Bulgaria - Sofia: Disposable non-chemical medical consumables and haematological consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:2023-384703
Date
2023-06-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-384703

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Disposable non-chemical medical consumables and haematological consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price
Award period
2023-07-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Минимални изисквания за доказване на годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри, относими за всички обособени позиции: Участниците следва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на Закона за медицинските изделия (ЗМИ), освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.Деклариране: Изискваната от Възложителя информация се посочва от участника в ЕЕДОП, Част IV Критерии за подбор, А: Годност, с посочване на № на разрешително, обхват и срок на действие. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва доставките на съответните медиг\ински изделия, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Доказване: Документите, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са копия на документи, удостоверяващ правото на участника да извършва търговия на едро с медицински изделия на територията на Република България /вкл., ако е чуждестранно лице/, издаден съгласно ЗМИ и/или еквивалентно. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. В хода на процедурата чуждестранните лица могат да докажат съответствието си с критерия за подбор съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени. При сключване на договор, изпълнителят, ако е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително че е извършил регистрация, когато такава е необходима за изпълнението на поръчката.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансово състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансово състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. През последните три години, считано от датата на подаване на офертата участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една доставка с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката. Възложителят не поставя условие за обем* Под „ изпълнена успешно доставка “ следва се разбират такива, които независимо от датата на договарянето им, са изпълнени в посочения по-горе период.** Под „доставки със сходен предмет” следва да се разбират дейности по доставка на медицински изделия.Деклариране: Обстоятелствата по т. 3.1. се удостоверяват с представяне на информация - Списък на доставките на медицински изделия (идентични или сходни с предмета на поръчката), изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на конкретния вида апарат/апаратура, стойностите, на които е започнало и приключило изпълнението и съответния получател - таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" на ЕЕДОП. 2. Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството, сертифицирана по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под „обхват, сходен с предмета на поръчката“ да се разбира търговия с медицински изделия или медицински консумативи.Деклариране:За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация с посочванe на валиден сертификат за въведена система за управление на качеството или еквивалент, с обхват съгласно предмета на поръчката, издаден на участника от акредитиран орган и валиден към датата на подаване на документите, издаден на името на участника в Част IV: Критерии за подбор, Раздел Г, от ЕЕДОП с посочване на №, обхват и орган, издал сертификата. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес.

Technical/professional minimum level:

1. През последните три години, считано от датата на подаване на офертата участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една доставка с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката. Възложителят не поставя условие за обемДоказване: Участникът, определен за изпълнител представя списък на доставките и доказателство за опит преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП.Участникът, сам избира формата на документа за доказателство за опит –/договори, препоръки, референции, приемо-предавателни протоколи, отчети, доклади за приключила работа, фактури и други/. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. Когато участниците подават заявление за повече от една обособена позиция, с покриване на минималните изисквания за опит за една обособена позиция се счита, че изпълнението на минималните изисквания за опит е приложимо за всяка обособена позиция.2. Участниците трябва да притежават сертификат по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, с обхват идентичен или сходен с предмета на поръчката, издаден на участника от акредитиран орган и валиден към датата на подаване на офертата.Доказване : Документът, който се представят от участника определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП е копие на притежаван сертификат БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентни документи, освен в случаите, когато информацията е видна от публичен регистър, посочен при попълване на ЕЕДОП.Участникът може да представи и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове, по независещи от него причини. В този случай, участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. Когато участникът е обединение, документът се представя само за участника, чрез който обединението доказва съответствието си с критериите за подбор. При участие на подизпълнители доказателствата за техническите възможности се представят и за тях, а изискванията към тях се прилагат съобразно вида и дела на тяхното участие. Когато участникът е чуждестранно лице, документът се представя и в превод, ако е на чужд език. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-06-27 - 2023-07-24
Value
742 030.00 BGN
Minimum value
742 030.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:1
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 36 ном. единици, описани в Техническата спецификация -Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция. Забележка: Оферираните медицински изделия за номенклатури №№ 21, 22 и 23 трябва да са включени в Списъка на медицинските изделия, прилагани в болничната помощ, които НЗОК заплаща извън стойността на съответните клинични пътеки. Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.   № по ред Наименование Мярка Количество1 Лапароскопски клип - апликатор за еднократна употреба, ф 9мм бр 502 Ендоскопски сак /бек/ - еднократен бр 1003 Лапароскопски еднократен и многократен сет шлаухи за аспирационна помпа, еквивалентен на такъв за система Storz бр 24 Еднократен калъф за камера - стерилен бр 3005 Кабели-монополярни за лапараскопски операции бр 56 Кабели - биполярни за лапароскопски операции бр 17 Лапароскопска крива ножица за еднократна употреба, ф 5 мм., дълж. 30 см., с монополярна коагулациябр 58 Лапароскопски дисектор за еднократна употреба 5мм бр 109 Лапароскопска ножица "Метценбаум" 5мм за еднократна употреба бр 510 Троакар 5 мм бр 2011 Троакар 10 мм бр 2012 Троакар 12 мм бр 3013 Лапароскопски клип - апликатор, ф 10мм, със средни/големи клипси - Pistol Grip Endoscopic Rotating Multiple Clip Applier 10 mm, M/L medium/large titanium clips бр 214 Лапароскопски троакари /портове/ /тубус и острие/, ф 10мм, дълж. 100 мм бр 615 Лапароскопски троакари /портове/ /тубус и острие/, ф 5мм, дълж. 100 мм бр 616 Еднократни Форцепси атравматични, захващащи, електроизолирани, ф 5 мм, дължина 30 см, стандартни и с "прозорец" с "хирургично" задържане бр 517 Еднократни Форцепси, захващащи, зъбчати, електроизолирани, ф 5 мм, дължина 30 см, с "хирургично" задържане бр 518 Лапароскопски дисектор голям крив, ф 5мм, дълж. 30 см, с монополярна коагулация бр 519 Двукомпонентно, триизмерно, монофиламентно полиестерно платно за вентрални хернии с колагенов резорбируем антиадхезивен филм, с големина на порите 3.3х2.3mm, със зелен полиестерен маркер за ориентация на платното и с размери 34х20cm. бр 520 Синтетично полипролипеново платно за херниопластика с големина на порите 2.0х2.4mm, с тегло 46 g/m2, с размери 11х06 cm и дебелина на нишката от 0.6mm. бр 4021 Синтетично полипролипеново платно за херниопластика с големина на порите 2.0х2.4mm, с тегло 46 g/m2, с размери 15х15cm и дебелина на нишката от 0.6mm. бр 1022 Синтетично полипролипеново платно за херниопластика с големина на порите 2.0х2.4mm, с тегло 46 g/m2, с размери 30х30 cm и дебелина на нишката от 0.6mm. бр 20...........съгл.Прил.№1-Техн.спец-яОферираните медицински изделия и консумативи трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на ЗМИ;б) да притежават Декл-я за съотв. от производителя или неговия упъл. представител или Сертификат или еквив. документи за съответс с приложимата Директива на ЕС -Дир. 93/42 EЕС или Дир. 98/79 ЕС за ин-витро диагн. Мед. продукти, .в) .да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните мед. изделия трябва да бъде мин.70% . от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквив., с подробна ин-я за тях с превод на бълг. език, от които да са видни всички показатели и произв. характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството и съответствието му с техн. спецификации. Представените каталози,– във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя н.е.се

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:2
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 89 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оферираните медицински изделия и консумативи трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на ЗМИ;б) да притежават Декл-я за съотв. от производителя или неговия упъл. представител или Сертификат или еквив. документи за съответс с приложимата Директива на ЕС -Дир. 93/42 EЕС или Дир. 98/79 ЕС за ин-витро диагн. Мед. продукти, .в) .да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните мед. изделия трябва да бъде мин.70% . от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквив., с подробна информация за тях с превод на бълг. език, от които да са видни всички показатели и произв. характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството и съответствието му с техн. спецификации. Представените каталози,– във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя ном. единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните ном.единици са прогнозни . № по ред Наименование Мярка Количество1.            Лапароскопска канюла за пневмоперитонеум на Veress за многократна употреба, 15 см бр 22.                   Лапароскопски клип-апликатор за многократна употреба, ф10 мм, за средни/големи клипси - ротационен с контра бр 23.                   Вътрешна приставка за клип апликатор бр 14.                   Ръкохватка за клипапликатор с контра бр 15.                   Външен шафт за клипапликатор, ф10 мм бр 16.                   Клипси за клип апликатор размер среден/голям,16х10 бр. в опаковка бр 57.                   Вътрешен елемент на монополярен инструмент тип дисектор 5 мм, 36 см бр 58.                   Външен тубус за монополярен инструмент 5 мм, 36 см бр 59.                   Ръкохватка за монополярен инструмент с конектор за ток без контра бр 510.                Ръкохватка за монополярен инструмент с конектор за ток с контра бр 511.                Вътрешен елемент на монополярен инструмент тип дисектор 10 мм, 36 см бр 212.                Външен елемент /тръба/ на монополярен инструмент 10 мм, 36 см бр 213.                Ръкохватка метална, за монополярен инструмент без контра бр 414.                Ръкохватка метална за монополярен инструмент с контра бр 415.                Външен шафт за биполярен инструмент ф 5 мм, 36 см бр 416.                Пластмасова ръкохватка за биполярен инструмент 5 мм бр 217.                Вътрешен елемент на биполярен инструмент 5 мм, 36 см бр 218.                Вътрешен елемент на инструмент тип граспер 5 мм, 36 см бр 519.                Вътрешен елемент на монополярен инструмент тип ножица 5 мм, 36 см бр 520.                Гриф за кука за дисекция и коагулация, автоклавируем 5 мм бр 521.                Ел. кука за дисекция и коагулация с асп. канал 5 мм, 36 см бр 522.                Лапароскопски иглодържател ляво закривени браншове, за многократна употреба ф5 мм бр 223.                Лапароскопски иглодържател дясно закривени браншове, за многократна употреба ф5 мм бр 224.                Лапароскопски иглодържател за многократна употреба ф5 мм с прави браншове, с функция за изправяне на иглата бр 225.                Двупътен кран за аспирация и иригация за канюла 5 мм бр 226.                Лапароскопска канюла за аспирация/иригация ф5 мм бр 2......подробно описани в Приложение №1-Техническа спецификация

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:3
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 75 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. № по ред Наименование Мярка Количество Биопсични щипки 1 Щипка за биопсия с овални челюсти, еднократна бр. 402 Щипка за биопсия със зъб на върха на челюстите, еднократна бр. 403 Щипка за за биопсия с челюсти, тип алигатор, с възможност за променяне на ъгъла на захват на челюстите, еднократна бр. 404 Цитологична четка бр. 2 Политектомия 5 Капан за полипи - единичен, за еднократна употреба бр. 106 Капан за полипи - с мин.4 отделни позиции, за еднократна употреба бр. 107 Дистален накрайник бр. 108 Полипектомична примка - овална, дебелина на жицата максимум 0,47 мм, диаметър на отваряне максимум 10 мм, съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.8 мм, работна дължина максимум 2300 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 509 Полипектомична примка - овална, дебелина на жицата максимум 0,47 мм, диаметър на отваряне максимум 15 мм, съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.8 мм, работна дължина максимум 2300 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 3010 Полипектомична примка - овална, дебелина на жицата максимум 0,47 мм, диаметър на отваряне максимум 25 мм,съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.8 мм, работна дължина максимум 2300 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 3011 Полипектомична примка - сърповидна, дебелина на жицата максимум 0,3 мм, диаметър на отваряне максимум 25 мм, съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.0 мм, работна дължина максимум 2300 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 2012 Полипектомична примка - овална, монофиламентна, дебелина на жицата максимум 0,3 мм, диаметър на отваряне максимум 25 мм, съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.8 мм, работна дължина максимум 2300 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 1013 Полипектомична примка - хексагонална, уплетена с дебелина на жицата максимум 0,3 мм, за студена и топла полипектомия, диаметър на отваряне мин. 10 мм, съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.8 мм, работна дължина мин. 1850 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 1014 Полипектомична примка - хексагонална, уплетена с дебелина на жицата максимум 0,3 мм, за студена и топла полипектомия, диаметър на отваряне мин. 15 мм, съвместима с диаметър на работния канал минимум 2.8 мм, работна дължина мин. 1850 мм, 10 броя в опаковка, еднократна, стерилна бр. 10 Лигатури за предотвратяване на кървене преди полипектомия 15 Лигатури-примки бр. 2016 Апликатор за лигатури бр. 317 Дръжка за лигатури бр. 318 Предварително заредена в/у апликатор лигатура за еднократна употреба бр. 20 Инструменти за ендоскопска мукозна резекция-ЕМR 19 Еднократен спрей катетър - за впръскване на оцветител върху суспектни области за потвърждаване размера и локализацията на лезиите бр. 620 Нож тип "триъгълник' с изолиращо тефлоново топче на върха, дължина на ножа максимум 4 мм, съвместим с диаметър на работния канал 2.8 мм, дължина на работния канал максимум 1650 мм, еднократен, стерилен бр. 321 Нож с изолиращо тефлоново топче на върха, дължина на ножа максимум 3.5 мм, съвместим с диаметър на работния канал 2.8 мм, дължина на работния канал максимум 1650 мм, еднократен, стерилен бр. 322 Нож - тип кука, ротационен, дължина на ножа максимум 4.5 мм, съвместим с диаметър на работния канал 2.8 мм, дължина на работния канал 1650 мм, еднократен, стерилен бр. 323 Нож - тип триъгълник, дължина на ножа максимум 4.5 мм, съвместим с диаметър на работния канал 2.8 мм, дължина на работния канал 1650 мм, еднократен, стерилен бр. 3........съгл. Приложение №1-Техническа спецификация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:4
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 1 номенклатурна единица, подробно описана в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. № по ред Наименование Мярка Количество1 Игла за ТТАБ бр 5Оферираните медицински изделия и консумативи трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на ЗМИ;б) да притежават Декл-я за съотв. от производителя или неговия упъл. представител или Сертификат или еквив. документи за съответс с приложимата Директива на ЕС -Дир. 93/42 EЕС или Дир. 98/79 ЕС за ин-витро диагн. Мед. продукти, .в) .да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните мед. изделия трябва да бъде мин.70% . от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквив., с подробна информация за тях с превод на бълг. език, от които да са видни всички показатели и произв. характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството и съответствието му с техн. спецификации. Представените каталози,– във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя ном. единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните ном.единици са прогнозни .

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:5
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 3 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.  Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.  Оферираните медицински изделия и консумативи  трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ);б) Медицинските изделия да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС или Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език.в) Медицинското изделие да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните медицински изделия трябва да бъде минимум 70% (седемдесет процента) от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) Оферираните медицински изделия трябва да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквивалентно с предлаганите медицински изделия, в които да има подробна информация за тях с превод на български език, от които да са видни всички показатели и производствени характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството на предлаганото изделие и съответствието му с техническите спецификации. Представените проспекти, каталози, брошури и технически спецификации от производители, задължително се представят на български език – във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя номенклатурна единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните номенклатурни единици са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят за минимално или максимално общо количество (в рамките на действие на договора) на посочените медицински изделия. Прогнозната стойност на поръчката е максималната стойност на финансовия ресурс, който Възложителя може да осигури.№ по ред Наименование Мярка Количество1 Биопсична щипка за бронхоскоп - лопатки тип алигатор, диаметър 1,8 мм, дължина 1200 мм - за еднократна употреба бр 102 Биопсична щипка за бронхоскоп - овални фенестрирани лопатки, диаметър 1,8 мм, дължина 1200 мм - за еднократна употреба бр 103 Биопсична щипка за бронхоскоп - овални фенестрирани лопатки, диаметър 2,3 мм, дължина 1600 мм - за еднократна употреба бр 10

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:6
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 12 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.  Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.  Оферираните медицински изделия и консумативи  трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ);б) Медицинските изделия да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС или Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език.в) Медицинското изделие да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните медицински изделия трябва да бъде минимум 70% (седемдесет процента) от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) Оферираните медицински изделия трябва да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквивалентно с предлаганите медицински изделия, в които да има подробна информация за тях с превод на български език, от които да са видни всички показатели и производствени характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството на предлаганото изделие и съответствието му с техническите спецификации. Представените проспекти, каталози, брошури и технически спецификации от производители, задължително се представят на български език – във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя номенклатурна единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните номенклатурни единици са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят за минимално или максимално общо количество (в рамките на действие на договора) на посочените медицински изделия. Прогнозната стойност на поръчката е максималната стойност на финансовия ресурс, който Възложителя може да осигури.№ по ред Наименование Мярка Количество1 Портативна електрическа аспирационна помпа бр 12 Четка за чистене на работен канал, многократни бр 23 Сет за многократен достъп до периферни лезии, включващ водещ катетър, биопсична щипка и четка за цитология, диаметър на работния канал 2.0 мм, дължина 1050 мм, еднократен бр 54 Щипка за биопсия - кръгла, за диаметър на работния канал мин. 2.0 мм, дължина на работния канал макс. 1050 мм, многократна бр 15 Катетър за лаваж за бронхоскоп, за диаметър на работния канал мин. 2.0 мм, дължина на работния канал макс. 950 мм, за многократна употреба бр 26 Четка за цитология, дължина 10 мм, за диаметър на работния канал мин. 2.0 мм, дължина на работния канал макс. 1150 мм, еднократна бр 57 Бронхоскопски форцепс за отстраняване на чужди тела със зъб, за диаметър на работния канал мин. 2.0 мм, за многократна употреба бр 18 Кошничка за екстракция на чужди тела, диаметър на работния канал 2.0 мм, диаметър на отваряне 32 мм, работна дължина 1550 мм, за многократна употреба бр 19 Балон катетър, диаметър на балона 11 мм, дистален връх 5 Fr., диаметър на работния канал – 2.0 мм, дължина на работния канал 1050 мм, еднократен бр 110 Стерилни системи с епруветка за събиране на проби при бронхо-алвеоларен лаваж бр 20011 Мундщук за ендоскопия, еднократен бр 5012 Сетове за плеврална пункция бр 300

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:7
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 2 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.  Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.  Оферираните медицински изделия и консумативи  трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ);б) Медицинските изделия да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС или Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език.в) Медицинското изделие да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните медицински изделия трябва да бъде минимум 70% (седемдесет процента) от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) Оферираните медицински изделия трябва да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквивалентно с предлаганите медицински изделия, в които да има подробна информация за тях с превод на български език, от които да са видни всички показатели и производствени характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството на предлаганото изделие и съответствието му с техническите спецификации. Представените проспекти, каталози, брошури и технически спецификации от производители, задължително се представят на български език – във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя номенклатурна единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните номенклатурни единици са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят за минимално или максимално общо количество (в рамките на действие на договора) на посочените медицински изделия. Прогнозната стойност на поръчката е максималната стойност на финансовия ресурс, който Възложителя може да осигури.№ по ред Наименование Мярка Количество1 Аспирационни клапи, еднократни, еквивалентни на STORZ бр 502 Биопсични клапи за работния канал, еднократни, еквиеалентни на STORZ бр 50

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:8
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 8 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.  Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.  Оферираните медицински изделия и консумативи  трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ);б) Медицинските изделия да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС или Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език.в) Медицинското изделие да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните медицински изделия трябва да бъде минимум 70% (седемдесет процента) от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) Оферираните медицински изделия трябва да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквивалентно с предлаганите медицински изделия, в които да има подробна информация за тях с превод на български език, от които да са видни всички показатели и производствени характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството на предлаганото изделие и съответствието му с техническите спецификации. Представените проспекти, каталози, брошури и технически спецификации от производители, задължително се представят на български език – във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя номенклатурна единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните номенклатурни единици са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят за минимално или максимално общо количество (в рамките на действие на договора) на посочените медицински изделия. Прогнозната стойност на поръчката е максималната стойност на финансовия ресурс, който Възложителя може да осигури.№ по ред Наименование Мярка Количество1 Антибактериален и антивирусен филтър за респираторна апаратура бр 3002 Щипка за нос за респираторни изследвания бр 203 Пневмотахографски сензор бр 104 Мундщук силикон/гума със захващаща кутия за слюнка бр 105 Мундщук силикон/гума за респираторни изследвания бр 106 Пациентски въздуховод бр 27 Маска за изследване при физическо натоварване - комплект 6 бр small, 12 бр medium, 6 бр large оп 18 Сглобка за свързване към маска бр 2

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:9
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 42 номенклатурни единици, подробно описани в Техническата спецификация на обществената поръчка Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.  Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.  Оферираните медицински изделия и консумативи  трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ);б) Медицинските изделия да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС или Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език.в) Медицинското изделие да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните медицински изделия трябва да бъде минимум 70% (седемдесет процента) от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) Оферираните медицински изделия трябва да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквивалентно с предлаганите медицински изделия, в които да има подробна информация за тях с превод на български език, от които да са видни всички показатели и производствени характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството на предлаганото изделие и съответствието му с техническите спецификации. Представените проспекти, каталози, брошури и технически спецификации от производители, задължително се представят на български език – във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя номенклатурна единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните номенклатурни единици са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят за минимално или максимално общо количество (в рамките на действие на договора) на посочените медицински изделия. Прогнозната стойност на поръчката е максималната стойност на финансовия ресурс, който Възложителя може да осигури.№ Наименование Мярка Количество1 Пункционен сет за пикочен мехур с балон 8 бр. 32 Пункционен сет за пикочен мехур с балон 10 бр. 33 Пункционен сет за пикочен мехур с балон 12 бр. 34 Пункционен сет за пикочен мехур без балон 8 бр. 35 Пункционен сет за пикочен мехур без балон 10 бр. 36 Пункционен сет за пикочен мехур без балон 12 бр. 37 сет за перкутанна нефростомия с пигтейл катетър 29 см, с двуслойна структура . Сетът да включва 2 бр.Chiba игли 18G и 22 G, Водач J SHULLER 0,035'' ', сет дилататори, кранче с LL адаптор, и конекторна дренажна тръбичка . Размер СН 8 бр. 38 сет за перкутанна нефростомия с пигтейл катетър 29 см, с двуслойна структура . Сетът да включва 2 бр.Chiba игли 18G и 22 G, Водач J SHULLER 0,035'' ', сет дилататори, кранче с LL адаптор, и конекторна дренажна тръбичка . Размер СН 10 бр. 39 сет за перкутанна нефростомия със силиконов балон катетър,Сетът да включва 1 бр.Chiba игла 18G , Водач J SHULLER 0,035'' ', сет дилататори с работен калъф. Размер СН 12 бр. 310 Катетър за перкутанна нефростома с балон , силиконов, с отвори под и над балона, размери от 10 до 16 CH бр. 311 Буж за уретрална дилатация с връх olive, 34 см,10 СН бр. 312 Буж за уретрална дилатация с връх olive, 34 см, 12 СН бр. 313 Буж за уретрална дилатация с връх olive, 34 см, 14 СН бр. 314 Буж за уретрална дилатация с връх olive, 34 см, 16 СН бр. 315 Буж за уретрална дилатация с връх olive, 34 см, 18 СН бр. 3

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-384703:obj:10
Classification
CPV / 33141000
Description
Обособената позиция съдържа 45 ном. единици, подробно описани в Техническата спецификация -Приложение № 1. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.  Навсякъде в Спецификацията, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, тип, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент“.  Оферираните медицински изделия и консумативи  трябва да отговарят на следните изисквания:а) да съответстват на изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ);б) Медицинските изделия да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС или Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език.в) Медицинското изделие да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/; г) остатъчния срок на годност на оферираните медицински изделия трябва да бъде минимум 70% (седемдесет процента) от обявения от производителя към датата на всяка доставка. д) Оферираните медицински изделия трябва да отговарят на изискванията на Възложителя. Участникът да представи каталози, брошури, информационни листи или еквивалентно с предлаганите медицински изделия, в които да има подробна информация за тях с превод на български език, от които да са видни всички показатели и производствени характеристики, от които по безспорен начин да се докаже качеството на предлаганото изделие и съответствието му с техническите спецификации. Представените проспекти, каталози, брошури и технически спецификации от производители, задължително се представят на български език – във формата на ясно четливи фотокопия и с ясни обозначения за коя номенклатурна единица се отнасят. е) Посочените количества по отделните номенклатурни единици са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят за минимално или максимално общо количество (в рамките на действие на договора) на посочените медицински изделия. Прогнозната стойност на поръчката е максималната стойност на финансовия ресурс, който Възложителя може да осигури.№ Наименование Мярка Количество1 Уретрални силиконови катетри двупътни №8 бр. 302 Уретрални силиконови катетри двупътни №14 бр. 1003 Уретрални силиконови катетри двупътни №16 бр. 2004 Уретрални силиконови катетри двупътни №18 бр. 4005 Уретрални силиконови катетри двупътни №20 бр. 3006 Уретрални силиконови катетри двупътни №22 бр. 507 Катетри силиконови уретрални /5 -15мл/ №24 бр. 308 Катетри уретрални-Двупътен с балон /5-15мл/ № 12 бр. 309 Катетри уретрални-Двупътен с балон /5-15мл/ № 14 бр. 20010 Катетри уретрални-Двупътен с балон /5-15мл/ №16 бр. 100011 Катетри уретрални-Двупътен с балон /5-15мл /№ 18 бр. 130012 Катетри уретрални-Двупътен с балон /5-15мл/ № 20 бр. 80013 Катетри уретрални-Двупътен с балон /5-15мл/ № 22 бр. 5014 Катетри уретрални двупътни с балон 5-15мл № 6 бр. 5015 Катетри уретрални двупътни с балон 5-15мл № 8 бр. 5016 Катетри уретрални двупътни с балон 5-15мл №10 бр. 5017 Катетри уретрални трипътни с балон 30-50 ml №16 бр. 5018 Катетри уретрални трипътни с балон 30-50 ml №18 бр. 10019 Катетри уретрални трипътни с балон 30-50 ml № 20 бр. 10020 Катетри уретрални трипътни с балон 30-50 ml № 22 бр. 10021 Трипътен уретрален катетър с връх Dufour, от полуригиден латекс, с балон 80 мл. Размери СН 20 бр. 3022 Трипътен уретрален катетър с връх Dufour, от полуригиден латекс, с балон 80 мл. Размери СН 22 бр. 6023 Трипътен уретрален катетър с връх Dufour, от полуригиден латекс, с балон 80 мл. Размери СН 24 бр. 60

Parties

Roles
buyer
Organization name
Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie " Lozenets " EAD
Street address
Lozenets ul. Kozyak No..1
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1407
Country
BG
Contact name
Radost Simeonova
E-mail
rsimeonova@lozenetz-hospital.bg
Phone
+359 29607218
Website
Link

Organization data Organization in JSON