Bulgaria - Sofia: Disinfectants

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:2023-666841
Date
2023-11-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-666841
Releases
2023-11-03 (ocds-pyfy63:2023-666841:2023-666841)
2024-01-05 (ocds-pyfy63:2023-666841:2024-006405)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Disinfectants
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price

Award criteria for item 14:
- Price
Award period
2023-12-01 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

относими за всички обособени позиции:Участниците следва да са регистрирани като търговци и да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на Закона за медицинските изделия (ЗМИ), освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен. В хода на процедурата чуждестранните лица могат да докажат съответствието си с критерия за подбор съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени. При сключване на договор, изпълнителят, вкл. ако е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително че е извършил регистрация, когато такава е необходима за изпълнението на поръчката.Деклариране: Изискваната от Възложителя информация се посочва от участника в ЕЕДОП, Част IV Критерии за подбор, А: Годност, с посочване на № на разрешително, обхват и срок на действие. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва доставките на съответните медицински изделия, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Доказване: Документите, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са копия на документи, удостоверяващ правото на участника да извършва търговия на едро с медицински изделия на територията на Република България /вкл., ако е чуждестранно лице/, издаден съгласно ЗМИ и/или еквивалентно. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството, сертифицирана по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент идентичен или сходен с предмета на поръчката.Под „обхват, сходен с предмета на поръчката“ да се разбира търговия с медицински изделия.Деклариране:За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация с посочванe навалиден сертификат за въведена система за управление на качеството или еквивалент, с обхват съгласнопредмета на поръчката, издаден на участника от акредитиран орган и валиден към датата на подаване надокументите, издаден на името на участника в Част IV: Критерии за подбор, Раздел Г, от ЕЕДОП с посочване на №,обхват и орган, издал сертификата. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър,участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес. Когато участникът е обединение,документът се представя само за участника, чрез който обединението доказва съответствието си с критериите заподбор. При участие на подизпълнители доказателствата за техническите възможности се представят и за тях, аизискванията към тях се прилагат съобразно вида и дела на тяхното участие. Когато участникът е чуждестраннолице, документът се представя и в превод, ако е на чужд език.2. Участниците да имат опит в доставката по предмета на поръчката, като през последните три години, считано отдатата, определена като краен срок за представяне на офертите да има изпълнени доставки на медицинскиизделия или медицински консумативи, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. Под„дейности, които са „сходни” с предмета на обществената поръчка да се разбира доставка на медицинскиизделия или медицински консумативи. Възложителя не поставя условие за обем. Деклариране: Обстоятелстватасе удостоверяват с представяне на информация - Списък на доставките на медицински изделия, изпълнени презпоследните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите иполучателите - таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" на ЕЕДОП. Вслучай, че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия заподбор за минимален брой доставки се отнася за всяка обособена позиция поотделно.

Technical/professional minimum level:

1.Участниците трябва да притежават сертификат по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, с обхват идентиченили сходен с предмета на поръчката, издаден на участника от акредитиран орган и валиден към датата наподаване на офертата. Доказване : Документът, който се представят от участника определен за изпълнител, предида бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОПе копие на притежаван сертификат БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентни документи, освен в случаите, когатоинформацията е видна от публичен регистър, посочен при попълване на ЕЕДОП.Участникът може да представи и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когатоне е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове, понезависещи от него причини. В този случай, участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите меркиса еквивалентни на изискваните.2. Участникът да има изпълнена през последните три години, считано от датата, определена като краен срок запредставяне на офертите, най-малко една доставка на медицински изделия или медицински консумативи,идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. Доказване : Участникът, определен за изпълнителпредставя списък на доставките и доказателство за опит преди да бъде сключен договор или при поискване откомисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП.Участникът, сам избира формата на документа за доказателство за опит –/договори, препоръки, референции,приемо-предавателни протоколи, отчети, доклади за приключила работа, фактури и други/.Участниците могат даползват капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите заподбор и при условията и реда на чл. 65 от ЗОП.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва отобединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация,представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискваниятана нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение надейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-11-03 - 2023-12-01
Value
257 960.00 BGN
Minimum value
257 960.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:1
Classification
CPV / 24455000
Additional classifications
CPV / 39832000
Description
Обособена позиция съдържа 16 номенклатурни единици. Участниците представят предложение за всички номенклатури (редове) на обособената позиция. Оценката е комплексна, оценява се по обща стойност на цялата обособена позиция.Предлаганите консумативи и/или мед.изделия трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарти, същите да се четат и разбират „или еквивалент“.За Обособена позиция №1 договорът влиза в сила, считано от 14.03.2024 г.  и е със срок на действие 9 месеца.№НаименованиеМяркаПрогнозно количество за 9 месеца1Ензимен детергент за миялна/дезинфекцираща машина  STERIS RELIANCE 333 или еквивалентлитър562Нeутрален детергент за миялна/дезинфекцираща машина  STERIS RELIANCE 333 или еквивалентлитър603Лубрикант за инструменти за миялна/дезинфекцираща машина  STERIS RELIANCE 333 или еквивалентлитър404Ензимен детергент за миялна/дезинфекцираща машина  STERIS HAMO VISION или еквивалентлитър325Алкален детерегент за миялна/дезинфекцираща машина  STERIS HAMO VISION или еквивалентлитър326Пълнител с течен 59% H2O2, за 15 стерилизационни цикъла, за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентбр707Лубрикант за инструменти за миялна/дезинфекцираща машина  STERIS HAMO VISION или еквивалентлитър258Детергент за почистване и отстраняване на варовикови отлагания, ръжда и др. от миялно/дезинфектиращи машинилитър59Дегергент за миялна/дезинфекцираща машина STERIS HAMO JUPITER или еквивалентлитър510Лубрикант за миялна/дезинфекцираща машина STERIS HAMO JUPITER или еквивалентлитър511Химичен индикатор, клас ІV, еднократен,  за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER и STERIS AMSCO CENTURY  или еквивалентбр.280012Химичен индикатор, клас VІ, еднократен, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER и STERIS AMSCO CENTURY или  еквивалентбр.120013Тест за пенетрация на парата за изделия с лумени Helix-test за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентбр.45014Тест-пакет Bowie-Dick, еднократен, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER и STERIS AMSCO CENTURY или еквивалентбр.24015Химичен процесен индикатор за стерилизация с водороден пероксид, за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентбр.96016Химичен индикатор, минимум клас IV за стерилизация с ЕОбр.300

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:2
Classification
CPV / 24455000
Additional classifications
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция съдържа 38 номенклатурни единици. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, в зависимост от конкретните нужди на Възложителя.№Наименование МяркаПрогнозно количество1Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 7.5 см х 200 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка502Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 10 см х 200 м,  за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка403Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 12.5 см х 200 м,  за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка504Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 15 см х 200 м,  за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка205Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 20 см х 200 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка206Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 25 см х 200 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка207Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 30 см х 200 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка108Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 35 - 38 см х 200 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка109Опаковъчно фолио за парова стерилизация, гладко, ролка, размери 40 - 42 см х 200 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка610Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка ролка, размери 7.5 см х 100 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка1511Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка, ролка, размери 10 см х 100 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка2012Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка, ролка, размери 15 см х 100 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка2213Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка, ролка, размери 20 см х 100 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка2014Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка, ролка, размери 25 см х 100 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка2015Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка, ролка, размери 30 см х 100 м, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка516Опаковъчно фолио за парова стерилизация, с гънка, ролка, размери от 38 - 40 см х 100 м,  за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка617Опаковъчно фолио тип Tyvek, гладко, размери 7.5 см х 70 - 100 м, за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентлинеен  метър49018Опаковъчно фолио тип Tyvek, гладко, размери 10 см х 70 - 100 м, за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентлинеен  метър140019Опаковъчно фолио тип Tyvek, гладко, размери 15 см х 70 - 100 м, за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентлинеен  метър2240........виж Прил.1.2

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:3
Classification
CPV / 24455000
Additional classifications
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция съдържа 3 номенклатурни единици. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, в зависимост от конкретните нужди на Възложителя. Всяка опаковка с биологични индикатори за стерилизация да бъде придружена със сертификат за качество и данни за партиден номер, дата на валидност, спорова популация, и указания за употреба на български език. Определеният за изпълнител за доставка на биологични индикатори за стерилизация /Обособена позиция №3/ се задължава да предостави безвъзмездно за срока на договора (12 месеца), подходящи микробиологични инкубатори, гарантиращи адекватно извършване на биологичните тестове за стерилизация с пара, с етилен оксид и с плазма VH2O2.№Наименование МяркаПрогнозно количество1Биологичен индикатор, еднократен, в ампула, за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалент, отговарящ на изискванията на EN ISO 11138-8:2021бр.3002Биологичен индикатор, еднократен, в ампула, за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентбр.1503Биологичен индикатор, еднократен, в ампула, за стерилизация с етиленов оксид, отговарящ на изискванията на EN ISO 11138-8:2021бр.200Предлаганите медицински изделия, да отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;2. да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език; да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/;да отговарят на изискванията на Възложителя

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:4
Classification
CPV / 24455000
Additional classifications
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция съдържа 1 номенклатурна единица. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, в зависимост от конкретните нужди на Възложителя. №Наименование МяркаПрогнозно количество1Касети за стерилизация с етиленов оксид, 170 гр., съвместими със стерилизатор SteriVac на 3М, модел 8ХL.бр.168Предлаганите медицински изделия, да отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;2. да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС, или екв.издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език; да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/;да отговарят на изискванията на Възложителя

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:5
Classification
CPV / 24455000
Additional classifications
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция съдържа 9 номенклатурни единици. Задължително е  условието за комплектност на предложението по обособената позиция Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 9 месеца..Договорът влиза в сила, считано от 14.03.2024 г.,, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на  изделията и консумативите следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, в зависимост от конкретните нужди на Възложителя. Предлаганите медицински изделия /където е приложимо/, да отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;2. да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива на ЕС -Директива 93/42 EЕС, или екв.издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ, /където е приложимо/ с легализиран превод на български език; да притежава Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно приложимата Директива ЕС /или еквивалент/;да отговарят на изискванията на Възложителя.№НаименованиеМяркаПрогнозно количество за 9 месеца1Термо хартия за принтер, 11 см широчина за миялна/дезинфекцираща машина STERIS HAMO JUPITER или еквивалентролка42Касета за принтер за за миялна/дезинфекцираща машина STERIS HAMO JUPITER или еквивалентбр.13Хартия за принтер за паров стерилизатор STERIS AMSCO CENTURY или еквивалентролка34Касета за принтер за паров стерилизатор STERIS AMSCO CENTURY или еквивалентбр.35Хартия за принтер за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентролка306Касета за принтер за паров стерилизатор STERIS AMSCO ENVISTER или еквивалентбр.107Хартия за принтер за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентролка108Касета за принтер за нискотемпературен плазмен стерилизатор AMSCO V-PRO 1 PLUS или еквивалентбр.59Касета за принтер за опаковъчни машини Hawo или еквивалентбр.10

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:6
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 7 номенклатурни единици. Задължително е  условието за комплектност на предложението по обособената позиция Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия.Определеният за изпълнител за доставка на дезинфектанти за повърхности /Обособена позиция №6 / се задължава да предостави безвъзмездно за срока на договора (12 месеца), необходимия брой (максимум 20 бр.) нови дозатори/смесители за автоматично дозиране на дезинфектантите /АДУ/. Същият се задължава на всеки 6 месеца да профилактира и при необходимост ремонтира АДУ . № Наименование /Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Препарат за почистване и дезинфекция на повърхности без алдехиди - . ....... Опаковка до 6 ллитър602.Препарат за почистване и дезинфекция на повърхности с алдехид.......литър -603. Дезинфектант за прилагане чрез разпръскване върху трудно достъпни повърхности....-литър-7004. Концентриран препарат за високостепенна дезинфекция на повърхности, с активен кислород...-кг.-3605. Хлорсъдържащ дезинфектант с широк спектър на действие:...-табл.-10006. Готов за употреба биоциден препарат приложим под формата на пяна .......-бр.-4007. Готови за употреба импрегнирани кърпички за почистване и дезинфекция на повърхности на медицински изделия.....бр.кърпи-15000

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:7
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 1 номенклатурна единица. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия. № Наименование/Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Биоциден препарат за дезинфекция на повърхности във високорискови зони, прахообразен концентрат на основата на натриев перкарбонат - in situ образуване на пероцетна киселина. С доказано бактерицидно, туберкулоцидно, фунгицидно, вирусоцидно и спороцидно действие, кратка експозиция - възможност за пълно спороцидно действие – до 15 мин. при максимална концентрация от 0,5 %. Опаковка - до 1 килограм.кг.350

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:8
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 1 номенклатурна единица. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия. № Наименование/Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Препарат за ръчно почистване и дезинфекция на инструменти и термолабилни материали. Да е неутрален препарат  на основата на комбинация от 3 ензима (протеаза, амилаза, липаза) и ЧАС за почистване и дезинфекция на всички видове инструменти, ендоскопи, термолабилни материали. Със съдържание на ПАВ. Подходящ и за ръчно почистване и дезинфекция и в ултразвукови вани. Ниска работна концентрация - до 0,5 % и експозиционно време до 30 мин. за бактерицидно, фунгицидно и вирусоцидно действие. Опаковка до 5 литра.литър50

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:9
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 2 номенклатурни единици. Задължително е  условието за комплектност на предложението по обособената позиция Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия. № Наименование/Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Високо концентриран 7 ензимен препарат, за  основно дълбоко почистване на силно замърсени инструменти и ендоскопи, с широк спектър на действие срещу органични остатъци и биофилми. Съдържа патентована формула от протеаза, липаза, амилаза, целулаза и  други ензими. Приложим за ръчно, ултразвуково и автоматизирано почистване на  хирургически инструментариум и ендоскопска апаратура.  Дозировка до 1%, експозиция за хирургически инструментариум – 15мин, за ендоскопска апаратура -1 час; опаковка туба до 10 литра.литър202Патентован мултиензимен детергент за ежедневно превантивно почистване на силно замърсени инструменти и ендоскопи, със специфично действие върху ДНК матрикса на биофилмите. Съдържа 7 ензима - амилаза, дезоксирибонуклеаза, протеаза, липаза, целулаза и 2 други. Дозировка 0,5%, експозицrя за хирургически инструментариум – 5-15 мин,  за ендоскопска апаратура – 1-15 мин. Приложим за ръчно и ултразвуково почистване. Опаковка  туба до  10 литра.литър150

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:10
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 1 номенклатурна единица. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия. № Наименование/Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Дезинфектант за машинна дезинфекция и третирания на въздух и повърхности при завишени нива на риск от инфекции, предна3начен за употреба със система  NOCOSPRAY V2. Готов за употреба препарат за дезинфекция на въздух и повърхности , за употреба с автоматичен уред за дезинфекция Nocospray 2. Да се прилага под формата на сух газ/мъгла с големина на частиците под 5 микрона. Приложението му да не предизвиква корозия и да не води до увреждане на чувствителни повърхности и медицинско оборудване.  Да съдържа водороден пероксид 12g/100 g, да съдържа Ag+ йони като катализатор, да е с ниска разходна норма (до 3 мл/куб. м.) и експозиционно време (до 120 мин.) и да има пълен спектър на действие- бактерицидно, фунгицидно, вирусоцидно, вкл. спороцидно.Продуктът да е разрешен за употреба от Министерството на Здравеопазването.литър120

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:11
Classification
CPV / 24455000
Description
ОП съдържа 13 ном единици. Задължително е  условието за комплектност на предложението Техническите спецификации на мед изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техн. спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия. № Наименование/Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Готов за употреба разтвор на алкохолна основа за предоперативна дезинфекция на кожа и дезинфекция Опаковка от 250 мл. с помпаопак.2002Готов за употреба разтвор на алкохолна основа за предоперативна дезинфекция на кожа и дезинфекция Неоцветен. Опаковка от 1 л.опак.2503Готов за употреба разтвор на алкохолна основа за предоперативна дезинфекция на кожа и дезинфекция. Оцветен. Опаковка от 1 л.опак.1504Готов за употреба разтвор за дезинфекция на кожа във всички болнични зони, извънболнична и спешна помощ, диализа и медицински практики. С 2% съдържание на Chlorhexidine gluconate и 70% 2-пропанол. Неоцветен. Опаковка от 500 мл.опак.4005Готов за употреба разтвор за дезинфекция на кожа във всички болнични зони, извънболнична и спешна помощ, диализа и медицински практики. С 2% съдържание на Chlorhexidine gluconate и 70% 2-пропанол. Оцветен. Опаковка от 500 мл.опак.5006Готов за употреба разтвор за дезинфекция кожата на ръцете на алкохолна основа, подходящ и за чувствителна кожа. С не повече от 45% съдържание на етанол. Опаковка от 1 л.опак.10007Готов за употреба разтвор за дезинфекция кожата на ръцете под формата на гел. Опаковка от 1 л.опак.3008Антисептик и дезинфектант за обработка на кожа и лигавица и стомашен лаваж преди, по време и след оперативна намеса. . Опаковка от 1 л.литър2009Готов за употреба, безцветен разтвор за почистване на цялото тяло.   Опаковка от 5 л.опак.1010Готов за употреба разтвор под формата на пяна за почистване на цялото тяло, включително косата. Опаковка от 200 мл.флак.50

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:12
Classification
CPV / 24455000
Description
ОП съдържа 6 номенклатурни единици. Задължително е  условието за комплектност на предложението Техн. специф.на мед. изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техн.спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 мес от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е до 3 дни от получаване на заявката;  При спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на мед. изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия.  Определеният за изпълнител за доставка на дезинфектанти за ръце /ОП № 12/ се задължава да предостави безвъзмездно за срока на договора: Бездопирни дозатори за дезинфектант за ръце (максимум 100 бр.). Подхранващ лосион за кожа – 0,5 л. лосион на всеки 20 л. доставен дезинфектант за ръце. № Наименование/Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Дезинфекцираща пяна за ръце с широк спектър на действие: бактерицидно, фунгицидно, пълно вирусоцидно (Adeno, Noro, Polio) . Опаковка - 750 мл., съвместима с дозиращите устройства в болницата- дозатори Nexa.оп.4002Дезинфектант- готов разтвор, за хигиенна и хирургична дезинфекция на ръце, на алкохолна основа. Да не е под формата на гел, течен.  Да е с широк спектър на действие: бактерицидно (вкл. Туберкулоцидно и Микобактерицидно), фунгицидно, пълно вирусоцидно ( Adeno, Rota, Noro, Polio) действие и ефект спрямо вируси с обвивка (HBV, HIV, HCV). Съдържание на етанол (мин. 85%), без съдържание на хлорхексидинди глюконат и ЧАС. Безцветен, да е обогатен с пантенол, глицерин, витамин Е, съставки и вещества, които да регенерират, овлажняват и Опаковката -750 мл. съвместима с дозиращите устройства в болницата- дозатори Nexa.оп. 0.75 л.3003Дезинфектант за хигиенна и хирургична дезинфекция на ръце на алкохолна основа. Да не е под формата на гел.  Опаковка до 5 ллитър1504. Препарат за хигиенно измиване на ръце с дезинфекциращ ефект -литър-1505Лосион за ръце и тяло, представляващ емулсия тип O/W (масло във вода), Опаковка 500 мл.оп. от 0.500 л.806Течен детергент за ръце и тяло, несъдържащ алкали и сапуни, подходящ за къпане, Да се предлага в опаковка до 6л.литър60

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:13
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 2 номенклатурни единици. Задължително е  условието за комплектност на предложението по обособената позиция Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия.  № Технически характеристики и показатели на продуктитеМяркаПрогнозно количество1Неимпрегнирани кърпи на ролка за почистване и дезинфекция на повърхности и апаратура, разтегливи в двете посоки, на ролка, изработени от висококачествен сух нетъкан материал от полиетилентерефталат , без власинки. Размер на всяка кърпа не по-малък от 19 см. на 36 см. бр./кърпа300002Контейнер за неимпрегнирани кърпи от нетъкан материал,  с вместимост съобразена с размера на предлаганите ролки, с капачка за плътно затваряне.  Да е изработен от пластмаса, устойчива на химикали и алкохоли. бр.10

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-666841:obj:14
Classification
CPV / 24455000
Description
Обособената позиция съдържа 1 номенклатурна единица. Техническите спецификации на медицинските изделия и консумативи, са подробно посочени в Приложение №1.1. и  1.2 – Техническа спецификация. Навсякъде, където в Техническата спецификация се съдържа посочване на стандарт, марки и др., същите да се четат и разбират „или еквивалент“. Продуктите се доставят за срок от 12 месеца от датата на подписване на договора, чрез периодични доставки по предварителни заявки. Срокът за доставка е както следва: Срокът за доставка на заявените количества продукти е до 3 дни от получаване на заявката;  Срокът за доставка при спешна заявка е до 6 часа от получаването й. Срокът на годност на медицинските изделия и биоциди следва да бъде  не  по-малко от 12  месеца, считано от датата на приемо - предавателния протокол за доставката им Посочените в Техническата спецификация количества продукти са прогнозни и усреднени, като е възможно да бъдат променяни, 1)   Дезинфектантите, предмет на настоящата поръчка, трябва да притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител  - Сертификат или еквивалентни документи за съответствие с приложимата Директива 93/42 EЕС, /Регламент (ЕС) 2017/745 на Европейския парламент и на Съвета от 5 април 2017 година за медицинските изделия/,  издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/;2)  Участникът трябва да предлага стоки които притежават “СЕ” маркировка върху медицинското изделие /опаковката му/, в съответствие с изискванията на чл.8 и чл. 15 от ЗМИ.3)  За дезинфектантите, които са биоциди участникът трябва да представи разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат, издадено от Министерството на здравеопазването, валидно към датата на подаване на оферта. 4)Етикетът на опаковките задължително да е на български език и да съдържа информация за производителя и вносителя (ако стоката е от внос), за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност, условията на съхраняването й и указания за употреба.  Върху опаковката е необходимо да бъде обозначено  разрешението за продажба на партидата и/или аналитичен сертификат, удостоверяващи надеждността /качеството/ на медицинското изделие.5)Участниците трябва да представят за дезинфектантите, за които участват:Информационен лист за безопасност по чл. 7б от ЗЗВВХВП и Инструкции за употреба на предлаганите изделия. №Наименование МяркаПрогнозно количество1Почистващ и дезинфекциращ препарат за машинна деконтаминация на подлоги, еквивалентен за подлогомиячна машина DISCHER BOY PLUS, version D3. Да е в опаковка, която позволява точното му позициониране и свързване с дозиращата помпа на машината. л100

Parties

Roles
buyer
Organization name
Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie " Lozenets " EAD
Street address
Lozenets ul. Kozyak No..1
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1407
Country
BG
Contact name
Radost Zdravkova Simeonova
E-mail
rsimeonova@lozenetz-hospital.bg
Phone
+359 29607218
Website
Link

Organization data Organization in JSON