Bulgaria - Razgrad: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:2023-353038
Date
2023-06-14
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Razgrad: Medical consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price
Award period
2023-07-12 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/, съгласно Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ или друг документ, удостоверяващ правото на участника да търгува с медицински изделия, издаден от компетентен орган на друга държава членка или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, или документ, доказващ, че участникът е производител на съответните предложени за доставка медицински изделия, установен на територията на Република България. Информацията за изпълнение на изискването се декларира от участника в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел А "Годност", точка „Вписване в съответен професионален регистър”, като участникът посочва конкретни данни за притежаваното разрешение или друг документ, включително: номер, дата и орган издал документа. Документите, доказващи съответствието с поставения критерий, които се представят при поискване в хода на процедурата, в случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП са: заверено копие на разрешението за търговия на едро с медицински изделия, съгласно ЗМИ или друг документ, удостоверяващ правото да търгуват с медицински изделия или заверено копие на разрешение за производство.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да прилага система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 с обхват, съответен на предмета на поръчката или еквивалентна система и мерки за осигуряване на качеството, в областта, попадаща в обхвата на предмета на поръчката. Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице, акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване, съгласно чл.5а, ал.2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието или да е еквивалентен сертификат, издаден от орган, установен в друга държава членка. 2. Медицинските изделия, предложени за доставка, да са сертифицирани от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието им с посочените спецификации или стандарти.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критериите за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора/документа за създаване на обединението.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да има въведена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 с обхват, съответен на предмета на поръчката или еквивалентна система и мерки по осигуряване на качеството в областта по предмета на поръчката. Информацията за изпълнение на изискването се декларира от участника в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел Г: „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление”, точка 1, като се посочват конкретни данни за притежавания валиден сертификат /вид, обхват и издател на сертификата, дата на издаване, срок на валидност/ за въведената такава система от участника или информация за доказателствата за прилаганите еквивалентни мерки за осигуряване на качеството. Документите, доказващи съответствието с поставения критерий, които се представят при поискване в хода на процедурата, в случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП са: заверено копие на съответния сертификат за въведена система за управление на качеството или друг удостоверителен документ, в съответствие с чл.64 ал.5-8 от ЗОП. 2. Медицинските изделия, предложени за доставка, да са сертифицирани от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието им по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо). Информацията за изпълнение на изискването се декларира от участника в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности”, точка „За поръчки за доставки: Сертификати от институции по контрол на качеството”, като е достатъчно да бъде маркиран отговор „Да” и в случай, че информацията е достъпна безплатно се посочва URL към съответната база данни. Документите, доказващи съответствието с поставения критерий, които се представят при поискване в хода на процедурата, в случаите по чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП са: заверено копие от декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо). Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-06-14 - 2023-07-12
Value
1 858 000.00 BGN
Minimum value
1 858 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 18 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:2
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 131 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:3
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 10 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:4
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 34 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:5
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 3 вида медицински изделия, представляващи синтетично костно заместващо вещество, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:6
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 53 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:7
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 15 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:8
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 16 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства и импланти за протезиране на стави, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:9
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 3 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства - Киршнерови игли, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-353038:obj:10
Classification
CPV / 33140000
Description
Обособената позиция е за доставки, въз основа на периодични заявки, на 2 вида медицински изделия, представляващи остеосинтезни средства - серклажна тел, описани подробно в Техническата спецификация от документацията за поръчката, за нуждите на "МБАЛ"Св.Иван Рилски"-Разград" АД.   Предложението на участника е комплексно, за доставка на всички артикули /номенклатурни единици/ по обособената позиция, като оферта неотговаряща на посоченото изискване се отстранява. Оценяването и класирането на офертите се извършва по обособената позиция.Участниците задължително оферират и доставят разрешени за употреба стоки на територията на РБългария, съответстващи на изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/ и останалото действащо законодателство. Всяко от медицинските изделия, предложено за доставка, трябва: а/ да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация; б/ да има декларация за съответствие по чл.14 ал.2 от ЗМИ, издадена от производителя на медицинското изделие или от неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за оценка на съответствието, издаден от нотифициран орган по реда на Регламент (ЕС) 2017/745 за медицинските изделия или по реда на Директива 93/42/ЕИО на Съвета за медицинските изделия (или Директива 98/79/ЕИО на Съвета - когато е приложимо) ; в/ да е включено в Списъка на медицинските изделия по чл.1 т.1 б.”в” от Наредба № 7 от 31.03.2021г. на МЗ за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл.30а от ЗМИ и за определяне на стойността, до която те се заплащат (обн. ДВ бр.28 от 06.04.2021г.), поддържан от ИАЛ.Прогнозните количества за доставка са посочени в Техническата спецификация. Посочените количества от изделията са ориентировъчни и прогнозни, не ограничават Възложителя и не пораждат задължениe при изпълнение на договора да ги поръча и закупи в този обем. Видът и количеството на доставките при изпълнение на договора за обществена поръчка са в зависимост от конкретните потребности на възложителя и направените от него писмени заявки за доставка, без ограничения.Посочената прогнозна стойност на обособената позиция не е максималния финансов ресурс, който възложителят може да осигури за изпълнение на поръчката и не е максимална стойност на изделията по позицията. Възложителят не е задължен при изпълнение на поръчката да реализира обявената прогнозна стойност.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE "SV.IVAN RILSKI" - RAZGRAD AD
Street address
ul. Kosta Petrov No. 2
Locality
gr. Razgrad
Postal code
7200
Country
BG
Contact name
m.s.Rumyana Andreeva - glavna meditsinska sestra; d-r Borislav Borisov - nachalnik na Otdelenie po ortopediya i travmatologiya
E-mail
mbal@bogytec.com
Phone
+359 84614211/+359 879417771/+359 84614335
Fax
+359 84629765
Website
Link

Organization data Organization in JSON