Hungary - Budapest: Various medicinal products

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:2023-320206
Date
2023-05-30
Language
HU
Tags
award

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-115991

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Various medicinal products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price
Main procurement category
goods
Procurement method details
Competitive procedure with negotiation

Accelerated procedure:

Eljárás tárgyát képező gyógyszer beszerzése a 16/2012. (II.16.) Korm.rendelet 14.§ (1) bek., 2.§ 4. pontja alapján indokolt volt gyorsított eljárás keretében történő megvalósítása, a 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet keretei között, a tételes elszámolás alá eső rendszerben így biztosítható a betegek folyamatos és azonnali ellátása a természetben biztosítandó gyógyszerekkel. A gyógyszeres ellátás hiánya irreverzibilis folyamatokat indítana el, és a várható élettartamot és emellett az életminőséget jelentősen kedvezőtlenül befolyásolná. Közbeszerzési eljárás eredeti határidőkkel történő lebonyolítása jelentősen több időt vett volna igénybe, mely komoly egészségi kockázatokat és ezáltal a betegellátás veszélyeztetését jelentheti. Folyamatos és biztonságos betegellátás biztosítása érdekében feltétlenül szükséges volt jelen eljárás tárgyát képező gyógyszerek mihamarabbi biztosítása és emiatt a gyorsított eljárás alkalmazása. (Részletesen: RD)
Tender period
2023-05-30 - ?

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:obj:1
Classification
CPV / 33690000
Description
Tételes elszámolás alá eső pembrolizumab hatóanyagot tartalmazó gyógyszer (OENO kód: 06025).Alapmennyiség: 7 200 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az alapmennyiségre: 300 mg,Opciós mennyiség: 2 400 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az opciós mennyiségre: 100 mg.A részvételi jelentkezés érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (3) bekezdéseken túl, ha- a részvételi jelentkező nem szerepelt regisztrált szervezetként az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet 2/E. § (1) bekezdése szerinti tételes jelentési rendszerben (Részletesen: RD) (Nyertes ajánlattevő által történő teljesítések elszámolásához elengedhetetlen feltétel az ajánlattevő részéről ezen rendszer szakszerű használatát igazoló sikeres minősítésről rendelkező igazolás megléte.);- részvételre jelentkező nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: RD).Ajánlattételi szakaszban az ajánlat érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (2) bekezdéseken túl, ha- az ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a Magyarországon forgalomba hozatalra engedélyezett gyógyszerekről vezetett nyilvántartásban és / vagy ajánlattevő nem rendelkezik a forgalmazási jogosultsággal (Részletesen: RD);- ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a NEAK által TB támogatásba befogadott gyógyszerek körét tartalmazó PUPHA törzsben érvényesen (Szerződéskötéskor: hatályosan) (Részletesen: RD);- ajánlattevő nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: AD).A gyógyszer jótállási (alkalmassági) ideje a jogszabályban vagy hatósági engedélyben megjelölt idő. Az Eladó köteles gondoskodni arról, hogy a gyógyszer lejárati ideje a mindenkori kiszállítástól számítva minimum 12 hónapos legyen azzal, hogy amennyiben a kiszállított gyógyszer lejárati ideje a kiszállításkor 12 hónapnál kevesebb, úgy a lejárati időn belül fel nem használt gyógyszert (a lejárati idő előtt legfeljebb egy hónappal) Eladó legalább 12 hónapos lejáratúra cseréli.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:obj:2
Classification
CPV / 33690000
Description
Tételes elszámolás alá eső atezolizumab hatóanyagot tartalmazó gyógyszer (OENO kód: 06002).Alapmennyiség: 15 120 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az alapmennyiségre: 2520 mg,Opciós mennyiség: 5 040 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az opciós mennyiségre: 840 mg.A részvételi jelentkezés érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (3) bekezdéseken túl, ha- a részvételi jelentkező nem szerepelt regisztrált szervezetként az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet 2/E. § (1) bekezdése szerinti tételes jelentési rendszerben (Részletesen: RD) (Nyertes ajánlattevő által történő teljesítések elszámolásához elengedhetetlen feltétel az ajánlattevő részéről ezen rendszer szakszerű használatát igazoló sikeres minősítésről rendelkező igazolás megléte.);- részvételre jelentkező nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: RD).Ajánlattételi szakaszban az ajánlat érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (2) bekezdéseken túl, ha- az ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a Magyarországon forgalomba hozatalra engedélyezett gyógyszerekről vezetett nyilvántartásban és / vagy ajánlattevő nem rendelkezik a forgalmazási jogosultsággal (Részletesen: RD);- ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a NEAK által TB támogatásba befogadott gyógyszerek körét tartalmazó PUPHA törzsben érvényesen (Szerződéskötéskor: hatályosan) (Részletesen: RD);- ajánlattevő nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: AD).A gyógyszer jótállási (alkalmassági) ideje a jogszabályban vagy hatósági engedélyben megjelölt idő. Az Eladó köteles gondoskodni arról, hogy a gyógyszer lejárati ideje a mindenkori kiszállítástól számítva minimum 12 hónapos legyen azzal, hogy amennyiben a kiszállított gyógyszer lejárati ideje a kiszállításkor 12 hónapnál kevesebb, úgy a lejárati időn belül fel nem használt gyógyszert (a lejárati idő előtt legfeljebb egy hónappal) Eladó legalább 12 hónapos lejáratúra cseréli.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:obj:3
Classification
CPV / 33690000
Description
Tételes elszámolás alá eső nivolumab hatóanyagot tartalmazó gyógyszer (OENO kód: 06024).Alapmennyiség: 6 048 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az alapmennyiségre: 120 mg,Opciós mennyiség: 2 016 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az opciós mennyiségre: 40 mg.A részvételi jelentkezés érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (3) bekezdéseken túl, ha- a részvételi jelentkező nem szerepelt regisztrált szervezetként az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet 2/E. § (1) bekezdése szerinti tételes jelentési rendszerben (Részletesen: RD) (Nyertes ajánlattevő által történő teljesítések elszámolásához elengedhetetlen feltétel az ajánlattevő részéről ezen rendszer szakszerű használatát igazoló sikeres minősítésről rendelkező igazolás megléte.);- részvételre jelentkező nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: RD).Ajánlattételi szakaszban az ajánlat érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (2) bekezdéseken túl, ha- az ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a Magyarországon forgalomba hozatalra engedélyezett gyógyszerekről vezetett nyilvántartásban és / vagy ajánlattevő nem rendelkezik a forgalmazási jogosultsággal (Részletesen: RD);- ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a NEAK által TB támogatásba befogadott gyógyszerek körét tartalmazó PUPHA törzsben érvényesen (Szerződéskötéskor: hatályosan) (Részletesen: RD);- ajánlattevő nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: AD).A gyógyszer jótállási (alkalmassági) ideje a jogszabályban vagy hatósági engedélyben megjelölt idő. Az Eladó köteles gondoskodni arról, hogy a gyógyszer lejárati ideje a mindenkori kiszállítástól számítva minimum 12 hónapos legyen azzal, hogy amennyiben a kiszállított gyógyszer lejárati ideje a kiszállításkor 12 hónapnál kevesebb, úgy a lejárati időn belül fel nem használt gyógyszert (a lejárati idő előtt legfeljebb egy hónappal) Eladó legalább 12 hónapos lejáratúra cseréli.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:obj:4
Classification
CPV / 33690000
Description
Tételes elszámolás alá eső ipilimumab hatóanyagot tartalmazó gyógyszer (OENO kód: 06018).Alapmennyiség: 270 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az alapmennyiségre: 150 mg,Opciós mennyiség: 90 000 mg,Kötelezően biztosítandó minimális árurabatt mennyiség az opciós mennyiségre: 50 mg.A részvételi jelentkezés érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (3) bekezdéseken túl, ha- a részvételi jelentkező nem szerepelt regisztrált szervezetként az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet 2/E. § (1) bekezdése szerinti tételes jelentési rendszerben (Részletesen: RD) (Nyertes ajánlattevő által történő teljesítések elszámolásához elengedhetetlen feltétel az ajánlattevő részéről ezen rendszer szakszerű használatát igazoló sikeres minősítésről rendelkező igazolás megléte.);- részvételre jelentkező nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: RD).Ajánlattételi szakaszban az ajánlat érvénytelen volt a Kbt. 73. § (1) és (2) bekezdéseken túl, ha- az ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a Magyarországon forgalomba hozatalra engedélyezett gyógyszerekről vezetett nyilvántartásban és / vagy ajánlattevő nem rendelkezik a forgalmazási jogosultsággal (Részletesen: RD);- ajánlattevő által megajánlott gyógyszer(ek) nem szerepel(nek) a NEAK által TB támogatásba befogadott gyógyszerek körét tartalmazó PUPHA törzsben érvényesen (Szerződéskötéskor: hatályosan) (Részletesen: RD);- ajánlattevő nem szerepel a gyógyszer nagykereskedőkről vezetett közhiteles nyilvántartásban (Részletesen: AD).A gyógyszer jótállási (alkalmassági) ideje a jogszabályban vagy hatósági engedélyben megjelölt idő. Az Eladó köteles gondoskodni arról, hogy a gyógyszer lejárati ideje a mindenkori kiszállítástól számítva minimum 12 hónapos legyen azzal, hogy amennyiben a kiszállított gyógyszer lejárati ideje a kiszállításkor 12 hónapnál kevesebb, úgy a lejárati időn belül fel nem használt gyógyszert (a lejárati idő előtt legfeljebb egy hónappal) Eladó legalább 12 hónapos lejáratúra cseréli.

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:award:0
Title
Pembrolizumab hatóanyag beszerzése
Date
2023-05-08
Status
active

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:award:1
Title
Atezolizumab hatóanyag beszerzése
Date
2023-05-09
Status
active

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:award:2
Title
Nivolumab hatóanyag beszerzése
Date
2023-05-09
Status
active

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-115991:award:3
Title
Ipilimumab hatóanyag beszerzése
Date
2023-05-09
Status
active

Parties

Roles
buyer
Organization name
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő
Street address
Váci Út 73/A
Locality
Budapest
Postal code
1139
Country
HU
Contact name
Beleznai Gábor
E-mail
kozbeszerzes@neak.gov.hu
Phone
+36 12982509
Fax
+36 12982403
Website
Link

Organization data Organization in JSON

Roles
supplier
tenderer
Organization name
MSD Pharma Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
Street address
Lechner Ödön fasor 10/B
Locality
Budapest
Postal code
1095
Country
HU
E-mail
nora.gerlei@merck.com
Phone
+36 309509866
Fax
+36 309509866

Organization data Organization in JSON

Roles
supplier
tenderer
Organization name
Roche (Magyarország) Gyógyszer- és Vegyianyagkereskedelmi Kft.
Street address
Balatoni Út 2/a.
Locality
Budapest
Postal code
1112
Country
HU
E-mail
katalin.ban@roche.com
Phone
+36 12794500
Fax
+36 12794501
Website
Link

Organization data Organization in JSON

Roles
supplier
tenderer
Organization name
Atlas Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Street address
Dorottya Utca 1
Locality
Budapest
Postal code
1051
Country
HU
E-mail
kozbeszerzes@atlaspharma.hu
Phone
+36 18153100
Fax
+36 18153107

Organization data Organization in JSON