Hungary - Budapest: Software package and information systems

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-517709:2017-517709
Date
2017-12-23
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Software package and information systems
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2018-02-05 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll.
Öntisztázás: Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 64. § (1)-(2) bekezdésében előírtakra.
Előzetes igazolási mód (ajánlatban benyújtandó):
A kizáró okok fenn nem állását a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 1-4.§ rendelkezései szerint kell igazolni.
Az ajánlattevő és az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése alapján, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával köteles előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésének hatálya alá.
A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 3.§ (2) és (3) bekezdései alapján az alkalmasság igazolásában résztvevő szervezeteknek és a közös ajánlattevők mindegyikének külön kell benyújtania az egységes európai közbeszerzési dokumentumot.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 2. § (3) bekezdés a) pontjára tekintettel az egységes európai közbeszerzési dokumentum formanyomtatványban az ajánlattevőnek fel kell tüntetnie az ajánlat benyújtásakor már ismert alvállalkozókat, amelyeknek a kapacitásaira nem támaszkodik.
Igazolási mód:
Ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján a kizáró okok igazolására felhívott Magyarországon letelepedett ajánlattevő esetén a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 4. § és a 8. §, illetve nem Magyarországon letelepedett ajánlattevő esetén, a 4. § és a 10. §-a alapján kell igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott kizáró okok hatálya alá, figyelemmel a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 14. § és 16. §-ban foglaltakra is.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 15. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani a Kbt. 62. §-ában foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdése alapján azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot nyújt be.
A kizáró okok tekintetében az ajánlattevők valamint az ajánlattevő által az alkalmasságának igazolására igénybe vett más szervezet által tett nyilatkozatok keltezése nem lehet korábbi a jelen felhívás feladásának napjánál.
Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt (közös ajánlattevő), alvállalkozót, alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki részéről a kizáró ok az eljárás során következett be (Kbt. 74. § (1) bekezdés b) pont).

Technical/professional eligibility:

M1.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdésének b) pontja alapján azoknak a szakembereknek (szervezeteknek) - különösen a minőség-ellenőrzésért felelősöknek - a megnevezésével, végzettségük vagy képzettségük, szakmai tapasztalatuk ismertetésével, akiket be kíván vonni a teljesítésbe.
Előzetes igazolási mód:
Ajánlattevő és az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelete 5.§ (1) bekezdése értelmében az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával igazolja előzetesen az alkalmassági feltételeknek való megfelelést. Ajánlatkérő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására elfogadja gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát azzal, hogy gazdasági szereplőnek elegendő az egységes európai közbeszerzési dokumentum IV. részének „α” szakaszát kitölteni.
Igazolási mód:
Ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplőnek be kell nyújtani: teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek megnevezését, a végzettségüket igazoló dokumentum(ok) másolatát, a szakemberek saját kezűleg aláírt szakmai tapasztalatára és rendelkezésre állásra vonatkozó nyilatkozatát csatolni kell.
A Kbt. 69.§ (4) bek-ben foglaltak alapján a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezetnek csak az alkalmassági követelmények tekintetében kell az igazolásokat benyújtani.
A Kbt. 65.§ (6) bek. szerint az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. Azon követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatóak a gazdasági szereplőkre, az együttes megfelelés lehetősége értelmében elegendő, ha közülük egy felel meg, így az előírt alkalmassági követelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
A Kbt. 65. § (7) bekezdés szerint: Az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban, ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt vagy követelményeket, amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására is támaszkodik. Az ajánlathoz csatolni kell a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratát, amely alátámasztja, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
A Kbt. 65.§ (9) bekezdése alapján az előírt alkalmassági követelmény igazolására a gazdasági szereplő csak akkor veheti igénybe más szervezet kapacitásait, ha az adott szervezet olyan mértékben részt vesz a szerződés, vagy a szerződés azon részének teljesítésében, amelyhez e kapacitásokra szükség van, amely - az ajánlattevő saját kapacitásával együtt - biztosítja az alkalmassági követelményben elvárt szaktudás, illetve szakmai tapasztalat érvényesülését a teljesítésben.
Ajánlattevőnek az alkalmasság igazolása tekintetében a Kbt. 65. § (11) bekezdésében foglaltakat is figyelembe kell venni.
A csatolt nyilatkozat(ok)ból, illetve igazolás(ok)ból egyértelműen ki kell derülni az előírt alkalmassági minimum követelményeknek történő megfelelésnek.
A Kbt. 67. § (3) bekezdése alapján a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.

Technical/professional minimum level:

M1.
Alkalmas ajánlattevő, közös ajánlattevő, ha rendelkezik 2 fő programozói (informatikus) felsőfokú végzettségű nyílt forráskódra alapozódó rendszerek tervezése és fejlesztése területen szerzett minimum 2 év gyakorlattal rendelkező szakemberrel és 2 fő programozói (informatikus) felsőfokú végzettségű nyílt forráskódra alapozódó rendszerek technikai támogatása területen szerzett minimum 2 év gyakorlattal rendelkező szakemberrel. Ajánlatkérő elfogadja a szakemberek közötti átfedést.
A 321/2015. (X. 30.) Kr. 30.§ (4) bekezdésében foglaltara tekintettel felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy az Ajánlatkérő az alkalmasság feltételeit és igazolását a minősített ajánlattevők jegyzékéhez képest szigorúbban határozta meg a felhívás III. 1.3. M1 pontjában.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 5
Tender period
2017-12-23 - 2018-02-05
Value
28 000 000 000.00 HUF
Minimum value
28 000 000 000.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-517709:obj:1
Classification
CPV / 48000000
Additional classifications
CPV / 72260000
Description
Keretmegállapodás kötése a központosított közbeszerzési rendszerről, valamint a központi beszerző szervezet feladat- és hatásköréről szóló 168/2004. (V. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó, illetve a központosított közbeszerzési eljáráshoz önként csatlakozó intézmények által korábban beszerzett nyílt szabványú szoftverlicencek bővítésére, kiegészítésére, meghosszabbítására, verzió-követésére, cseréjére, valamint új nyílt szabványú szoftverlicencek beszerzésére és szoftverlicencekhez kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére.
Az Ajánlatra vonatkozó információk:
1. Árubeszerzés, maximum 5600 db árlista soron a műszaki leírásban előírt kötelező árlista sorok megajánlásával kormányzati alapcsomagra kell ajánlatot benyújtani, a közbeszerzési dokumentum mellékletét képező xlsx fájl szerint. A közbeszerzési dokumentációban meghatározottak szerint termékcsoportonként minimum 1 termék megajánlása kötelező, ugyanazon termék több termékcsoportban nem szerepelhet. Az operációs rendszerek esetében minimum 1 szerver, és minimum 1 kliens operációs rendszert kell megajánlani.
2. Az ajánlatkérő jelen eljárásban nyílt szabványú szoftverlicencekre fogad el ajánlatot.
3. A termékkörök magukba foglalják a 168/2004. (V. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó intézmények által korábban beszerzett nyílt szabványú szoftverlicencek bővítését, kiegészítését, meghosszabbítását, verzió-követését, cseréjét; új nyílt szabványú szoftverlicencek beszerzését; szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások teljesítését.
4. Minden megajánlani kívánt termékhez ún. minimálisan biztosított terméksupportot is kell ajánlani a közbeszerzési dokumentumban meghatározottak szerint.
5. A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 46. § (3) bekezdésére figyelemmel a műszaki leírásban előírt megnevezés a tárgy jellegének egyértelmű meghatározását szolgálja, a felhívásban vagy a közbeszerzési dokumentumokban szerepeltetett meghatározott gyártmány, eredet, típus megnevezése mellett minden esetben hozzá értendő a "vagy azzal egyenértékű” kifejezés. Az ajánlatkérő olyan termékeket tekint egyenértékűnek, amelyek a közbeszerzési dokumentációban meghatározott műszaki feltételeknek megfelelnek.
6. A Kbt. 81.§ (4) bekezdése alapján ajánlatkérő a bírálatnak az aránytalanul alacsony ár vagy költség vizsgálatára vonatkozó részét az ajánlatok értékelését követően végzi el. Ajánlatkérő csak az értékelési sorrendben a keretszám szerinti legkedvezőbb ajánlat tekintetében vizsgálja az ár vagy költség aránytalanul alacsony voltát, és alkalmazza szükség esetén a 72. § szerinti eljárást. A Kbt. 81.§ (5) bekezdés alapján ajánlatkérő az ajánlatok bírálatát - az egységes európai közbeszerzési dokumentumban foglalt nyilatkozat alapján - az ajánlatok értékelését követően végzi el. Ajánlatkérő csak az értékelési sorrendben a keretszám szerinti legkedvezőbb ajánlatok tekintetében végzi el a bírálatot.
7. Ajánlatkérő a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatíva rendszerben meghatározottakon felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írt elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határoz meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban a közbeszerzési dokumentumokban foglaltak szerint.
8. Ajánlatkérő a Kbt. 75. § (6) bek. alapján megadja, hogy az eljárásban nem alkalmazza a 75. § (2) bek. e) pontját.
9. Környezetvédelmi szempontok érvényesítése érdekében (Zöld közbeszerzés) és a licenc jellegéből adódóan a licenckulcsokat elektronikus úton kell átadni. Amennyiben a licenckulcs más módon is rendelkezésre áll és azok kiszállítására kerül sor, akkor az árnak tartalmaznia kell a kiszállítás költségét is.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság
Street address
Andor utca 47-49.
Locality
Budapest
Postal code
1119
Country
HU
Contact name
Hegedüs Tibor
E-mail
kozbeszerzes@kef.gov.hu
Phone
+36 17955222
Fax
+36 17950432
Website
Link

Organization data Organization in JSON