Hungary - Sopron: Installation of signalling equipment

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-178106:2017-178106
Date
2017-05-11
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Sopron: Installation of signalling equipment
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: 1. A szerződés teljesítésében részt vevő szakemberek szakmai tapasztalata (hónapban megadva) (50)
- Quality: 1.1. AF III.1.3)M/2.1 meghatározott szakmai tapasztalatnál hosszabb szakmai tapasztalattal rendelkező szakember biztosítóberendezés kiv. területen szerzett szakmai többlettapasztalata hónapban megadva (12,50)
- Quality: 1.2. Az eljárást megindító felhívás III.1.3) pontjának M/2.2. pontjában meghatározott szakmai tapasztalatnál hosszabb szakmai tapasztalattal rendelkező szakember szakmai tapasztalata (hónapban megadva (12,50)
- Quality: 1.3. Az eljárást megindító felhívás III.1.3) pontjának M/2.3. pontjában meghatározott szakmai tapasztalatnál hosszabb szakmai tapasztalattal rendelkező szakember szakmai tapasztalata (hónapban megadva (12,50)
- Quality: 1.4. Az eljárást megindító felhívás III.1.3) pontjának M/2.4. pontjában meghatározott szakmai tapasztalatnál hosszabb szakmai tapasztalattal rendelkező szakember szakmai tapasztalata (hónapban megadva (12,50)
Award period
2017-06-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az alkalmasság minimumkövetelményei:
a) Alkalmatlan Ajánlattevő, ha nem szerepel az Étv. szerinti, építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékében. A nem Magyarországon letelepedett építőipari kivitelezési tevékenységet végző gazdasági szereplőknek a letelepedés szerinti ország nyilvántartásában kell szerepelnie, vagy a letelepedés szerinti országban előírt engedéllyel, jogosítvánnyal vagy szervezeti, kamarai tagsággal kell rendelkeznie.
b) Alkalmatlan Ajánlattevő, ha az építési beruházáshoz kapcsolódó tervezői szolgáltatás tárgya szerint illetékes országos szakmai kamara névjegyzékében nem szerepel, illetve a nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplők esetén a letelepedés szerinti ország nyilvántartásában nem szerepel, vagy a letelepedés szerinti országban előírt engedéllyel, jogosítvánnyal vagy szervezeti, kamarai tagsággal nem rendelkezik.
Igazolási mód:
Az előzetes igazolás során az egységes európai közbeszerzési dokumentumban (a továbbiakban: EEKD) Ajánlatkérő e körben elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát, azaz az ESPD IV. Rész „α: Az összes kiválasztási szempont általános jelzése” szakaszát kell kitölteni, a formanyomtatványban feltüntettek szerint, a további részeket nem, részletes információkat nem kell megadni.
a) Az a) pont szerinti követelmény tekintetében Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén a nyilvántartásban szereplés tényét Ajánlatkérő ellenőrzi; nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén a letelepedés szerinti ország nyilvántartásában való szereplésre vonatkozó igazolást, vagy a letelepedés szerinti országban előírt engedéllyel, jogosítvánnyal vagy szervezeti, kamarai tagsággal való rendelkezésre vonatkozó igazolást kell benyújtani, figyelemmel a 321/2015 (X.30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kr) 1.§ (2)-(5) bekezdésére is.
b) A b) pont szerinti követelmény tekintetében az engedély vagy jogosítvány másolatát, illetve a szervezeti, kamarai tagságról szóló igazolást kell benyújtani, figyelemmel a 321/2015 (X.30.) Korm. rendelet 1.§ (2)-(5) bekezdésére is.
Az előírt alkalmassági feltétel esetében rögzített igazolások benyújtása kizárólag az ajánlatkérő Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti felkérése esetén szükséges. Ha az előírt alkalmassági követelmény(ek)nek az ajánlattevő más szervezet kapacitására támaszkodva (is) felel meg, e szervezetnek az ajánlatkérő Kbt. 69. §(4) bekezdése szerinti felkérése esetén – kizárólag az alkalmassági követelmények tekintetében – az előírt igazolási módokkal azonos módon kell igazolnia az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.
Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65.§ (7), (9) és (11) bekezdései és a Kbt. 69.§ (11) bekezdése is irányadó.
A Kr. 15. §-a értelmében az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában résztvevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az EEKD-ot köteles benyújtania a kizáró okok fenn nem állásának tekintetében, míg azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bek. szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani.

Economic/financial eligibility:

A kiválasztási szempontok felsorolása és rövid ismertetése: Igazolási mód:
Az előzetes igazolás során az egységes európai közbeszerzési dokumentumban (EEKD) Ajánlatkérő e körben elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát, azaz az ESPD IV. Rész „α: Az összes kiválasztási szempont általános jelzése” szakaszát kell kitölteni, a formanyomtatványban feltüntettek szerint, a további részeket nem, részletes információkat nem kell megadni.
Az előírt alkalmassági feltétel esetében rögzített igazolások benyújtása kizárólag az ajánlatkérő Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti felkérése esetén szükséges. Ha az előírt alkalmassági követelmény(ek)nek az ajánlattevő más szervezet kapacitására támaszkodva (is) felel meg, e szervezetnek az ajánlatkérő Kbt. 69. §(4) bekezdése szerinti felkérése esetén – kizárólag az alkalmassági követelmények tekintetében – az előírt igazolási módokkal azonos módon kell igazolnia az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.
P/1. A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet (Kr) 19.§ (1) bekezdés a) alapján Ajánlattevőnek a felhívás feladását megelőző 12 hónapban számlát vezető pénzügyi intézménytől származó, a felhívás feladását követően kelt nyilatkozattal az alábbi kötelező és kifejezett tartalommal, attól függően, hogy Ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak:
— pénzforgalmi számlaszám megadása,
— volt-e 30 napot meghaladó mértékű sorba állítás a pénzügyi intézménynél vezetett pénzforgalmi számlá(ko)n a felhívás feladását megelőző 12 hónapban.
(„Sorba állítás” kitétel alatt Ajánlatkérő a 2009. évi LXXXV. törvény 2. § 25. pontjában meghatározott fogalmat érti.)
P/2. az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évre vonatkozóan a közbeszerzés tárgyából származó (vasúti biztosítóberendezés tervezése és kivitelezése) – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről szóló cégszerűen aláírt nyilatkozattal, attól függően, hogy az Ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, ha ezek az adatok rendelkezésre állnak.
A P/2. pont tekintetében irányadó a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 19. § (3) bekezdése.

Economic/financial minimum level:

Alkalmatlan az Ajánlattevő, ha:
P/1. a pénzügyi intézménytől származó nyilatkozatok szerint valamelyik – az ajánlati felhívás feladásának napján fennálló – pénzforgalmi számláján jelen felhívás feladását megelőző 12 hónapban 30 napot meghaladó mértékű sorba állítás fordult elő;
P/2. az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évre vonatkozó közbeszerzés tárgyából (vasúti biztosítóberendezés tervezése és kivitelezése) származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele nem érte el összesen az 5 000 000 000 HUF-ot.
Amennyiben az Ajánlattevő (a gazdasági szereplő) működését később kezdte, úgy a tevékenysége megkezdése óta eltelt üzleti évek közbeszerzés tárgya szerinti nettó árbevétele összegének kell elérnie az előírt összeget.
A P/2. pontban foglalt alkalmassági követelményeknek a közös Ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. A P/1. pont szerinti alkalmassági követelmények tekintetében elegendő, ha a közös Ajánlattevők közül egy felel meg.
Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65. (7)-(8) valamint (11) bekezdései és a Kbt. 69. § (11) bekezdése is irányadó.

Technical/professional eligibility:

A kiválasztási szempontok felsorolása és rövid ismertetése: Igazolási mód:
Az előzetes igazolás során az EEKD-ban Ajánlatkérő e körben elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát, azaz az ESPD IV. Rész „α: Az összes kiválasztási szempont általános jelzése” szakaszát kell kitölteni, a formanyomtatványban feltüntettek szerint, a további részeket nem, részletes információkat nem kell megadni.
Az előírt alkalmassági feltétel esetében rögzített igazolások benyújtása kizárólag az ajánlatkérő Kbt. 69. § (4)bekezdése szerinti felkérése esetén szükséges. Ha az előírt alkalmassági követelmény(ek)nek az ajánlattevő más szervezet kapacitására támaszkodva (is) felel meg, e szervezetnek az ajánlatkérő Kbt. 69. §(4) bekezdése szerinti felkérése esetén – kizárólag az alkalmassági követelmények tekintetében – az előírt igazolási módokkal azonos módon kell igazolnia az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést.
M/1. az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított öt év legjelentősebb építési beruházásainak ismertetésével, azaz a szerződést kötő másik fél által kiadott igazolás csatolásával.
Az igazolásnak tartalmaznia kell legalább a következő adatokat:
— a szerződést kötő másik fél (neve és székhelye),
— az építési beruházás tárgya,
— a teljesítés ideje (év, hó, nap),
— a műszaki átadás-átvétel ideje (év, hó, nap),
— a teljesítés helye,
— az építési beruházás mennyisége vagy az ellenszolgáltatás összege,
— információ arra vonatkozóan, hogy az igazolást benyújtó a kivitelezést közös Ajánlattevők tagjaként teljesítette-e, és ha igen, akkor az ellenszolgáltatásból való részesedés mértéke,
— valamennyi olyan adat, amelyből az alkalmassági követelménynek való megfelelés egyértelműen megállapítható,
— a szerződést kötő másik fél nyilatkozata arról, hogy a referenciaigazolásban foglalt teljesítésre rendelkezik EK hitelesítési tanúsítással (megjelölve a tanúsítvány számát); továbbá
— a szerződést kötő másik félnek nyilatkoznia kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e;
M/2. azoknak a szakembereknek (szervezeteknek) a megnevezésével, képzettségük, szakmai tapasztalatuk ismertetésével, akiket be kíván vonni a teljesítésbe.
Az ajánlatba csatolandó:
— Ajánlattevő nyilatkozata a teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek megnevezéséről a betölteni kívánt pozíció megjelölésével,
— végzettséget/szakképzettséget igazoló dokumentum,
— szakmai gyakorlatot egyértelműen igazoló, a szakember által saját kezűleg aláírt önéletrajz, a szakember munkáltatójának (ajánlattételi határidő időpontjában) feltüntetésével,
— a szakemberek által saját kezűleg aláírt rendelkezésre állási nyilatkozat, mely tartalmazza a szakember egyértelmű nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy Ajánlattevő nyertessége esetén a szerződés teljesítésében az Ajánlattevő által megjelölt pozícióban részt vesz, valamint, hogy a betöltendő pozíciónak megfelelő jogosultsággal a szerződés teljes időtartama alatt rendelkezni fog.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevők figyelmét, hogy az időben párhuzamos gyakorlati idők csak egyszer számítanak bele az adott szakember gyakorlati idejébe az alkalmassági követelménynek történő megfelelés igazolásakor.
Amennyiben az M/2. tekintetében megajánlott szakember a szakmagyakorlási jogosultságot igazoló kamarai nyilvántartásban az ajánlattétel időpontjában szerepel, a jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséget/szakképzettséget és a jogosultság megszerzéséhez szükséges gyakorlatot az érvényes jogosultság igazolja (saját kezűleg aláírt önéletrajzot ebben az esetben is csatolni szükséges).
Egyenértékű végzettség/ szakképzettség esetén az ajánlatban csatolni kell az egyenértékűnek tekintett végzettséget/szakképzettséget igazoló Intézmény erre vonatkozó nyilatkozatát.

Technical/professional minimum level:

Alkalmatlan az Ajánlattevő, ha:
M/1. az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított megelőző utolsó 5 évben összesen (60 hónap) nem rendelkezik az alábbi, műszaki átadás-átvétellel lezárt, szerződésszerűen és az előírásoknak megfelelően teljesített munkákra vonatkozó referenciával/referenciákkal:
M/1.0. EK hitelesítés tanúsítással rendelkező, legalább 120 km/h sebességre alkalmas nyílt hozzáférésű vasútvonalon elektronikus állomási biztosítóberendezéshez illesztett ETCS 2 rendszer és vonali közút-vasút szintbeni kereszteződés biztosítását ellátó útátjáró fedező berendezés ETCS L1 szintű biztosításának tervezése és kivitelezése legalább 7 000 000 000 HUF értékben; vagy
M/1.1. EK hitelesítés tanúsítással rendelkező, legalább 120 km/h sebességre alkalmas nyílt hozzáférésű, legalább 40 vonalkilométer hosszúságban egybefüggő vasútvonalon létesített legalább 4 db elektronikus állomási biztosítóberendezéshez illesztett ETCS 2 rendszer tervezése és kivitelezése; és
M/1.2. EK hitelesítés tanúsítással rendelkező, nyílt hozzáférésű vasútvonalon vonali, közút-vasút szintbeni kereszteződés biztosítását ellátó, legalább 5 db önműködő útátjáró fedező berendezés ETCS L1 szintű biztosításának tervezése és kivitelezése.
Az M/1.2. referencia teljesíthető több szerződés bemutatásával is.
M/2. nem állnak rendelkezésére legalább az alábbi (teljesítésbe bevonni kívánt) szakemberek:
M/2.1. legalább 1 fő projekt menedzser, aki rendelkezik a 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet szerinti MV-VV (vagy azzal egyenértékű) felelős műszaki vezetői jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséggel és szakmai tapasztalattal, valamint az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer telepítése területén szerzett legalább 12 hónap gyakorlattal és legalább 36 hónap biztosítóberendezés kivitelezési területen (építés és/vagy átépítés és/vagy felújítás) szerzett tapasztalattal.
M/2.2. legalább 1 fő projekt menedzser helyettes, aki rendelkezik a 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet szerinti MV-VV (vagy azzal egyenértékű) felelős műszaki vezetői jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséggel és szakmai tapasztalattal, valamint legalább 36 hónap biztosítóberendezés kivitelezési területen szerzett tapasztalattal.
M/2.3. legalább 1 fő szakember a vasúti biztosítóberendezések tervezéséhez, aki rendelkezik a 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet szerinti KÉ-VV (vagy azzal egyenértékű) jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséggel és szakmai tapasztalattal, és legalább 36 hónap vasúti biztosítóberendezések tervezésében szerzett szakmai tapasztalattal.
M/2.4. legalább 1 fő szakember a vasúti távközlés tervezéséhez, aki rendelkezik a 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet szerinti HI-V (vagy azzal egyenértékű) tervezői jogosultság megszerzéséhez szükséges végzetséggel és szakmai tapasztalattal, valamint legalább 36 hónap vasúti távközlés tervezési tapasztalattal.
Ajánlatkérő elfogadja a fenti jogosultságok megszerzéséhez szükséges végzettséggel egyenértékű végzettséget is, mely egyenértékűséget az Ajánlattevőnek igazolnia kell.
Egy szakember csak egy pozícióra jelölhető a fentiek közül.
Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65.§ (7), (9) és (11) bekezdései és a Kbt. 69. §(11) bekezdése is irányadó.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-05-11 - 2017-06-28

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-178106:obj:1
Classification
CPV / 45316200
Additional classifications
CPV / 34632200
CPV / 45232332
CPV / 45231600
CPV / 45314300
CPV / 45316210
CPV / 71322500
Description
A Közbeszerzési Műszaki Leírás alapján az Ajánlattevőnek kell olyan ajánlatot kidolgoznia, majd nyertesség esetén Vállalkozóként megvalósítania, amely teljes mértékben megfelel a Megbízó által a rendszerrel szemben támasztott funkcionális követelményeinek. A Közbeszerzési Műszaki Leírás tartalmaz egy javasolt műszaki megvalósítást, azonban az ETCS 2 rendszer megfelelőségének szavatolása a Vállalkozó feladata. Ennek függvényében részletes mennyiségek megadása nem lehetséges valamennyi szállítandó berendezés vonatkozásában, ezért a vonalszakasz jellemzőit célszerű alapul venni, illetve egyes mennyiségeknél becsült értéket kell figyelembe venni.
— ETCS 2 rendszer létesítése (tervezés és kivitelezés) nyílt hozzáférésű, normál nyomtávolságú (1435 mm), egyvágányú vasúti pálya hálózaton, amely 120 km/h kiépítésű sebességű, 110 km hosszú (54 és 56 km egybefüggő szakaszokból álló), jelenleg pontszerű vonatbefolyásoló rendszerrel felszerelt vasútvonalon, 10 db elektronikus biztosítóberendezéssel felszerelt állomáson, az ERTMS/ETCS pályamenti rendszerek létesítésére vonatkozó, „Feltétfüzet az ETCS L1 és L2 pályamenti alrendszerére vonatkozó alkalmazási követelményeire 0.1.1 verzió” alapján.
— 55 db vonali, közút-vasút szintbeni kereszteződés biztosítását ellátó, önműködő útátjáró fedező berendezés ETCS L1 szintű biztosításának és ETCS 2 rendszerhez illesztésének tervezési és kivitelezési munkainak elvégzése.
— ETCS 2 rendszer engedélyezési, elő-, kiviteli és megvalósulási terveinek elkészítése.
— A megvalósított ETCS 2 rendszer EK megfelelőségi tanúsítási eljárásának lefolytatása,a 30/2010 (XII.23.) NFM rendelet szerinti EK hitelesítési tanúsítvány beszerzése és ez alapján az EK megfelelőségi nyilatkozat kiállítása.
— A telepítésre kerülő rendszer (beleértve a biztosítóberendezések esetleges átalakítása, továbbfejlesztése során érintett részeket is) biztonságügyi eljárásainak lefolytatása a vonatkozó EN 50126, EN 50128, EN50129, EN50159-1 és EN50159-2 szabványok szerint, valamint a GySEV Zrt. Biztosítóberendezési Biztonságügyi Szervezet jóváhagyásának beszerzése.
— ETCS 2 rendszer létesítési engedélyének megszerzése a 289/2012. (X. 11.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően.
— ETCS 2 rendszer gyártóművi, tesztjeinek elvégzése, üzemeltetői, hatósági üzemi próbai tesztek szervezése, szükséges adminisztratív teendők és kötelezettségek elvégzése.
— ETCS 2 rendszer átadás – átvételéhez (tesztelés, próbák, működés), valamint a rendszer egy központból történő felügyeletéhez szükséges szimulációs rendszer tervezése, szállítása.
— RBC központ(ok) létesítése és a felügyelt biztosítóberendezések (állomási és vonali) közötti adatátviteli kapcsolat tervezése, engedélyeztetése és kivitelezése 10 állomási berendezés esetén és vonali közút-vasút szintbeni kereszteződést biztosító útátjáró fedező berendezések esetében 12 állomásközben.
— A GYSEV Zrt. kezelő, üzemeltető és vizsgáló szakszemélyzetének dokumentált oktatása és felkészítése, valamint az ehhez szükséges oktatási terv és oktatási anyag elkészítése. A rendszer működését és üzemeltetési feladatainak ellátását segítő szimulációs rendszer megtervezése (SW, HW) és kialakítása (pályamenti és fedélzeti alrendszer funkciói).
— GYSEV Zrt. által elfogadott Feltétfüzet vizsgálata és javaslatok kidolgozása a rendszer alkalmazhatósági követelményeire különböző biztosítottságú vasútvonalakon („Feltétfüzet az ETCS L1 és L2 pályamenti alrendszerére vonatkozó alkalmazási követelményeire 0.1.1 verzió” alapján.
— ETCS 2 migrációs stratégiára vonatkozó dokumentáció kidolgozása a Megrendelő által rendelkezésre bocsátott anyag alapján.
— A biztosítóberendezésekből az RBC-nek átadásra kerülő információk szimulációjának biztosítása a vizsgálatokhoz és az üzemi próbákhoz.
— A teljes ETCS 2 pályamenti rendszer járműfedélzeti berendezéssel történő tesztelése és üzemi próbák, beleértve az adatforgalomra vonatkozó tesztek és mérések elvégzését is.
A feladatok részletes ismertetését a közbeszerzési dokumentáció tartalmazza.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.
Street address
Mátyás király utca 19.
Locality
Sopron
Postal code
9400
Country
HU
Contact name
dr Vas Erzsébet, GYSEV Zrt. Projektiroda, 1138 Budapest, Népfürdő u. 22/b.
E-mail
evas@gysev.hu
Phone
+36 12245805
Fax
+36 12245878
Website
Link

Organization data Organization in JSON