Bulgaria - Varna: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2024-025248:2024-025248
Date
2024-01-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2024-025248
Releases
2024-01-15 (ocds-pyfy63:2024-025248:2024-025248)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Medical equipments
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50т.)
- Quality: Допълнителни технически параметри и функционалности (50т.)
Award period
2024-02-14 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да притежава валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия, освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.В обхвата на разрешението следва да е включена и медицинската апаратура, описана в Техническата спецификация.За установяване на съответствието с посоченото изискване участникът следва да посочи необходимата информация в раздел А „Годност“, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП. Документи за доказване на съответствие с критериите за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП – копие на валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия (или еквивалент), а в случаите на чл. 77, ал. 2 от Закона за медицинските изделия декларация свободен текст, че е производител на предлаганите медицински изделия, както и документ, удостоверяващ, че може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При сключването на договор, участникът избран за изпълнител (вкл., ако е чуждестранно лице), следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява дейностите по предмета на поръчката в Република България, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо.2. Участникът трябва да има право да извършва дейности с източници на йонизиращи лъчения по чл. 56, ал. 3, т. 1 от Закона за безопасно използване на ядрената енергия (ЗБИЯЕ) включващи техническо обслужване, монтаж, демонтаж, ремонтни дейности и други услуги за лица, които използват или произвеждат източници на йонизиращи лъчения. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.За установяване на съответствието с посоченото изискване участниците следва да посочат необходимата информация в раздел А „Годност“, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП.Документи за доказване на съответствие с критериите за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП - копие на валиден документ, удостоверяващ регистрация в АЯР за дейности с източници на йонизиращи лъчения.Чуждестранни лица или обединение, в което участва чуждестранно лице, в случая на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, представят еквивалентен документ от компетентен орган в държавата, в която са установени.При сключване на договор чуждестранният участник следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, вкл. че е извършил съответната регистрация, когато е необходимо.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на критерия

Technical/professional eligibility:

1. Участниците да са изпълнили дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.2. Участниците следва да разполагат с технически лица за изпълнение на поръчката.

Technical/professional minimum level:

По т. 1: Участникът да е изпълнил през последните три години, считано от датата за подаване на оферти по настоящата поръчка, минимум една доставка с предмет идентичен или сходен с този на поръчката. Под „идентичен или сходен“ с предмета на поръчката се приема доставка на медицинска апаратура или медицинско оборудване. Под „изпълнени доставки“ се разбират такива, които независимо от датата на започването им, са приключили до крайната дата, определена за подаване на оферти по настоящата обществена поръчка.Участникът следва да посочи необходимата информация в раздел В: Технически и професионални способности, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП. По т. 2: Участникът да разполага с минимум едно техническо лице за монтаж, въвеждане в експлоатация и провеждане на предварителни изпитвания на предлаганата апаратура.Участникът следва да посочи необходимата информация в раздел В: Технически и професионални способности, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП.Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор се представят съгласно чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП:По т. 1: списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойност, дата и получатели, заедно с документи, които доказват извършената доставка.По т.2: списък на техническите лица за изпълнение на поръчката.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2024-01-15 - 2024-02-14
Value
583 333.33 BGN
Minimum value
583 333.33 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2024-025248:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 80500000
Description
Предметът на обществената поръчка е избор на изпълнител за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, предварителни изпитвания на 1 брой дигитална мамографска система (наричана за краткост „медицинска апаратура“ или „апаратура“) и 1 брой обучение на персонала за работа (до 5 служители) в изпълнение на работната програма на научната група 3.1.5. Иновативни технологии за скрининг и диагностика на млечната жлеза (ЕЛПИДА) по договор № BG-RRP-2.004-0009-C02. Предметът на поръчката включва и гаранционен сервиз на доставената апаратура и доставка на необходимите части и материали, в рамките на гаранционния срок.Минималните технически характеристики и окомплектоване на апаратурата са подробно описани в Техническата спецификация (Приложение №1). Изпълнителят следва да оказва необходимото съдействие на Възложителя за изпълнение на съпътстващите дейности по подготовка и съгласуване на техническата документация за обособяване на помещението, в което ще бъде разположена апаратурата и за изпълнение на строително-ремонтни дейности и въвеждането ѝ в експлоатация пред РЗИ и АЯР и за издаване на необходимите документи във връзка с разрешителния режим по Наредба за радиационна защита при дейности с източници на йонизиращи лъчения, приета с ПМС № 200/04.08.2004 г и Закона за безопасно използване на ядрената енергия (ЗБИЯЕ).

Parties

Roles
buyer
Organization name
MEDITsINSKI UNIVERSITET-VARNA "PROF. D-R PARASKEV IV.STOYaNOV"
Street address
ul. MARIN DRINOV No..55
Locality
gr. Varna
Postal code
9002
Country
BG
Contact name
Elena Paneva
E-mail
epaneva@mu-varna.bg
Phone
+359 52677054
Fax
+359 52643116
Website
Link

Organization data Organization in JSON