Bulgaria - Gabrovo: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2024-021440:2024-021440
Date
2024-01-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2024-021440
Releases
2024-01-12 (ocds-pyfy63:2024-021440:2024-021440)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Gabrovo: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2024-01-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в процедурата следва да притежават валидна лицензия, издадена от КЕВР, за „Търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката и валидна лицензия, издадена от КЕВР за „Координатор на балансираща група“ или Решение на КЕВР за допълване на съществуващата лицензия по чл. 39 от Закона за енергетиката с правата и задълженията, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“ или еквивалентен документ. Когато участник в процедурата е чуждестранно лице, същият следва да е вписан в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предостави информация за с посочване на номер на лицензия, издадена от КЕВР, за „Търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката и валидна лицензия, издадена от КЕВР, за „Координатор на балансираща група“ или Решение на КЕВР за допълване на съществуващата лицензия по чл. 39 от Закона за енергетиката с правата и задълженията, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“ или еквивалентен документ в Част IV: Критерии за подбор, Раздел А от ЕЕДОП. Тази информация се попълва в т. „тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държва ачленка на ЕС“ – там отбелязва „да“ за да се отвори полето и да се впише необходимата на възложителя информация За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя копие на лицензия, издадена от КЕВР, за „Търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката и валидна лицензия, издадена от КЕВР,за „Координатор на балансираща група“ или Решение на КЕВР за допълване на съществуващата лицензия по чл. 39 от Закона за енергетиката с правата и задълженията, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“ или еквивалентен документ.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.*При сключване на договор ако избраният за изпълнител участник е чуждестранно лице следва да докаже, че има право да изпълнява дейностите по предмета на поръчката в Република България, включително че е получил лиценз издаден от КЕВР за „Търговия с електрическа енергия съгласно чл.39, от Закона за енергетиката (ЗЕ), за „Координатор на балансираща група“ или Решение на КЕВР за допълване на съществуващата лицензия по чл. 39 от Закона за енергетиката с правата и задълженията, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“*

Economic/financial eligibility:

Възложителят не предявява в настоящата процедура изисквания за икономическото и финансово състояние по смисъла на чл.61 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не предявява в настоящата процедура изисквания за икономическото и финансово състояние по смисъла на чл.61 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата- За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т. е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил поне една дейност, която да е идентична или сходна с предмета и обема на обществената поръчка, изпълнена през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на сумите, датите и получателите.Под „дейности, които са идентични или сходни” с предмета на обществената поръчка се разбира доставка и продажба на ел.енергия.* Под "изпълнени дейности" се разбират такива, които са приключили в горепосочения три годишен период, считано от датата на подаване на офертата.Под „сходно“ с обема на поръчката се разбира доставка и продажба на минимум на 1190 MWh Ел. енергия.Участникът следва да предостави информация за изпълнени дейности с предмет, идентични или сходни с предмета на поръчката като попълни Списъка посочен в Част Част IV: Критерии за подбор, Раздел В, 1б от ЕЕДОП.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т. е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2024-01-12 - 2024-01-22
Value
455 000.00 BGN
Minimum value
455 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2024-021440:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Процедурата се провежда с цел избор на доставчик на нетна електрическа енергия, координатор на стандартна балансираща група, пълно администриране на информационния поток с ЕСО и поемане на разходите за небаланси за два обекта на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД, находящи се на адрес: гр. Габрово, ул. „Д-р Илиев Детския“ №1 и гр. Габрово, ул. „Брянска“ №1 – БМЦ. Общо потребление за двата обекта за 12 месеца е 1193.756 МWh.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE "D-R TOTA VENKOVA" AD
Street address
ul. D-R ILIEV DETSKIYaT No..1
Locality
gr. Gabrovo
Postal code
5300
Country
BG
Contact name
Milena Nikolova Yordanova
E-mail
targovembalgabrovo@gmail.com
Phone
+359 066800638
Fax
+359 66804424
Website
Link

Organization data Organization in JSON