Bulgaria - Rakovski: Multi-purpose sports facilities construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2024-019741:2024-019741
Date
2024-01-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2024-019741
Releases
2024-01-12 (ocds-pyfy63:2024-019741:2024-019741)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Rakovski: Multi-purpose sports facilities construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: П1 – Професионална компетентност на ръководния екип, отговорен за изпълнението на поръчката (20)
- Quality: П2 – Срок за изпълнение на строителството (20)
Award period
2024-02-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изискване за вписване в професионален регистърУчастниците в обществената поръчка трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камара на строителите в България (КСБ), а за чуждестранните лица – в аналогичен регистър съгласно законодателството на държава – членка на Европейския съюз, в която са установени или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Минимално ниво: Участникът следва да има правоспособност да изпълнява строежи от първа група, трета категория строежи съгласно ПРВВЦПРС и ЗУТ към момент на подаване на офертата. Удостоверяване: Обстоятелството се удостоверява в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност, като се посочва информация относно вписването в ЦПРС, респ. в аналогичен регистър, дали съответните документи са на разположение в електронен формат; посочва се уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа (рег. номер и срок на валидност) и обхвата на регистрацията (категорията и групата строеж, описана в него). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи инфорамация за наличие на регистрация чрез валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава.В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, на които участникът се позовава в ЕЕДОП.Доказване:При сключване на договора, възложителят изисква копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията и групата строеж, в която попада обектът на поръчката. В случай, че участникът е чуждестранно лице, той трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности в Република България, вкл. че е извършил съответната регистрация (чрез документ или друго условие, произтичащо от нормативен/административен акт).

Economic/financial eligibility:

1. Изискване за наличие на застраховка:Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ за „строител“, съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застрахователното покритие следва да съответства на характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт.Удостоверяване:При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, като се посочват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа – №, вид на застрахованата дейност и срок на валидност) за наличие на валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за „строител“, при лимит на отговорността, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/.Доказване:При сключване на договора, участникът избран за изпълнител, следва да представи заверено копие на валидна застрахователна полица или еквивалентна застраховка за професионална отговорност, в случай че участникът е установен в друга държава – членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство /за чуждестранните лица/, съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.2. Изискване на реализиран специфичен оборот:Участниците в обществената поръчка трябва да имат реализиран минимален оборот, реализиран в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която съответният участник е създаден или е започнал дейността си в размер не по-малък от размера на прогнозната стойност на настоящата обществена поръчка.Удостоверяване:При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, като се посочват данни за изискуемия период и сумите, които са реализирани, съгласно условията на възложителя.В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, на които участникът се позовава в ЕЕДОП.Доказване:При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи Справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката съобразно декларираното в ЕЕДОП, придружен с годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът трябва да притежава валидна застраховка за професионална отговорност за извършване на СМР в размер не по-малко от 200`000 /двеста хиляди/ лв., покриваща минималната застрахователна сума за строежи трета категория, съобразно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалент.2. Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер не по-малък от размера на прогнозната стойност на настоящата обществена поръчка. Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката“ да се разбира оборот, който е реализиран от извършено строителство.

Technical/professional eligibility:

1. Изискване за наличие на опит:Участниците трябва да имат опит в изпълнението на строителство, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертатаУдостоверяване:При подаване на офертата обстоятелството се декларира в съответната част от ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел В. Технически и професионални способности с посочване и описание на строително-монтажните дейности (предмета), стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и лице, за което е изпълнено строителството (възложител).Доказване:При сключване на договора, участникът избран за изпълнител, следва да представи Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, съобразно декларираното в ЕЕДОП, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.

Technical/professional minimum level:

1. Изисква се участникът в процедурата през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил най-малко един обект за строителство, което е идентично или сходно с предмета на поръчката. За „строителство, сходно“ с предмета на поръчката, възложителят ще приема: Строително - монтажни работи, които се изразяват в изграждане на спортна зала или друг спортен обект, като физкултурен салон, стадион и т.н. с РЗП не по-малко от 4000 кв.м., и/или плувен басейн с РЗП не по-малко от 4000 кв.м.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2024-01-12 - 2024-02-16
Value
13 824 475.00 BGN
Minimum value
13 824 475.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2024-019741:obj:1
Classification
CPV / 45212220
Additional classifications
CPV / 45212212
CPV / 45236114
Description
В границите на комплекса са изградени открити спортни площадки за тенис на корт, баскетбол, стрийтбол,волейбол, футбол, стрийт фитнес. Към момента теренът представлява свободна, незастроена площ с възможности за обслужване от прилежащи обслужващи улици от градската улична мрежа. Предвиждат се два етапа на строителство.В 1-ви етап се предвижда да бъде изградена Многофункционалната зала, включваща тренировъчните зали,съблекални, кабинети и обслужващи помещения към тях, като и прилежащият терен към тях, в обхвата наразработката.Във 2-ри етап на строителство се предвижда да бъде изграден закрития плувен басейн и прилежащия му теренот север с лекоатлетическата писта.Границите на обхвата за първи и втори етап на строителство са показани в ситуацията на проектна част„Архитектура“.Многофункционалната зала е ориентирана с дългите си размери в посоките север/юг.- Срокът за изпълнение на строителството се оферира от изпълнителя в календарни дни и включва периода от време, както следва: -начало: датата на надлежно подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителната линия и ниво на строежа – Акт № 2 по Наредба № 3/31.07.2003 година за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;-край: датата на подписване, от всички участници в инвестиционния процес, на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа – Приложение № 15 към чл. 7, ал. 3, т. 15 от Наредба № 3 от 31 юли 2003 година. Възложителят определя следните граници за предложение на срок за изпълнение на обект: 300 (триста) календарни дни минимален срок за изпълнение, респ. 360 (триста и шестдесет) календарни дни максимален срок за изпълнение. При изготвяне на своите предложения, участниците следва задължително да се съобразят с така посочените минимален и максимален срок за изпълнение на поръчката.При откриване на настоящата процудура за възлагане на обществена поръчка не е осигурено финансиране, поради което в проекта на договор е предвидена клауза за отложено изпълнение, на основание чл. 114 от ЗОП. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Следва да става ясно, че съгласно чл. 114, ал. 2 от ЗОП, изпълнението по договора започва след потвърждение от възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен. (Чл. 114, ал. 4 от ЗОП).Предвиждат се Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 5 % (пет процента) от стойността на договора без ДДС и Гаранция за обезпечаване на авансово предоставени средства в размер, равен на размера на аванса (10% от стойността на договора без ДДС).Гаранциите могат да бъде под формата на: - парична сума, преведена по банкова сметка на Възложителя:IBAN: BG39UNCR70003321759906; BIC: UNCRBGSF - УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД – филиал Раковскиили - безусловна и неотменяема банкова гаранция, издадена в полза на възложителя със срок на валидност не по-малък от 14 месеца от представяне на документите за сключване на договора (за гаранцията за авансово предоставени средства – 6 месеца).или- застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя със срок на валидност не по-малък от 14 месеца от представяне на документите за сключване на договора (за гаранцията за авансово предоставени средства – 6 месеца). Тази форма на гаранция може да се предостави само когато стойността на авансово предоставените средства, съответно на гаранцията за изпълнение, е равна или по-малка от 500 000 лв.Участникът сам избира формата на гаранцията за изпълнение на договора и за авансово предоставените средства.На основание чл. 111, ал. 10 от ЗОП възложителят включва в проекта на договор клауза за частично освобождаване на гаранцията за изпълнение.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA RAKOVSKI
Street address
pl. "Balgariya" No. 1
Locality
gr. Rakovski
Postal code
4150
Country
BG
Contact name
Miroslav Plamenov Milev
E-mail
praven@rakovski.bg
Phone
+359 884188277
Website
Link

Organization data Organization in JSON