Bulgaria - Sofia: Guard services

Release

ID
ocds-pyfy63:2024-000147:2024-000147
Date
2024-01-02
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2024-000147
Releases
2024-01-02 (ocds-pyfy63:2024-000147:2024-000147)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Guard services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50%)
- Quality: Техническа оценка (50%)
Award period
2024-02-12 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да разполага с валиден Лиценз за извършване на частна охранителна дейност на територията на областите Варна, Добрич, Русе, Силистра, Бургас (или на територията на цялата страна), издаден в съответствие със Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД) или да са вписани в аналогичен регистър, или да притежават аналогични документи, доказващи, че имат право да осъществяват частна охранителна дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени.За доказване на годността за упражняване на професионална дейност участниците попълват данните за притежавания лиценз (№ на лиценза, дата на издаване, срок на валидност, вида дейност по чл. 5, ал. 1 от ЗЧОД, териториален обхват на дейността) в Част IV Критерии за подбор, раздел „А” в ЕЕДОП.Преди сключването на договора участникът, избран за изпълнител, представя заверено копие на валиден Лиценз за извършване на частна охранителна дейност на територията на областите Варна, Добрич, Русе и Силистра (или на територията на цялата страна), издаден в съответствие със ЗЧОД или аналогични документи.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания относно икономическото и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.Под „дейности с предмет и обем, сходни с тези на поръчката” следва да се разбира: услуги по извършване на частна охранителна дейност по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД, осъществявани едновременно на поне пет обекта, разположени в не по-малко от 5 различни населени места, в рамките на едно или няколко отделни възлагания. За доказване на посоченото изискване участниците представят чрез попълване на Част IV Критерии за подбор, раздел „В” в ЕЕДОП списък на изпълнените услуги, които са идентични или сходни с тези на обществената поръчка, с посочване на вида на услугата, стойността, датата, на която е приключило изпълнението и получателите.Преди сключването на договора участникът, избран за изпълнител, следва да представи актуален списък на услугите, идентични или сходни с тези на поръчката, съгласно посоченото в ЕЕДОП, заедно с доказателства за изпълнението им.2. Участникът следва да прилага системa за управление на качеството, съгласно изискванията на стандарт ISO 9001:2015 или еквивалентен, с обхват на сертификация, отговарящ на предмета на поръчката или еквивалентни документи.За доказване на посоченото изискване участниците попълват Част IV Критерии за подбор, раздел „Г” в ЕЕДОП като посочват №, издател, обхват и срок на валидност на притежавания от тях сертификат или еквивалентни документи.Преди сключването на договора, в съответствие с чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, избран за изпълнител, представя валиден сертификат ЕN ISO 9001:2015 или еквивалентен, издаден от акредитирани лица с обхват на сертификация, отговарящ на предмета на поръчката или еквивалентните документи, както и декларация, че ще поддържа сертификата валиден за целия срок на действие на договора, с цел да се потвърди поддържането на съответствието с релевантния стандарт и ефикасността на системата за управление.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор, свързани с професионална компетентност и опит за изпълнение на поръчката, както и тези за регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт, се доказва от съответните членове на обединението съобразно разпределението на участието им в изпълнението на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2024-01-02 - 2024-02-12
Value
2 048 760.00 BGN
Minimum value
2 048 760.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2024-000147:obj:1
Classification
CPV / 79713000
Description
Настоящата процедура e за възлагане на обособена позиция № 1: „Организиране и осъществяване на физическа въоръжена охрана и осигуряване на пропускателен режим в обекти на ДП „Пристанищна инфраструктура”.С възлагането на настоящата обществена поръчка определеният Изпълнител следва да организира и осъществява физическа въоръжена охрана и пропускателен режим на следните обекти на ДП „Пристанищна инфраструктура”:1. Обект № 1: РПЦ „Китка”, Област Варна;2. Обект № 2: РПЦ „Кичево”, Област Варна;3. Обект № 3: „Ремонтно-техническа база” в Южната промишлена зона на гр. Варна, Област Варна;4. Обект № 4: Пристанищно съоръжение при нос Шабла – морска естакада с островна площадка, Област Добрич;5. Обект № 5: Пристанищен терминал „Русе – Запад“ – част от пристанище за обществен транспорт Русе, Област Русе;6. Обект № 6: Фериботен комплекс „Варна“, териториално обособена зона от пристанище за обществен транспорт Варна, Област Варна;7. Обект № 7: Фериботен терминал Силистра - териториално обособена зона от пристанище за обществен транспорт Русе, Област Силистра;8. Обект № 8: Пристанищен терминал „Петрол“ - част от пристанище за обществен транспорт Варна, Област Варна;9. Обект № 9: Конгресен център Бургас, находящ се в Пристанище „Бургас Изток-1”, Зона за свободен достъп на 3-то кейово място.Разположението на охраняемите обекти и съоръжения на ДП „Пристанищна инфраструктура” и основните изисквания към тяхната охрана са посочени в Техническата спецификация на Възложителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
PRISTANIShtNA INFRASTRUKTURA DP
Street address
bul. "ShIPChENSKI PROHOD" No. 69
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1574
Country
BG
Contact name
Krasimir Peshev – rakovoditel otdel „Ohrana, sigurnost i zashtita na lichnite danni“
E-mail
office@bgports.bg
Phone
+359 28079928
Fax
+359 28079966
Website
Link

Organization data Organization in JSON