Bulgaria - Haskovo: Works for complete or part construction and civil engineering work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-786031:2023-786031
Date
2023-12-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-786031
Releases
2023-12-26 (ocds-pyfy63:2023-786031:2023-786031)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Haskovo: Works for complete or part construction and civil engineering work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2024-01-31 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът да е вписан в централния професионален регистър на строителя в първа група, за строежи първа или втора категория или трета група, втора или по - висока категория.Доказва се с представянето на удостоверение за вписване, включително и копие на талона към него, в централния професионален регистър на строителя в първа група, за строежи първа или втора категория или трета група, втора или по - висока категория. (заверено от участника копие).При подаване на оферта, участникът декларира съответствието си с критериите заподбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП.Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.

Economic/financial eligibility:

Участникът да има валидна застраховка „Професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ за изпълнение на строежи от първа група, за строежи първа или втора категория или трета група, втора или по - висока категория.Доказва се с представянето на заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171 от ЗУТ за строител със застрахователна стойност съгласно чл.5, ал.2, т.2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, съобразно категорията на обекта.При подаване на оферта, участникът декларира съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП.Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.

Economic/financial minimum level:

Участникът да има валидна застраховка „Професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ за строител с минимално застрахователно покритие за изпълнение на строежи от първа или втора категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 2 от ЗУТ и съгласно чл. 5, ал. 2, т.2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, поне едно строителство, с предмет, идентичен или сходен* с предмета на поръчката.Доказва се с представянето на декларация със списък на строителството, включващо дейности с предмет, идентичен или сходен* с предмета на поръчката, изпълнено през последните пет години, считано от датата наподаване на офертата (оригинал).* Под строителство, включващо дейности с предмет, сходен с предмета на поръчката се разбира: Изграждане на нови или реконструкция или ремонт на фундаменти на сгради или съоръжения.2. Участникът да разполага с необходимия ръководен персонал с професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Доказва се със списък на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.В случай, че участникът ще използва ресурси на трети лица, представя доказателства (декларация за ангажираност на лицето, което ще участва в изпълнението на поръчката, или др.), че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.При подаване на оферта, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП в електронен формат. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, поне една поръчка за строителство, включващо дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.* Под строителство, включващо дейности с предмет, сходен с предмета на поръчката се разбира: Изграждане на нови или реконструкция или ремонт на фундаменти на сгради или съоръжения.2. Участникът следва да разполага с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва:- най-малко с един технически ръководител на обекта: с образование висше техническо с образователна квалификационна степен бакалавър “ строителен инженер” или средно специално строително образование квалификационна степен „строителен техник“ притежаващ стаж - минимум 3 години като технически ръководители взел участие при изпълнение на поне 1 обект, идентичен или сходен с предмета на поръчката.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-26 - 2024-01-31
Value
80 000.00 BGN
Minimum value
80 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-786031:obj:1
Classification
CPV / 45200000
Description
Обществената поръчка е с обект строителство и включва ремонт фундамент на силовтрансформатор № 2 в п/ст Ивайловград.ОРУ 110 kV в п/ст Ивайловград е изградено по схема единична шинна система вследния обем:Поле 110 kV за силов трансформатор 110/20 kV - Трафо 1;Поле 110 kV за силов трансформатор 110/20 kV - Трафо 2;Поле извод 110 kV “Армира” към п/ст Маджарово;Поле извод 110 kV “Секвоя” към ВЕЦ „Ивайловград“;Поле вентилни отводи “ВО” 110 kV;Поле резерва не оборудвано.Във връзка със забелязани напуквания и обрушвания по бетоновия фундамент насилов трансформатор №2, през 2017 г. е направена техническа експертиза засъстоянието на фундамента, заключението на която е ,че същият не е годен за нормална експлоатация и следва да се изпълни нов такъв на мястото на съществуващия. В зоната на фундаментите и котлована на трансформатора съществуват и следните други съоръжения стоманобетонни и стоманени портали,чиято цялост, здравина и устойчивост не трябва да се разрушават.Предвижда се съществуващите в момента амортизирани трансформаторни греди имаслосборна вана на Силов трансформатор № 2 да бъдат разрушени и на тяхно място да бъдат изградени нови трансформаторни греди и маслосборна вана. За изгражданена нов фундамент на трансформатор №2 и включително котлован, свързан с маслоотвеждащата канализация в ОРУ е изготвен работен проект за обект:„Подстанция „Ивайловград“ – ремонт фундамент на силови трансформатори съдържащ следните проектни части :Част: Конструктивна;Част: Електро-първична комутация;План за безопасност и здраве.В настоящата поръчка на този етап ще се изпълнява само ремонтните работи за Силов трансформатор №2 .Срокът за изпълнение на поръчката е не повече от 90 календарни дни, считано от датата на подписване на протокол за откриване на строителната площадка (обр. 2 поНаредба № 3/ 31.07.03 г. на МРРБ към ЗУТ), до датата на уведомителното писмо до Възложителя за окончателното завършване на СМР.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MREZhOVI EKSPLOATATsIONEN RAYON - HASKOVO
Street address
DOBRUDZhA No..6
Locality
gr.Haskovo
Postal code
6300
Country
BG
Contact name
Elena Nedyalkova Nikolova
E-mail
Elena.N.Nikolova@hs.eso.bg
Phone
+359 38608114
Website
Link

Organization data Organization in JSON