Bulgaria - Sofia: Security services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-785572:2023-785572
Date
2023-12-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-785572
Releases
2023-12-26 (ocds-pyfy63:2023-785572:2023-785572)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Security services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Cost: Ценово предложение за месечна абонамента цена - П2 (40)
- Cost: Ценово предложение за единичната цена на охранителната услуга, предоставяна чрез една дневна смяна на един допълнителен пост – П3 (20)
- Quality: Техническо предложение - П1 (40)
Award period
2024-01-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да притежава валиден Лиценз за извършване на частна охранителна дейност, издаден по реда на Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД), който задължително включва дейностите по чл. 5, ал. 1, т. 2, 3 и 5 от ЗЧОД и е валиден за територията на гр. София или за територията на цялата страна.Обстоятелството се описва в Част IV: „Критерии за подбор”, раздел А: „Годност” от ЕЕДОП, като се посочват номера и датата на съответния документ, издателят му и електронната страница на съответния регистър, ако има такава.Доказване: В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП следва да се представи копие от валиден Лиценз за извършване на частна охранителна дейност, издаден по реда на Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД), който задължително включва дейностите по чл. 5, ал. 1, т. 2, 3 и 5 от ЗЧОД и е валиден за територията на гр. София или за територията на цялата страна.Когато се представят за разглеждане от Комисията по провеждане на поръчката по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, копията се изготвят и представят в съответствие с указанията за представяне на допълнителни документи, описани в раздел ІV от документацията за участие.Когато се представя преди сключване на договор по реда на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, копието следва да е заверено с гриф „Вярно с оригинала” и подпис.

Economic/financial eligibility:

няма поставени изисквания

Technical/professional eligibility:

1. Изисква се през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил най-малко една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, като:• под „идентична или сходна” по предмет се разбира дейност по осъществяване на денонощна физическа охрана и охрана със сигнално-охранителна техника на лечебно заведение за болнична помощ или на друга институция, която институция е с денонощен режим на работа и работи включително в празнични и почивни дни;• под „идентична или сходна” по обем се разбира дейност по осъществяване на денонощна физическа охрана и охрана със сигнално-охранителна техника, която е изпълнявана в продължение на поне 24 месеца в рамките на последните три години, считано от датата на подаване на офертата и която е изпълнявана с минимум 3 броя охранителни поста, от които поне два са денонощни.2. Участникът следва да разполага с технически лица с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, а именно: Ръководител на охранителната дейност – минимум 1 бр. и охранителен екип от минимум 12 бр. охранители, като:2.1. Ръководителят на охранителната дейност следва да притежава: професионална квалификация за длъжността „Ръководител охранителна дейност”, минимум средно образование, минимум 3 години опит в сферата на частната охранителна дейност.2.2. Всеки от охранителите в състава на охранителния екип следва да притежава: професионална квалификация за длъжността „охранител“ съгласно Закона за частната охранителна дейност, минимум средно образование, минимум 3 години професионален опит на длъжността „охранител“.3. Участникът следва да разполага с необходимите за изпълнението на поръчката оборудване, в т.ч. технически и помощни средства и възможности, както следва:3.1. валидно Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения по реда на Закона за електронните съобщения и/или договор за комуникационни услуги за територията на гр. София или за територията на цялата страна;3.2. униформено облекло – комплект, отличителни знаци, мобилна комуникация и снаряжение за охранителите, включващо палки и белезници;3.3. подвижна охранителна група за контрол и оказване на съдействие;3.4. собствен или ползван с договор съгласно чл. 19, ал. 1 от ЗЧОД мониторинг център за наблюдение и приемане на сигнали от охраняваните обекти и ръководство на мобилните охранителни патрули;3.5. минимум 2 броя собствени мобилни охранителни патрули на смяна, с готовност за реакция при сигнал от обекта на Възложителя.4. Участникът следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: физическа охрана и охрана със сигнално-охранителна техника.

Technical/professional minimum level:

по т.1 - Информацията (списъкът на дейностите, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, които са идентични или сходни с настоящата обществената поръчка по предмет и обем) с посочване на стойностите, датите, получателите (вкл. пояснение за режима на работа на получателите) и броят на охранителните постове (вкл. пояснение за броят на денонощните постове) се посочва в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: „Технически и професионални способности” от ЕЕДОП.по т.2 - Информацията (списъкът на предложените от участника технически лица – ръководител на охранителната дейност и охранители в състава на охранителния екип) с посочване на: име, презиме и фамилия на лицето, позиция (длъжност), данни за документите за професионална квалификация, образование и професионален опит се описва в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: „Технически и професионални способности” от ЕЕДОП.по т.3. - Информацията се посочва декларативно, като в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: „Технически и професионални способности” от ЕЕДОП участникът вписва текст: „Участникът разполага с: валидно Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения по реда на Закона за електронните съобщения и/или договор за комуникационни услуги за територията на гр. София или за територията на цялата страна - ................................................ (описва се съответния документ); униформено облекло – комплект, отличителни знаци, мобилна комуникация и снаряжение за охранителите, включващо палки и белезници; подвижна охранителна група за контрол и оказване на съдействие; собствен или ползван с договор съгласно чл. 19, ал. 1 от ЗЧОД мониторинг център за наблюдение и приемане на сигнали от охраняваните обекти и ръководство на мобилните охранителни патрули; минимум 2 броя собствени мобилни охранителни патрули на смяна, с готовност за реакция при сигнал от обекта на Възложителя.”по т.4 - Обстоятелството се описва в Част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление” от ЕЕДОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-26 - 2024-01-22
Value
408 945.60 BGN
Minimum value
408 945.60 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-785572:obj:1
Classification
CPV / 79710000
Description
Осъществяване на денонощна невъоръжена физическа охрана с пропускателен режим и охрана със сигнално охранителна техника и мониторен контрол чрез системите за видеонаблюдение на Възложителя на Болничен комплекс на МБАЛ „НКБ“ЕАД в гр. София, ул. Коньовица, 65 в съответсвие с Техническа спецификация, описана в т. II от раздел I от документацията за участие в процедурата.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie "Natsionalna kardiologichna bolnitsa" EAD
Street address
ul. Konjovitsa No.65
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1309
Country
BG
Contact name
Iva Danailova
E-mail
idanailova@hearthospital.bg
Phone
+359 29217131
Fax
+359 29217142
Website
Link

Organization data Organization in JSON