Bulgaria - Varna: Machines and apparatus with individual functions

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-785271:2023-785271
Date
2023-12-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-785271
Releases
2023-12-26 (ocds-pyfy63:2023-785271:2023-785271)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Machines and apparatus with individual functions
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2024-01-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има право да извършва работа с източници на йонизиращи лъчения по чл. 56, ал. 3, т. 1 от Закона за безопасно използване на ядрената енергия (ЗБИЯЕ). Предвид разпоредбата на § 33. от ПЗР към ЗИДЗБИЯЕ, участникът следва да притежава валидна лицензия, издадена до 31.12.2017 г. или да притежава удостоверение за регистрация, извършена след 01.01.2018 г. за работа с източници на йонизиращи лъчения с цел техническо обслужване, монтаж, демонтаж, измервания, строителни и ремонтни дейности и други услуги за лица, които използват или произвеждат източници на йонизиращи лъчения. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.За деклариране на съответствие с критерия за подбор, участникът следва да попълни необходимата информация в раздел А „Годност“, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП.Документи за доказване на съответствие с критериите за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП – Заверено от Участника копие на валиден лиценз за работа с източници на йонизиращи лъчения, издаден до 31.12.2017 г. на основание отменената разпоредба на чл. 58, ал. 1, т. 3 от ЗБИЯЕ или валидно удостоверение за регистрация по чл. 56, ал. 3, т. 1 от ЗБИЯЕ, издадено след 01.01.2018 г. за работа с източници на йонизиращи лъчения с цел техническо обслужване, монтаж, демонтаж, измервания, строителни и ремонтни дейности и други услуги за лица, които използват или произвеждат източници на йонизиращи лъчения. Чуждестранни лица или обединение, в което участва чуждестранно лице, в случая на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, представят еквивалентен документ по т. 1. издаден от компетентен орган в държавата, в която са установени.В случай, че избраният за изпълнител е чуждестранно лице, на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 и т. 4 от ЗОП при сключването на договор, той следва да притежава и да представи валидно удостоверение за регистрация по чл. 56, ал. 3, т. 1 от ЗБИЯЕ.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. На основание чл. 63, ал.1, т. 1, буква б) от ЗОП Възложителят поставя изискване участникът да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.Под „изпълнена дейност“ в настоящите указания се разбира такава, която независимо от датата на започването й, е приключила до датата на подаване на офертата.Под „идентичен или сходен“ с предмета на настоящата обществена поръчка се разбира доставка на генератори за изотопи или апаратура за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици.За деклариране на съответствие с критерия за подбор, участникът следва да попълни необходимата информация в част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП, с посочен предмет на доставката, стойност, дати и получатели.Документи за доказване на съответствие с критерия за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП - Списък на доставките, идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойности, дати и получатели, заедно с документи, които доказват извършената/ите доставка/и.2. На основание чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП Възложителят поставя изискване участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, които да изпълнят дейностите по монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване.Участникът следва да разполага с технически лица, които съгласно чл. 64 от ЗБИЯЕ притежават валидни удостоверения за извършване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, издадени от компетентен орган.За деклариране на съответствие с критерия за подбор, участникът следва да попълни необходимата информация в част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП.Документи за доказване на съответствие с критерия за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП - Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.При сключването на договор, участникът избран за изпълнител (вкл., ако е чуждестранно лице), следва да представи документ, с който да докаже, че техническото лице има право да извършва дейности с източници на йонизиращи лъчения в Република България, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо.

Technical/professional minimum level:

1. Минимално изискване по т. 1 е участникът следва да е изпълнил за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата минимум 1 (една) доставка с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката.2. Минимално изискване по т. 2, поставено от Възложителя е участникът да разполага с най- малко едно техническо лице, което притежава правоспособност по чл. 64 от Закона за безопасно използване на ядрена енергия и в съответствие с Наредба за условията и реда за придобиване на професионална квалификация и за реда за издаване на лицензии за специализирано обучение и удостоверения за правоспособност за използване на ядрена енергия. При участие на чуждестранни лица ще се приема еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която е участникът е установен.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-26 - 2024-01-22
Value
203 333.33 BGN
Minimum value
203 333.33 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-785271:obj:1
Classification
CPV / 31640000
Description
Предмет на поръчката е избор на изпълнител за доставка на 2 (два) броя генератор на Галий (68Gа) с минимална активност 50mCi, съвместими за употреба с Модулна радиосинтезна система на производителя Scintomics, Германия собственост на УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД, за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68, производител Scintomics, Германия собственост на УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД за период от 1 (една) година (Оборудване/Оборудването). Освен доставка Изпълнителят следва да извърши и следните дейности:-демонтаж на подлежащото на подмяна оборудване с изтекла трайност, както и монтаж, свързване на доставеното оборудване към модула, калибриране и въвеждане в експлоатация на генератора;-обучение на служители на Възложителя за работа с оборудването;-пълно гаранционно обслужване на доставеното Оборудване в рамките на срока му на трайност, считано от датата на подписване на Приемо-предавателния протокол.Посоченото количество от генератори на Галий (68Gа) с минимална активност 50mCi е прогнозно и не поражда задължение на Възложителя да го закупи в пълен обем. Изпълнението на доставките ще се определи от фактическите му потребности.

Parties

Roles
buyer
Organization name
UNIVERSITETSKA MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE „SVETA MARINA“ EAD
Street address
bul. Hristo Smirnenski 1
Locality
Varna
Postal code
9010
Country
BG
Contact name
Marta Drakova
E-mail
op@svetamarina.com
Phone
+359 52978624
Website
Link

Organization data Organization in JSON