Bulgaria - Sofia: Telephone and data transmission services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-782160:2023-782160
Date
2023-12-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-782160
Releases
2023-12-22 (ocds-pyfy63:2023-782160:2023-782160)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Telephone and data transmission services
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Cost: Такси за доставка на фиксиран интернет достъп /П1/ (30)
- Cost: Месечна абонаментна такса за 1 SIM карта, посредством която се ползват мобилни услуги по стандарт GPRS/3G/LTE /П2/ (5)
- Cost: Такси за изграждане на точки за достъп и предоставяне на услугата фиксиран MAN /П3 (30)
- Cost: Такси за предоставяне на услугата наем на оптично влакно тип Dark Fiber или еквивалент /П4/ (35)

Award criteria for item 2:
- Cost: Такси за доставка на фиксиран интернет достъп /П1/ (30)
- Cost: Месечна абонаментна такса за 1 SIM карта, посредством която се ползват мобилни услуги по стандарт GPRS/3G/LTE /П2/ (5)
- Cost: Такси за изграждане на точки за достъп и предоставяне на услугата фиксиран MAN /П3/ (30)
- Cost: Такси за предоставяне на услугата наем на оптично влакно тип Dark Fiber или еквивалент /П4/ (35)

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2024-01-18 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да притежават валидна индивидуална лицензия (разрешение, друг документ) издадено от компетентен орган, за осъществяване на далекосъобщения (електронни съобщения) чрез далекосъобщителна клетъчна мрежа (електронна съобщителна мрежа).Лицензът/Разрешението, следва да се поддържа валиден за целия срок на договора.За доказване на критериите за подбор при подготвяне и подаване на оферта участникът попълва: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А: „Годност“, т.2) от Единен европейски документ за обществен поръчки (ЕЕДОП), с посочване най-малко на следната информация: идентификационни данни на документа, удостоверяващ правата му за осъществяване на далекосъобщения (електронни съобщения) чрез далекосъобщителна клетъчна мрежа (електронна съобщителна мрежа) /наименование; номер; дата на издаване/; срок на валидност; точен предмет; орган на издаване, телефонни и електронна поща за контакт органа по издаване.Забележка: В случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 ЗОП, участникът избран за изпълнител, следва да представи:Заверено „вярно с оригинала“ копие от индивидуална лицензия (разрешение, друг документ) издадено от компетентен орган, за осъществяване на далекосъобщения (електронни съобщения) чрез далекосъобщителна клетъчна мрежа (електронна съобщителна мрежа).Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива и е приложимо.

Economic/financial eligibility:

не се изисква

Economic/financial minimum level:

не се изисква

Technical/professional eligibility:

Прилагане на система за управление на качеството.

Technical/professional minimum level:

Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001:… или еквивалентен, с обхват предоставяне на комуникационни услуги.За доказване на критерия за подбор при подготвяне и подаване на оферта участникът попълва: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от Единен европейски документ за обществен поръчки (ЕЕДОП), с посочване най-малко на следната информация: идентификационни данни на сертификата /номер; дата на издаване/; срок на валидност на сертификата; точен обхват на сертификата; орган на издаване на сертификата, телефонни и електронна поща за контакт със сертифициращия орган.Забележка: В случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 ЗОП, участникът избран за изпълнител, следва да представи копие на сертификат, заверен за вярност с оригинала. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Когато участникът не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини, той може да представи други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на система за управление на качеството. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива и е приложимо. При участник обединение, документите се представят за всяко лице, включено в него съобразно разпределението на тяхното участие при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-22 - 2024-01-18
Value
979 000.00 BGN
Minimum value
979 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-782160:obj:1
Classification
CPV / 64210000
Description
обособена позиция № 1: „Предоставяне на основна комуникационна свързаност и пренос на данни“, включва предоставяне на услуги за комуникационна свързаност чрез пренос на данни по стандарт GPRS/3G/LTE/5G и пренос на данни/телевизионен сигнал чрез оптични мрежи и оборудване.Осигуряване на основна възможност за осъществяване на електронни съобщения за пренос на данни от двата компютърни центъра / Основен – в гр. София и Резервен – в гр. Стара Загора/до 5 000 крайни терминални устройства и обратно, чрез високо ефективна и сигурна електромагнитна среда по стандарт GPRS/3G/LTE/5G (или друга със същите или по-добри параметри). Очакван брой на първоначално ползваните SIM карти е до 1 500 броя с минимален месечен трафик от 1500 MB. Подлежащите на ползване SIM карти са съобразно текущите нужди и подлежащи на инсталиране терминални устройства, като всяка SIM карта се доставя /съответно активира и деактивира/ само след предварителна заявка от страна на Възложителя. В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска активиране или деактивиране, както и да връща неограничено количество SIM карти.Осигуряване и поддръжка на до 20 физически трасета за оптичен пренос на данни между посочени от Възложителя точки на достъп. Подлежащите на осигуряване и поддръжка физически трасета са съобразно текущите нужди; В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска осигуряване или закриване на трасе;Осигуряване на фиксиран Интернет достъп за Основен компютърен център, находящ се в гр. София, ул. „Хайдушко изворче“ № 28;Осигуряване на  фиксиран Интернет достъп за офиси на Възложителя, находящи се в 11 различни града в страната /първоначален брой - 13 точки/. Подлежащите на предоставяне достъпи са съобразно текущите нужди, като всеки достъп се осигурява/закрива само след предварителна заявка от страна на Възложителя. В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска предоставяне или закриване на достъп;Осигуряване на DDoS защита на мрежата на Възложителя за фиксиран Интернет достъп за Основен компютърен център, находящ се в гр. София, ул. „Хайдушко изворче“ № 28. Подлежащата на предоставяне защита е съобразно текущите нужди; В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска предоставяне или закриване на защитата;Осигуряване на услуга за наем на оптично влакно тип  "Dark fiber" (или еквивалент). Подлежащият на предоставяне наем е съобразно текущите нужди; В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска предоставяне или преустановяване на наема.За целите на провеждане на настоящата поръчка и за целите на договора „основна комуникационна свързаност“ е предоставянето на възможност на изпълнителя да предоставя свързаност от и до активните крайни терминални устройства на възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-782160:obj:2
Classification
CPV / 64210000
Description
по обособена позиция № 2: „Предоставяне на резервна комуникационна свързаност и пренос на данни“, включва предоставяне на услуги за комуникационна свързаност чрез пренос на данни по стандарт GPRS/3G/LTE/5G и пренос на данни/телевизионен сигнал чрез оптични мрежи и оборудване.Осигуряване на основна възможност за осъществяване на електронни съобщения за пренос на данни от двата компютърни центъра / Основен – в гр. София и Резервен – в гр. Стара Загора/до 5 000 крайни терминални устройства и обратно, чрез високо ефективна и сигурна електромагнитна среда по стандарт GPRS/3G/LTE/5G (или друга със същите или по-добри параметри). Очакван брой на първоначално ползваните SIM карти е до 1 500 броя с минимален месечен трафик от 1500 MB. Подлежащите на ползване SIM карти са съобразно текущите нужди и подлежащи на инсталиране терминални устройства, като всяка SIM карта се доставя /съответно активира и деактивира/ само след предварителна заявка от страна на Възложителя. В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска активиране или деактивиране, както и да връща неограничено количество SIM карти.Осигуряване и поддръжка на до 20 физически трасета за оптичен пренос на данни между посочени от Възложителя точки на достъп. Подлежащите на осигуряване и поддръжка физически трасета са съобразно текущите нужди; В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска осигуряване или закриване на трасе;Осигуряване на фиксиран Интернет достъп за Основен компютърен център, находящ се в гр. София, ул. „Хайдушко изворче“ № 28;Осигуряване на  фиксиран Интернет достъп за офиси на Възложителя, находящи се в 11 различни града в страната /първоначален брой - 13 точки/. Подлежащите на предоставяне достъпи са съобразно текущите нужди, като всеки достъп се осигурява/закрива само след предварителна заявка от страна на Възложителя. В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска предоставяне или закриване на достъп;Осигуряване на DDoS защита на мрежата на Възложителя за фиксиран Интернет достъп за Основен компютърен център, находящ се в гр. София, ул. „Хайдушко изворче“ № 28. Подлежащата на предоставяне защита е съобразно текущите нужди; В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска предоставяне или закриване на защитата;Осигуряване на услуга за наем на оптично влакно тип  "Dark fiber" (или еквивалент). Подлежащият на предоставяне наем е съобразно текущите нужди; В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска предоставяне или преустановяване на наема.За целите на провеждане на настоящата поръчка и за целите на договора „резервна комуникационна свързаност“ е предоставянето на възможност на изпълнителя да предоставя свързаност от и до активните крайни терминални устройства на възложителя в случаите когато, основната комуникационна свързаност от и до дадено активно крайно терминално устройство на възложителя е невъзможно да бъде осъществена или свързаността е с влошено качество.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-782160:obj:3
Classification
CPV / 64210000
Description
обособена позиция № 3: „Предоставяне на дублирана резервна комуникационна свързаност и пренос на данни“, включва предоставяне на услуги за комуникационна свързаност чрез пренос на данни по стандарт GPRS/3G/LTE/5G и пренос на данни/телевизионен сигнал чрез оптични мрежи и оборудване, които трябва да се изградят/осигурят и защитят, както следва:Осигуряване на възможност за осъществяване съобщения за пренос на данни от двата компютърни центъра / Основен – в гр. София и Резервен – в гр. Стара Загора/до 5 000 крайни терминални устройства и обратно, чрез високо ефективна и сигурна електромагнитна среда по стандарт GPRS/3G/LTE/5G /или друга със същите или по-добри параметри/. Очакван брой на първоначално ползваните SIM карти е до 300 броя с минимален месечен трафик от 1500 МВ.Подлежащите на ползване SIM карти са съобразно текущите нужди и подлежащи на инсталиране терминални устройства, като всяка SIM карта се доставя /съответно активира и деактивира/ само след предварителна заявка от страна на Възложителя. В рамките на съответен договор Възложителят може да заявява, да иска активиране или деактивиране, както и да връща неограничено количество SIM карти.За целите на провеждане на настоящата поръчка и за целите на договора „дублирана резервна комуникационна свързаност“ е предоставянето на възможност на изпълнителя да предоставя свързаност от и до активните крайните терминални устройства на възложителя в случаите когато, основната и/или резервната комуникационна свързаност от и до дадено активно крайно терминално устройство на възложителя е невъзможно да бъде осъществена или свързаността е с влошено качество.

Parties

Roles
buyer
Organization name
BaLGARSKI SPORTEN TOTALIZATOR DP
Street address
ul. ,,Haydushko izvorche'' No. 28
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1618
Country
BG
Contact name
Desislava Stoyanova
E-mail
d.stoyanova@toto.bg
Phone
+359 28181823
Website
Link

Organization data Organization in JSON