Bulgaria - Sofia: Catering services for other enterprises or other institutions

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-781015:2023-781015
Date
2023-12-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-781015
Releases
2023-12-22 (ocds-pyfy63:2023-781015:2023-781015)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Catering services for other enterprises or other institutions
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (55)
- Quality: Оценка по показател „Техническо изпълнение" (40)
- Quality: Оценка по показател „Време за реакция при несъответствие“ (5)
Award period
2024-01-17 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За обекта, в който ще приготвя болничната храна по предмета на поръчката, Участникът следва:• да е вписан в „Публичен национален регистър на бизнес операторите, обектите за производство, преработка и/или дистрибуция на храни и на хранителните добавки и храните, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварване” по чл. 24 от Закона за храните, поддържан от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), като регистрацията следва да обхваща производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 4, б. „щ” от ДР към Закона за храните, а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация”или• да притежава валидна регистрация от областната Дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождението на обекта като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 от Закона за храните (отм.). Регистрацията следва да обхваща производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 12, б. „ф” от ДР към Закона за храните (отм.), а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация”. Обстоятелствата се описват в Част IV: „Критерии за подбор”, буква А: „Годност” от ЕЕДОП, като се посочва съответния регистър.Доказване: В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, ако регистрацията е извършена по отменения Закон за храните, но срокът на издаденото удостоверение за регистрация не е изтекъл, следва да се представи копие от това удостоверение.Когато се представя за разглеждане от Комисията по провеждане на процедурата по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, копието се изготвя и представя в съответсвие с указанията за представяне на допълнителни документи, описани в раздел ІV от документацията за участие.Когато се представя преди сключване на договор по реда на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, копието следва да е заверено с гриф „Вярно с оригинала” и подпис.

Economic/financial eligibility:

няма поставени изисквания

Technical/professional eligibility:

1. Изисква се през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил най-малко една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, като под „идентична или сходна” по предмет се разбира дейност по приготвяне и доставяне на болнична храна, а под „идентична или сходна” по обем се разбира дейност, чийто съпоставим обем като количество доставяна храна за период не по-дълъг от 12 месеца в рамките на последните три години е не по-малък от 52 032 броя хранодни (80% от прогнозното количество хранодни по настоящата поръчка за период от 12 месеца).Информацията (списъкът на дейностите, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка) с посочване на стойностите, количеството доставена болнична храна - като общ брой хранодни, датите и получателите се посочва в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: „Технически и професионални способности” от ЕЕДОП.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: приготвяне на храна.Обстоятелството се описва в Част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление” от ЕЕДОП.3. Участникът следва да прилага система за управление на околната среда, сертифицирана по ISO 14001:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: приготвяне на храна.Обстоятелството се описва в Част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление” от ЕЕДОП.4. Участникът следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: приготвяне на храна.Обстоятелството се описва в Част IV: „Критерии за подбор”, раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление” от ЕЕДОП.5. Участникът следва да разполага с технически лица с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, а именно: поне по един главен готвач и инструктор по хранене, всеки от които притежаващ съответни дипломи и сертификати за образование и квалификация.Информацията (списъкът на техническите лица в състава на техническия екип на участника, който ще изпълнява поръчката) с посочване на: трите имена, функциите в състава на техническия екип и данните за дипломи и сертификати за образование и квалификация се описва в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: „Технически и професионални способности” от ЕЕДОП.Информация относно начина на доказване (удостоверяване) на съответствието с горните критерии за подбор е налична в т. IV от раздел II от одобрената документация за участие.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-22 - 2024-01-17
Value
703 747.20 BGN
Minimum value
703 747.20 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-781015:obj:1
Classification
CPV / 55523000
Description
Предметът на обществената поръчка е приготвяне и доставяне на болнична храна за пациентите на МБАЛ „НКБ” ЕАД по 20 вида диети, подробно описани като менюта в Техническо приложение № 1 към Техническа спецификация, описана в т. II от раздел І от документацията за участие в процедурата.Изпълнението на поръчката следва да се извърши в съответствие с Техническа спецификация, описана в т. II от раздел І от документацията за участие в процедурата.Прогнозното общо количество хранодни за 24 месеца е 130 080 броя. Прогнозните средномесечни количества хранодни по диети са описани в Техническо приложение № 2 към Техническа спецификация, представляващо неразделна част от нея. Посочените количества хранодни по отделните диети са прогнозни и не следва да се тълкуват като задължение на Възложителят нито за минимално, нито за максимално общо месечно количество на заявени за доставка хранодни по съответните диети. При изпълнението на поръчката Възложителят ще заявява такива количества и видове болнична храна по диети, от каквито има нужда с оглед на правилното и подходящо изхранване на своите пациенти.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie "Natsionalna kardiologichna bolnitsa" EAD
Street address
ul. Konjovitsa No.65
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1309
Country
BG
Contact name
Iva Danailova
E-mail
idanailova@hearthospital.bg
Phone
+359 29217131
Fax
+359 29217142
Website
Link

Organization data Organization in JSON