Bulgaria - Varna: Services provided by medical personnel

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-779632:2023-779632
Date
2023-12-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-779632
Releases
2023-12-22 (ocds-pyfy63:2023-779632:2023-779632)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Services provided by medical personnel
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60%)
- Quality: Персонал с професионална компетентност (40%)
Award period
2024-01-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да притежават разрешение или да имат регистрация за осъществяване на услугите, предмет на поръчката.Чуждестранните лица или обединение, в което участва чуждестранно лице следва да притежават еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или да имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.При подаване на офертата, за доказване на съответствието си с изискването за годност, Участникът следва да посочи необходимата информация в Част IV „Критерии за подбор", раздел А: „Годност“ от ЕЕДОП. Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор, съгласно чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП - заверено от участника копие на валидно Разрешение или Удостоверение за регистрация, даващо право да извършват услугите, предмет на поръчката. Чуждестранни лица или обединение, в което участва чуждестранно лице, в случая на чл. 67, ал. 5 от ЗОП представят еквивалентен документ, издаден от компетентен орган в държавата, в която са установени.В случай, че избраният за изпълнител е чуждестранно лице, на основание чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП при сключването на договор, той следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява услугите, предмет на поръчката в Република България, вкл. че е получил съответното разрешение или е извършил съответната регистрация, когато е необходимо.В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва съгласно разпоредбата на чл.59, ал.6 от ЗОП.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на критерия.

Economic/financial minimum level:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на критерия.

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да разполагат с техническо оборудване за изпълнение на поръчката. За декларирането на съответствието с критерия за подбор, участниците следва да попълнят необходимата информация в Част IV, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП. Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор се представят съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП – Декларация за техническото оборудване, което ще бъде използвано за изпълнение на поръчката.

Technical/professional minimum level:

Участниците следва да разполагат минимум със следното техническо оборудване, необходимо за изпълнение на поръчката:1. Кръвногазов анализатор с възможност за директно определяне на pH, pCO2, pO2, Na+, Cl+, K+, Ca++, Glu, Lac, Hct, tHb, O2Hb, COHb, MetHb, HHb, tBili;2. Кръвногазов анализатор с възможност за директно определяне на pH, pCO2, pO2, Na+, Cl+, K+;3. Автоматична капилярна електрофореза с възможност за работа в пълна кръв, серум, пъпна връв и урина, вкл. имунотипизация на имуноглобулини и свободни леки вериги;4. Автоматичен коагулометър с метод на оптично отчитане при тестове, базирани на съсирване, хромогенен анализ и имунотурбидиметрия и с възможност за оценка на тромбоцитна функции (агрегометрия);5. Автоматичен коагулометър с метод на оптично отчитане при тестове, базирани на съсирване, хромогенен анализ и имунотурбидиметрия;6. Автоматичен уринен анализатор, работещ с тест –ленти и флоусел технология за отчитане на за уринен седимент (12 параметъра);7. Автоматичен селективен клинично-химичен анализатор;8. Консолидирана лабораторна система, включваща минимум един химичен и един имунохимичен модул;9. Имунохимичен анализатор, работещ на принципа на имунохемилуминесценция (CLIA);10. Имунохимичен анализатор, работещ на принципа на електрохемилуминесценция (ECLIA);11. Автоматичен 5 Diff - хематологичен анализатор, работещ с импедансен или оптичен метод за броене на клетки в пълна кръв и телесни течности, вкл. ликвор и флуоресцентна флоуцитометрия за броене на тромбоцити и ретикулоцити;12. Автоматичен 6 Diff - хематологичен анализатор, работещ с оптична флоуцитометрия и диференциране на бели кръвни клетки с миелопероксидазна реакция;13. Апарат за автоматизирана ELISA;14. Апаратура за серологична диагностика по метода ELISA - мануален вариант (термошейкър, миещо и четящо устройства);15. RT PCR апарат;16. Екстрактор на нуклеинови киселини;17. Напълно автоматизирана система за мултиплексен молекулярно-генетичен анализ (затворена система);18. Напълно автоматизирана система за молекулярно-генетичен анализ (затворена система);19. Автоматизирана система за микробна идентификация и определяне на чувствителност към антибиотици;20. Апарат за автоматизирано инкубиране на хемокултури;21. Парафинов център с вградена топла и студена плоча;22. Студена плоча;23. Криостат;24. Бърз тъканен процесор;25. Апарат - оцветител за ИХХ-изследвания;26. Термована;27. Микротом;28. Лабораторен хладилник-фризер.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-22 - 2024-01-22
Value
250 000.00 BGN
Minimum value
250 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-779632:obj:1
Classification
CPV / 85141000
Description
Извършване на 411 вида лабораторни изследвания в обхвата на медицински стандарти „Клинична лаборатория“,„Микробиология“, „Вирусология“ и „Клинична имунология“ и "Клинична патология".

Parties

Roles
buyer
Organization name
MEDITsINSKI UNIVERSITET-VARNA "PROF. D-R PARASKEV IV.STOYaNOV"
Street address
ul. MARIN DRINOV No..55
Locality
gr. Varna
Postal code
9002
Country
BG
Contact name
Elena Paneva
E-mail
epaneva@mu-varna.bg
Phone
+359 52677054
Fax
+359 52643116
Website
Link

Organization data Organization in JSON