Bulgaria - Tryavna: Special-purpose road passenger-transport services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-760737:2023-760737
Date
2023-12-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-760737
Releases
2023-12-15 (ocds-pyfy63:2023-760737:2023-760737)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Tryavna: Special-purpose road passenger-transport services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2024-01-12 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Всеки участник следва да притежава лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници - лиценз на Общността, съгласно чл. 6 от Закона за автомобилните превози, или еквивалент.Забележка: В случай, че участникът участва в процедурата като обединение/ консорциум, което не е юридическо лице, минималното изискване за притежаване на Лиценз се отнася за този член на обединението/консорциума, който ще извършва дейностите по осъществяване на обществен превоз на пътници. На етап подаване на оферти необходимата информация по-горе се посочва в ЕЕДОП Част IV, Раздел А, т. 1 от ЕЕДОП. Участниците посочват номер на лиценза, под който са вписани в публичния регистър на лицензиите към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". На етап подписване на договор за изпълнение, обстоятелствата се доказват от избрания за изпълнител участник с представяне на копие от лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници – лиценз на Общността, за чуждестранни лица – еквивалентен документ, изготвен съгласно националния закон на участника, издаден от компетентен орган от държавата, в която е установен, доказващ такъв лиценз, съгласно законодателството на държавата, в която е установен. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат участникът посочва уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания които се отнасят до икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1/ Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката в съответствие с изискванията на чл.149,ал.1,т.2 буква „б” и буква „в”,ал.2 и ал.3,т.2 от Закон за движение по пътищата и чл.37,т.1 и т.З,буква „а” от Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси.На етап подаване на оферти обстоятелството се удостоверява в ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква „В“: Технически и професионални способности, т. 9 „Следните инструменти, съоръжения или техническо оборудване ще бъдат на негово разположение за изпълнение на договора“, където се посочва текстово от участника изискваната от възложителя информация. От предоставената информация следва да се установява, че участникът отговаря на минималните изисквания, които възложителят е поставил, като задължително следва да е посочено основанието за ползване.На етап подписване на договор за изпълнение, обстоятелството се доказва от избрания за изпълнител участник с представяне на декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката (Образец №3).*При участие за повече от една позиция участникът трябва да разполага с необходимия брой автобуси за всяка позиция, като автобусите НЕ могат да се припокриват. 2/ Участникът следва да разполага с персонал и/или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Минимално изискване е участниците да имат на разположение минимум брой водачи, равен на изискващият се брой МПС, с изключение на изискваните резервни автобуси за съответната позиция. Предложените водачи трябва да притежават валидно свидетелство за управление на МПС, удостоверяващо правоспособност за управление на моторни превозни средства от съответната категория МПС и валидно удостоверение за психологическа годност или еквивалент.*При участие за повече от една позиция участникът трябва да разполага с необходимия брой лица за всяка позиция, като лицата НЕ могат да се припокриват.

Technical/professional minimum level:

1/ За обособена позиция № 1 – 6 бр. автобуси, от които 2 бр. резервни Превозите по тази обособена позиция следва да се осъществяват, с превозни средства отговарящи на изискванията на действащата към момента на превозите нормативна уредба и законови разпоредби в областта. Изискването важи както за основните, така и за резервните автобуси.За обособена позиция № 2 – 2 бр. автобуси, от които 1 бр. резервен Превозите по тази обособена позиция следва да се осъществяват, с превозни средства отговарящи на изискванията на действащата към момента на превозите нормативна уредба и законови разпоредби в областта. Изискването важи както за основните, така и за резервните автобуси.2/ На етап подаване на оферти обстоятелството се удостоверява в ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква „В“: Технически и професионални способности, т. 6) „Следната образователна и професионална квалификация се притежава от:“, буква „б“ „неговия ръководен състав:…“, където се посочва текстово от участника изискваната от възложителя информация. От предоставената информация следва да се установява, че участникът отговаря на минималните изисквания, които възложителя е поставил. Посочва се, за съответния водач, че притежава валидно свидетелство за управление на МПС, удостоверяващо правоспособност за управление на моторни превозни средства от съответната категория МПС и валидно удостоверение за психологическа годност или еквивалент.На етап подписване на договор за изпълнение, обстоятелството се доказва от избрания за изпълнител участник с представяне на Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав (Образец №2), които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-15 - 2024-01-12
Value
1 300 000.00 BGN
Minimum value
1 300 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-760737:obj:1
Classification
CPV / 60130000
Description
Обособена позиция № 1 – Извършване на обществен превоз на пътници по градски и междуселищни линии по утвърдени маршрутни разписанияВъзлагане на обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените маршрутни разписания от общинската транспортна схема:А. Градски автобусни линии:Маршрутно разписание на градска автобусна линия № 1 гр. Трявна  кв. Стояновци - кв. Димиев хан / спирка Черпи вир /  - кв. СтояновциМаршрутно разписание на градска автобусна линия № 2 гр. Плачковци спирка „Стадиона“ - кв. Стоевци - гр. Плачковци спирка „Стадиона“Б. Междуселищни автобусни линии от общинската транспортна схема:Маршрутно разписание на автобусната линия Трявна-Станчов хан-ТрявнаМаршрутно разписание  гр. Трявна - гр.Плачковци спирка „Стадиона“ - гр. ТрявнаМаршрутно разписание на автобусна линия“ гр.Плачковци - с. Радевци- гр.Плачковци“Маршрутно разписание на автобусна линия гр.Трявна - кв.Димиев хан /Спирка Черпи вир/ – гр.Плачковци - кв.Димиев хан /Спирка Черпи вир/ В. Междуселищни автобусни линии от областната транспортна схема:Възлагане на обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдено маршрутно разписание от областната транспортна схема:Маршрутно разписание на автобусната линия Трявна–Габрово-ТрявнаГ. Междуселищни автобусни линии от междуобластна транспортна схема: Възлагане на обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдено маршрутно разписание от междуобластната транспортна схема:Маршрутни разписания автобусната линия Трявна-Вонеща вода - №7103, 7106

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-760737:obj:2
Classification
CPV / 60130000
Description
Обособена позиция № 2 - Извършване на обществен превоз на пътници по междуселищни линии по утвърдени маршрутни разписанияВъзлагане на обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдено маршрутно разписание от областната транспортна схема:Маршрутно разписание на автобусната линия Трявна–Габрово-Трявна

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA TRYaVNA
Street address
ul. ANGEL KaNChEV No. 21
Locality
gr.Tryavna
Postal code
5350
Country
BG
Contact name
STELA PLAMENOVA PENCHEVA
E-mail
stela.pencheva@tryavna.bg
Phone
+359 897478107
Website
Link

Organization data Organization in JSON