Bulgaria - Sofia: Occupational clothing, special workwear and accessories

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-747897:2023-747897
Date
2023-12-11
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-747897
Releases
2023-12-11 (ocds-pyfy63:2023-747897:2023-747897)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Occupational clothing, special workwear and accessories
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2024-01-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изискване за годност/правоспособност за упражняване на професионална дейност в обществената поръчка.Изключение: В случай, че участник е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания следва да бъде вписан като такъв в съответния Регистър на специализираните предприятия или кооперации на хора с увреждания към Агенцията за хора с увреждания или аналогичен регистър в държава-членка на Европейския съюз. Документи за доказване: За доказването на съответствието си с поставеното изискване за запазената поръчка участниците следва да посочат необходимата информация в ЕЕДОП в Част II: „Информация за икономическия оператор” в б.” А”. Участникът подробно описва как отговаря на тези условия (вписване в регистъра по чл. 29 от Закона за интеграция на хората с увреждания, % хора с увреждания или такива в неравностойно положение от списъчния състав, % от предмета на поръчката, който ще се изпълнява със собствени машини, съоръжения и човешки ресурс) в част II, буква „А” („Информация за икономическия оператор”) от ЕЕДОП.В грaфата „Само в случай, че поръчката е запазена” участниците следва да посочат номера, под който са вписани в регистъра на специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания, поддържан от Агенцията за хората с увреждания, или информация относно регистрация в аналогичен регистър в държава-членка на Европейския съюз (или уеб адрес, орган или служба, издаващи дoкумента, точно позоваване на документа).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние в обществената поръчка.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „б” от ЗОП).За „сходни дейности" с предмета и обема на поръчката се разбира дейности по изработка и доставка на облекло.Документи за доказване: За доказване на горното обстоятелство, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договор за обществената поръчка Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга съгласно посоченото в ЕЕДОП.2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП).Документи за доказване: За доказване на горното обстоятелство, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договор за обществената поръчка Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалата компетентност на лицата (заверени копия на дипломи, както и документи доказващи минимално изисания от възложителя професионален опит). 3. Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството, включително такива за достъп на хора с увреждания (чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП).Документи за доказване: За доказване на горното обстоятелство, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП и чл. 112 от ЗОП, участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договор за обществената поръчка заверено копие на валиден сертификат, удостоверяващ, че участника прилага система за управление на качеството по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентно/и, с обхват свързан с информационни технологии (чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП).

Technical/professional minimum level:

1. За последните 3 години от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил поне една доставка с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.2. Участникът следва да разполага за целия срок на изпълнение на поръчката с персонал и/или с ръководен състав от минимум 22 лица (служители на трудов или граждански договор), които да отговарят на следните минималните изисквания на Възложителя: Ключов експерт 1 – Един ръководител екип• Образование – професионална квалификация: бакалавър и/или магистър; инженер - специалност техника и технология на текстила и облеклото или текстилна техника и технология или аналогична специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности).• Професионален опит – минимум 7 години опит в областта на организацията и управлението на конфекционно производство и управление на проекти в областта на производството на работно облекло във връзка с възложени поръчки.Ключов експерт 2 – Един специалист контрол на качеството• Образование – професионална квалификация: бакалавър и/или магистър, специалност „Мода” или аналогична специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности).• Професионален опит – минимум 5 години опит в областта на производството на конфекция, технологично окачествяване на готова продукция, проследяване и контрол на технологичните процеси при ушиване на моделите.20 лица - шивачи: • Професионален опит - минимум 6 месеца опит в областта на производство на текстилни изделия. 3. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството по БДС EN ISO 9001:2015, или еквивалентно/и с обхват производство и/или доставка на стоки, включени в предмета на обществената поръчка включително такива за достъп на хора с увреждания (чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП).
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-12-11 - 2024-01-11
Value
695 420.00 BGN
Minimum value
695 420.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-747897:obj:1
Classification
CPV / 18100000
Description
Обществената поръчка е с предмет: „Изработване и доставка на униформено облекло за служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, отговарящо на изискванията на Възложителя, подробно описано в Техническите спецификации, неразделна част от настоящата документация, а именно:1.Зимна полушуба с подплата и светлоотразителни ленти - 280 бр.2. Зимен панталон с подплата и светлоотразителни ленти - 280 бр.3. Зимен панталон със светлоотразителни ленти - 280 бр.4. Зимна шапка - 280 бр.5. Блуза с дълъг ръкав - 1400 бр.6. Ръкавици - 280бр.7. Яке лятно светлоотразителни ленти - 280 бр.8. Летен панталон със светлоотразителни ленти - 560 бр.9. Тениска - 1400 бр.10. Лятна шапка - 280 бр.11. Светлоотразителна жилетка - 560 бр.12. Светлоотразителен дъждобран - 280 бр. 13. Блуза с дълъг ръкав - 500 бр.14. Ватирана жилетка - 100 бр.15. Зимни панталони (мъжки и дамски ) - 100 бр.16. Зимна пола - 100 бр.17. Тениска - 500 бр.18. Летен панталон (мъжки и дамски ) - 100 бр.19. Лятна пола - 100 бр.Обществената поръчка е запазена за участие на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, тъй като артикулите, предмет на поръчката са включени в Списъка на стоките и услугите по чл. 12, ал. 1, т. 1 от ЗОП, определен с Решение № 591 на Министерския съвет от 18.07.2016 г.Заявления за участие могат да подават и други заинтересовани лица, извън тези, за които поръчката е запазена. Съгласно чл. 81, ал. 2 от ППЗОП заявленията за участие на останалите лица се разглеждат само ако: а) няма допуснат оферти на лица, за когото поръчката е запазена; б) заявлението за участие на кандидата отговаря на критериите за подбор и изискванията на Възложителя.Кандидат, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания (за когото поръчката е запазена по чл. 12, ал. 1 ЗОП), може да участва при възлагането на обществената поръчка при условие, че най-малко 30 на сто от списъчния му състав е от хора с увреждания или такива в неравностойно положение. Лицето трябва да е регистрирано като специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания най-малко 3 (три) години преди датата на откриване на процедурата за възлагане на обществената поръчка.Кандидат, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания (за когото поръчката е запазена по чл. 12, ал. 1 ЗОП), може да участва в обществената поръчка, при условие, че може да изпълни минимум 80 на сто от нейния предмет със собствени машини, съоръжения и човешки ресурс. За изпълнение на условието той може да ползва подизпълнители или да се позоваве на капацитета на трети лица, ако подизпълнителите или третите лица са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

Parties

Roles
buyer
Organization name
IZPaLNITELNA AGENTsIYa "AVTOMOBILNA ADMINISTRATsIYa"
Street address
ul. GURKO No..5
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Mihaela Georgieva Atanasova
E-mail
m.atanasova@rta.government.bg
Phone
+359 884077034
Fax
+359 29885495
Website
Link

Organization data Organization in JSON