Bulgaria - Sofia: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-702700:2023-702700
Date
2023-11-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-702700
Releases
2023-11-20 (ocds-pyfy63:2023-702700:2023-702700)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-12-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да притежава валидна лицензия за извършване на дейността „търговия с електрическа енергия“ с включени права и задължения на „координатор на стандартна балансираща група“, издаден от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в съответствие със Закона за енергетиката (ЗЕ).2. Участникът следва да е вписан в регистъра на ЕСО ЕАД на търговските участници регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи с посочен идентификационен номер/ EIC код и със статус активен.Изискванията по т. 1. и 2. се прилагат за местни и чуждестранни лица включително, тъй като за търговия с електрическа енергия и за дейността координатор на стандартна балансираща група се изисква лиценз и съответни регистрации по местното законодателство, съгласно чл. 58, ал. 1, т. 1 и т. 3 от Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ), във връзка с чл. 40, ал. 1 и ал. 7, във връзка с чл. 39, ал. 5, във връзка с ал. 1, т. 5 от ЗЕ.При подаване на оферта участникът декларира съответствие с изискванията по т. 1. и 2. в част ІV „Критерии за подбор“, раздел А "Годност" от ЕЕДОП.Документите, доказващи съответствието с критериите за подбор, включително за подизпълнителите и третите лица, ако има такива, се представят от определения изпълнител преди сключване на договора за възлагане на обществената поръчка или при поискване от възложителя на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП и са:1. Заверено от участника копие на валидна лицензия за извършване на дейността „търговия с електрическа енергия“ с включени права и задължения на „координатор на стандартна балансираща група“, издаден от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в съответствие Закона за енергетиката (ЗЕ);2. Документи, удостоверяващи, че участникът е вписан в регистъра на „Електроенергиен системен оператор” (ЕСО) ЕАД на търговските участници регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи с посочен идентификационен номер/ EIC код и със статус активен

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма изисквания към участниците за икономическо и финансово състояние.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на настоящата поръчка през последните 3 години от датата на подаване на офертата.* Под „изпълнени дейности“ да се разбират такива, които са приключили в посочения период.* Под дейности „сходни с предмета на поръчката“ следва да се разбират дейности, свързани с доставка на електрическа енергия за мрежа средно или ниско напрежение при свободно договорени цени и осъществяване на функциите на координатор на балансираща група.Съответствието си с това изискване участниците удостоверяват като попълват списъка в част IV, раздел „В“ в ЕЕДОП с доставките, които са идентични или сходни с тези на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите.Документите, доказващи съответствието с критериите за подбор, включително за подизпълнителите и третите лица, ако има такива, се представят от определения изпълнител преди сключване на договора за възлагане на обществената поръчка или при поискване от възложителя на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП и са:1. Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка (удостоверения, препоръки, приемо-предавателни протоколи или еквивалентни документи), издадени от получателя на доставката или от компетентен орган или посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнените доставки.

Technical/professional minimum level:

Участниците следва да са изпълнили минимум една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, като обемът е без значение.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-11-20 - 2023-12-15
Value
800 000.00 BGN
Minimum value
800 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-702700:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Предметът на настоящата поръчка е сключването на договор с един изпълнител след провеждане на процедура по чл. 18, ал. 1, т. 1 от Закона за обществените поръчки (ЗОП), за избор на доставчик на активна нетна електрическа енергия и на координатор на балансираща група за обекти, предоставени за управление на Министерство на земеделието и храните (М3Х), подробно описани в Техническата спецификация, за срок от 12 (дванадесет) месеца, считано от датата на първия регистриран график за доставка на активна електрическа енергия.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MINISTERSTVO NA ZEMEDELIETO I HRANITE
Street address
bul. HRISTO BOTEV No. 55
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Borislav Dinov
E-mail
bdinov@mzh.government.bg
Phone
+359 298511346
Website
Link

Organization data Organization in JSON