Bulgaria - Sofia: Hire of buses and coaches with driver

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-698376:2023-698376
Date
2023-11-17
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-698376

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Hire of buses and coaches with driver
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2023-12-14 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз на Общността, издаден от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията или оправомощено от него длъжностно лице, съгласно чл. 6 от Закона за автомобилните превози или еквивалент.Когато участникът е чуждестранно лице следва да притежават еквивалентен лиценз съгласно законодателството на държавата членка на установяване.Поставеното изискване се декларира в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ с посочване на информация за притежавания лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз на Общността или еквивалент (регистрационен номер, дата на издаване, валидност).Участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие на документ, доказващ наличие на лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз на Общността или еквивалент. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат участникът, избран за изпълнител посочва уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.В случай, че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.

Economic/financial eligibility:

Не е приложимо.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да има опит в изпълнението на услуги, идентични или сходни с тези на настоящата поръчка за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.Поставеното изискване се пояснява в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, като следва да се посочи информация за предмет и обем изпълнени дейности (в графа описание), суми, начална и крайна дата на изпълнение, получател на услугата.Участникът, определен за изпълнител, представя списък на услугите (идентични или сходни с предмета на обществената поръчка) с посочване на предмет и обем, стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.2. Участникът следва да разполага да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката. Поставеното изискване се пояснява в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, като следва да се посочи информация по начин, по който е видно, че предложените моторни превозни средства (автобуси) отговарят на изискванията на възложителя.Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.

Technical/professional minimum level:

По т.1: Участникът следва да е изпълнил за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, поне една услуга с предмет и обем, еднакъв или сходен с предмета на обособената позиция. Това условие се отнася за всяка обособена позиция.Под „сходен предмет“ се разбира услуги по обществен превоз на хора, специализирани автобусни превози, изпълнение на услуги за превоз по утвърдени транспортни схеми и случайни превози.Под „изпълнена услуга” следва да се разбира дейност, чието изпълнение е приключило преди датата на подаване на офертата.Под „обем” следва да се разбира изпълнени дейности на изминати километри, не по-малка от:- За обособена позиция №1 – изминатите километри следва да бъдат не по-малко от 60 000 км;- За обособена позиция №2 – изминатите километри следва да бъдат не по-малко от 38 000 км;- За обособена позиция №3 – изминатите километри следва да бъдат не по-малко от 12 000 км.По т.2: Участникът трябва да разполага с необходимия брой и вид пътни превозни средства за изпълнение на поръчката. Изискуемият брой за съответната обособена позиция е определен в техническите изисквания (Приложение № 1 към документацията за участие). Превозните средства, предложени за изпълнение на поръчката, трябва да са включени към лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници (лиценз на Общността), издаден на лицето, което ще извършва услугата, или на трето лице, с чиито възможности участникът доказва съответствието си с изискванията за технически възможности, поставени от възложителя. В последния случай участникът представя доказателства, че при изпълнението на поръчката ще има на разположение ресурсите на третите лица.На превозните средства трябва да е извършен предпътен преглед за проверка на техническата изправност, за което има:- издадено валидно удостоверение за периодичен преглед за проверка на техническата изправност;- издаден знак за преминат периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;- издадено удостоверение за преминат допълнителен преглед за проверка на оборудването на автобусите, с които се извършват превози на деца и/или ученици.Превозните средства следва да отговарят на изискванията за техническа изправност, посочени в Наредба № Н-32 от 16.12.2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-11-17 - 2023-12-14
Value
440 000.00 BGN
Minimum value
440 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-698376:obj:1
Classification
CPV / 60172000
Description
Изпълнението на обособената позиция включва дейности по ежедневен превоз през работни дни на личния състав на военно формирование 28000 - Граф Игнатиево съгласно Маршрути за превоз (Приложение № 2.1. към документацията за участие).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-698376:obj:2
Classification
CPV / 60172000
Description
Изпълнението на обособената позиция включва дейности по ежедневен превоз през работни дни на личния състав на военно формирование 26030 - Безмер съгласно Маршрути за превоз (Приложение № 2.2. към документацията за участие).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-698376:obj:3
Classification
CPV / 60172000
Description
Изпълнението на обособената позиция включва дейности по ежедневен превоз през работни дни на личния състав на военно формирование 52090 - Долна Митрополия съгласно Маршрут за превоз (Приложение № 2.3. към документацията за участие).

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennovazdushni sili
Street address
bul. "Gen. Totleben"No.34
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Tsvetomir Valeriev Tsvetanov
E-mail
ts.tsvetanov@armf.bg
Phone
+359 29224213
Website
Link

Organization data Organization in JSON