Bulgaria - Sofia: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-682028:2023-682028
Date
2023-11-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-682028
Releases
2023-11-10 (ocds-pyfy63:2023-682028:2023-682028)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-12-07 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците следва да притежават Лицензия за търговия с електрическа енергия с права и задължения на координатор на стандартна балансираща група, в съответствие с чл. 39 от Закона за енергетиката, издадена от Комисия за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.За удостоверяване съответствието си горното изискване участниците попълват част IV, буква „А“ в ЕЕДОП, където представят информация за притежаваната лицензия, издадена от КЕВР.2. Участниците следва да са регистрирани в "ЕСО" ЕАД, като търговец на електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група с посочен кодов номер и статус „активен“.За удостоверяване съответствието си горното изискване участниците попълват част IV, буква „А“ в ЕЕДОП, където представят информация за наличната регистрация в ЕСО ЕАД, като търговец на електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група с посочен кодов номер и статус „активен“.3. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.4. Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя критерии за годност за упражняване на професионална дейност, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2, както следва:4.1. По т. 1. се представя заверено копие на валидна лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия”, включително за дейността „координатор на стандартна балансираща група” в съответствие със ЗЕ и другите относими нормативни актове, както и с административните актове, издадени от Комисия за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.4.2. По т. 2. се представя заверено копие на документ, издаден от ЕСО ЕАД, за налична регистрация, като търговец на електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група с посочен кодов номер и статус „активен“.5. Документите по т. 4.1 и т. 4.2 се представят и за подизпълнителите, ако има такива и е приложимо, с оглед на дела и вида дейности, които ще изпълняват.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания

Technical/professional eligibility:

1. За удостоверяване съответствието си с изискването през последните три години, считано от датата на подаване на офертата да са изпълнили минимум една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета и обема на поръчката, участниците попълват част IV, буква „В" в ЕЕДОП, където представят информация за доставките, които са идентични или сходни с предмета и обема на настоящата поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите на доставките.2. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.3. Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя критерии за технически и професионални способности, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, като представя списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка с посочване на стойностите датите и получателите, заедно с документи за извършените доставки.4. Документите по т. 3 се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива и е приложимо, с оглед на дела и вида дейности, които ще изпълняват. Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 72 от Закона за противодействие на корупцията.

Technical/professional minimum level:

През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участниците следва да са изпълнили минимум една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета и обема на поръчката.Като сходни с предмета и обема на настоящата обществена поръчка, Възложителят ще приема изпълнението на дейности по доставка на електрическа енергия за мрежи ниско напрежение с общо количество от минимум 500 МWh (петстотин мегават-часа).
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-11-10 - 2023-12-07
Value
210 000.00 BGN
Minimum value
210 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-682028:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Предметът на настоящата поръчка е „Избор на доставчик на активна нетна електрическа енергия и координатор на балансираща група за ниско напрежение за обекти на ЦУ на НЗОК, СЗОК и РЗОК – София област“. 1. Изпълнението на предмета на поръчката включва извършването на следните основни дейности:1.1. Доставка на необходимите количества нетна активна електрическа енергия на ниско напрежение, посочени в т. 2.4 от Техническите изисквания и спецификации, с възможни отклонения в положителна или отрицателна посока. Прогнозното количество електрическа енергия не задължава Възложителя да го потреби. Възложителят си запазва правото на промяна на потребяваното количество в зависимост от възникналата необходимост, като изпълнителят се задължава да достави нужното количество електроенергия за денонощие, за месец и за целия период на доставката.1.2. Изготвяне на всички необходими документи за регистрация на обектите на Възложителя на свободния пазар на електроенергия и извършване пълната процедура по тяхната регистрация. 1.3. Включване на Възложителя като непряк член на балансиращата група на Изпълнителя съгласно “Правилата за търговия с електрическа енергия“ (ПТЕЕ), без Възложителят да заплаща такса за регистрация и участие.1.4. Енергиен мониторинг, прогнозиране потреблението на електрическа енергия на Възложителя и съставяне на почасови графици на потребление. Известяване (регистриране) на почасовите графици в MMS на ЕСО както и извършване на всички необходими дейности, свързани с участието на Възложителя на свободния пазар на електрическа енергия, съгласно ПТЕЕ, ЗЕ и ПИКЕЕ;2. Прогнозното количество активна електрическа енергия за 12 (дванадесет) месеца е определено на базата на измерените количества потребена електрическа енергия през минал период от 8 месеца и е оценено на 540 MWh.3. Посоченото прогнозно количество за потребление на електроенергия за срока на договора от 12 (дванадесет) месеца не ангажира Възложителя да го потреби. За срока на договора Възложителят има право да присъединява и нови обекти, като си запазва правото на промяна в прогнозното количество в положителна или отрицателна посока според възникналата необходимост.

Parties

Roles
buyer
Organization name
NATsIONALNA ZDRAVNOOSIGURITELNA KASA
Street address
ul. KRIChIM No. 1
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1407
Country
BG
Contact name
Kristiyan Velinov
E-mail
kvelinov@nhif.bg
Phone
+359 29659214
Website
Link

Organization data Organization in JSON