Bulgaria - Sofia: Redundant Array of Independent Disk (RAID)

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-681876:2024-002947
Date
2024-01-03
Language
BG
Tags
award

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-681876

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Redundant Array of Independent Disk (RAID)
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Accelerated procedure:

Реализацията на дейностите по поръчката в пълен обхват е нужно, за да осигури необходимите производителност и капацитет в основният изчислителен център на НСИ, стъпвайки на модерна технология с дългосрочен цикъл на живот и активна поддръжка за период от 36 месеца. Чрез реализацията на настоящата поръчка ще се осигури:1) Осигуряване на технологична модернизация на дисковите системи, налични при Възложителя; 2) Повишаване на капацитета и осигуряване на необходимото високо ниво на производителност на дисковите системи за продукционните среди на Възложителя; 3) Повишаване на ефективността и поддържане на ниски нива на рискове за продукционните среди на Възложителя; Необходимостта от възлагането на поръчката чрез ускорена процедура е свързана с недостатъчното време до края на календарната година, за която се отнася одобрения финансовият ресурс на Възложителя, за провеждане на обикновена открита процедура и сключване на договор с изпълнител до 31.12.2023 г.
Tender period
2024-01-03 - ?

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-681876:obj:1
Classification
CPV / 30233141
Description
В рамките на обхвата на обособената позиция следва да бъде извършена:•  Подмяна на наличните XtremIO и Unity 500 с модерна All-Flash дискова система, която да отговори на  нуждите за капацитет и да осигури необходимото високо ниво на производителност. Описаното ще осигури технологичното модернизиране на двете системи и ще гарантира висока степен на производителност, осигурена от All-Flash дискова система.Част от техническите и функционални параметри на компонентите, обект на доставката са :- Системна архитектура – система за съхранение на данни с минимум два контролера работещи в режим Active/Active. Да поддържа изграждане на клъстер с до минимум 8 контролера.- Процесори и памет –          всеки контролер да е снабден с мин. два процесор с мин. 10 ядра; всеки контролер да е снабден с мин. 192GB RAM, ако системата поддържа SCM носители за съхранение на мета данни. Ако системата не поддържа използването на SCM дискове за съхранение на мета данни – системата трябва да бъде доставена с 512 GB RAM на контролер.Минималните технически изисквания към системата за съхранение на данни са описани в Техническата спецификация към обособената позиция.Минималните изисквания услугите по внедряване на техническото решение, част от обхвата на обособената позиция, включват: монтаж, окабеляване, оживяване и миграция на данните към новия дисков масив.Гаранционният срок на компонентите следва да бъде 36 (тридесет и шест) месеца, считано от датата на подписване на приемо-предавателен протокол за доставка на съответния компонент.За периода на гаранционния срок, Изпълнителят следва да осигури техническа поддръжка с обхват, посочен в Техническата спецификация към обособената позиция.Мястото за изпълнение на поръчката е основният изчислителен център на НСИ, находящ се на адрес: гр. София, ул. „П. Волов“ № 2.- Срок за доставка на компонентите, попадащи в обхвата на обществената поръчка – до 90 календарни дни, считано от датата на влизане в сила на договора за възлагане.*Възложителят допуска възможността оборудване, предмет на договора, да бъде доставяно на части, като предаването и приемането на всяка доставка ще се извършва с отделен приемо-предавателен протокол.- Срок за извършване на услугите по внедряване на компонентите, попадащи в обхвата на обществената поръчка – до 120 календарни дни след извършване на доставката на оборудването в пълен обем (считано от датата на най-късно подписания приемо-предавателен протокол за доставка).- Срок за осигуряване на гаранционна поддръжка на компонентите, попадащи в обхвата на обществената поръчка  –  36 месеца, считано от подписване на приемо-предавателен протокол за извършена доставка на съответния компонент.

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-681876:award:0
Title
„Развитие и модернизация на системите за съхранение на данни в национален статистически институт (НСИ)“ в две обособени позиции, Обособена позиция 1: „Доставка на система за съхранение на данни“
Date
2023-12-13
Status
active

Parties

Roles
buyer
Organization name
NATsIONALEN STATISTIChESKI INSTITUT
Street address
ul. Panayot Volov No. 2
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1038
Country
BG
Contact name
Iva Dimitrova Lazarova
E-mail
idlazarova@nsi.bg
Phone
+359 29857696
Website
Link

Organization data Organization in JSON

Roles
supplier
tenderer
Organization name
ТЕЛЕЛИНК БИЗНЕС СЪРВИСИС ЕАД
Street address
район Витоша, ул. Донка Ушлинова 2, Гаритидж Парк, сграда 1, етаж 4
Locality
гр. София
Postal code
1766
Country
BG
E-mail
bs.bm@tbs.tech
Phone
+359 2970404
Website
www.tbs.tech

Organization data Organization in JSON