Bulgaria - Varna: Special-purpose road passenger-transport services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-680475:2023-680475
Date
2023-11-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-680475
Releases
2023-11-10 (ocds-pyfy63:2023-680475:2023-680475)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Special-purpose road passenger-transport services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-12-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът да притежава лиценз за извършване на превоз на пътници, издаден в съответствие със Закона за автомобилните превози и отговарящ на изискванията на Наредба №33 от 3.11.1999 г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България или лиценз на Общността за извършване на международен превоз на пътници и товари, съгласно Наредба №11 от 31.10.2002 г. за международен автомобилен превоз на пътници и товари.Доказва се с представянето на заверено копие на валиден лиценз за извършване на превоз на пътници, издаден в съответствие със Закона за автомобилните превози и отговарящ на изискванията на Наредба №33 от 3.11.1999 г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България или Лиценз на общността за международен автомобилен превоз на пътници и товари, съгласно Наредба №11 от 31.10.2002 г. за международен автомобилен превоз на пътници и товари.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП в електронен формат.Документите, с които се доказва съответствието с поставения критерий за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица (ако е приложимо).Съгласно чл.67, ал.5 от ЗОП Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът да има задължителна застраховка „Злополука" на пътниците в средствата за обществен превоз, съгласно изискването на чл.461 от Кодекса за застраховането.Доказва се с представянето на заверено от участника копие на валидна задължителна застраховка „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, съгласно изискването на чл.461 от Кодекса за застраховането. Ако застраховката е сключена при условията на разсрочено плащане, задължително се представят заверени копия на платежните документи, с които се доказва, че са внесени дължимите вноски за съответния период.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП в електронен формат.Документите, с които се доказва съответствието с поставения критерий за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица (ако е приложимо).Съгласно чл.67, ал.5 от ЗОП Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.

Economic/financial minimum level:

Участникът да притежава за всяко МПС, с което кандидатства за изпълнение на обществената поръчка задължителна застраховка „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз за минимална застрахователна сума 50 000 лева за всяко събитие за всеки пътник, съгласно чл.476 от Кодекса за застраховането.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил за последните три години от датата на подаване на офертата, услуги, включващи дейности с предмет, идентичeн или сходен* с предмета на поръчката.Доказва се с представянето на списък на услугите, които са идентични или сходни* с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните три години от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите (оригинал по образец). Към списъка се прилагат документи, които доказват извършената услуга. (заверено от участника копие)* Под сходен предмет на поръчката следва да се разбира: Превоз на пътници по определен маршрут.2. Участникът да разполага с необходимите превозни средства за изпълнение на поръчката.Доказва се с представянето на списък на превозните средства, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката (оригинал по образец). Към списъка се прилагат заверени копия на документите за собственост на превозните средства, а в случай, че участникът се позовава на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, той трябва да докаже, че ще разполага с техните ресурси за времето на изпълнение на поръчката, като представи заверени копия на документи (договор за наем, писма, декларации или други документи от лицата, предоставили ресурсите) за поетите от третите лица задължения. Към списъка се прилага и заверено копие на последното издадено, валидно удостоверение за техническа изправност на пътните превозни средства, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.3. Участникът да разполага с необходимия персонал с професионална компетентност за изпълнение на поръчката.Доказва се с представянето на декларация, съдържаща списък на водачите, които ще изпълняват поръчката (по образец).В случай, че участникът ще използва ресурси на трети лица, представя доказателства (декларация за ангажираност на лицето, което ще участва в изпълнението на поръчката, граждански договор и др.), че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП в електронен формат.Документите, с които се доказва съответствието с поставения критерий за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица (ако е приложимо).Съгласно чл.67, ал.5 от ЗОП Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.

Technical/professional minimum level:

1.Участникът да е изпълнил за последните три години от датата на подаване на офертата най-малко една услуга, включваща дейност с предмет, идентичен или сходен* с предмета на поръчката.* Под сходен предмет на поръчката следва да се разбира: Превоз на пътници по определен маршрут.2.Участника да разполага минимум с 1 (едно) основно и 1 (едно) резервно МПС за изпълнение на поръчката за всеки от маршрутите.3. Участникът да разполага с необходимия брой основни водачи и поне един резервен водач за изпълнение на поръчката за всеки от маршрутите.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-11-10 - 2023-12-11
Value
65 000.00 BGN
Minimum value
65 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-680475:obj:1
Classification
CPV / 60130000
Description
Осигуряване на превоз на служители и работници на възложителя по направление Варна – Езерово - Варна.Превозването на служители и работници ще се извършва по два маршрута, както следва:1. Маршрут 1: превоз на служители редовна смяна. Пътническият превоз ще се извършва по направление: Варна – с. Езерово и обратно. Възложителят предвижда, превозът на работници да се извършва по предварително зададен маршрут с пробег от 40 км (отиване и връщане). Списъкът със спирките в гр. Варна за Маршрут 1 е посочен в техническите спецификации, част от документацията за участие в поръчката.Този маршрут се изпълнява всеки работен ден, при петдневна работна седмица.Брой на пътниците по Маршрут 1 – 8 човека.2. Маршрут 2: превоз на работници и служители, работещи на смени. Пътническият превоз ще се извършва по направление: Варна – с. Езерово и обратно. Възложителят предвижда, превозът на работници да се извършва по предварително зададен маршрут с пробег от 40 км (отиване и връщане). Списъкът със спирките в гр. Варна за Маршрут 2 е посочен в техническите спецификации, част от документацията за участие в поръчката.Този маршрут се изпълнява 2 (два) пъти в денонощието всеки ден от годината, включително в почивни дни и по време на официални празници.Брой на пътниците по Маршрут 1 – до 3 човека.Срокът за изпълнение на поръчката е 2 (две) години, считано от датата на подписване на протокол за започване на изпълнението на договора или до достигане на 65 000 лв. без ДДС, в зависимост от това кое от двете събития настъпи по-рано.

Parties

Roles
buyer
Organization name
ELEKTROENERGIEN SISTEMEN OPERATOR EAD UPRAVLENIE MREZhOVI EKSPLOATATsIONEN RAYON-VARNA
Street address
ul. Oborishte No. 13a, et. 5
Locality
gr. Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Magdalena Marinova Ganeva
E-mail
m.ganeva@vn.eso.bg
Phone
+359 52678189
Fax
+359 52609992
Website
Link

Organization data Organization in JSON