Bulgaria - Sofia: Hotel accommodation services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-672446:2023-672446
Date
2023-11-06
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-672446
Releases
2023-11-06 (ocds-pyfy63:2023-672446:2023-672446)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Hotel accommodation services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Cost: Цена за обслужване на резервация за хотелско настаняване за едно лице – Ц1 (40)
- Cost: Предлагана отстъпка – Ц2 (40)
- Quality: Срок за анулиране - С (20)
Award period
2023-12-01 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да имат валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическа агентскадейност в съответствие с чл. 61, ал. 4 от Закона за туризма (ЗТ) и да са вписани в Регистъра на туроператорите итуристическите агенти, или да са лица по чл. 62 от ЗТ, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласнозаконодателството на държавата членка, в която са установени.Удостоверяване: Обстоятелството се удостоверява в Част ІV, раздел А, на ЕЕДОП, като се посочва информацияотносно обстоятелството, че участникът разполага с регистрация за осъществяване на туроператорска дейност поЗакона за туризма или еквивалент.Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1 т. 2 от ЗОП изискването се доказва с представяне на документ за валидна регистрация в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти.При сключване на договор, изпълнителят - чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършвавъзлаганите дейности на територията на Република България, включително да извърши регистрация, когатотакава е необходима за изпълнението на поръчката.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, общо запоследните три приключили към момента на подаване на офертата финансови години в зависимост от датата, накоято участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от 300 000 лв.Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката е оборот, реализиран от изпълнението на услуги по резервации и/или осигуряване на нощувки.Удостоверяване: При подаване на офертата участниците посочват информацията в ЕЕДОП.Доказване: Обстоятелството се доказва с документите по чл. 62, ал. 1 от ЗОП (удостоверения от банки/ годишнитефинансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството надържавата, в която кандидатът или участникът е установен/справка оборота в сферата, попадаща в обхвата напоръчката), при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.Когато по основателна причина кандидат или участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителядокументи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ,който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Участниците следва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, общо запоследните три приключили към момента на подаване на офертата финансови години в зависимост от датата, накоято участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от 300 000 лв.

Technical/professional eligibility:

1. За последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнилминимум една дейност, сходна или идентична с предмета и обема на поръчката.Под дейност, сходна с предмета и обема на поръчката, следва да се разбира услуги по организация/осигуряванена хотелско настаняване за група от минимум 70 човека, настанени в един и същи период от време.* Под „изпълнил” се разбират такива дейности, които независимо от датата на сключването им, са приключили впосочения по-горе период.** Под дейност, идентична или сходна с предмета на настоящата поръчка следва да се разбира услуги поорганизация/осигуряване на нощувки в България и/или чужбина.*** Под дейност, идентична или сходна с обема на настоящата поръчка следва да се разбира услуги поорганизация/осигуряване/резервация на нощувки за група от минимум 70 човека, настанени в един и същи периодот време.Удостоверяване: Обстоятелството се удостоверява в Част IV, Раздел В, „Технически и професионалниспособности“ от ЕЕДОП с посочване на информация за дейностите с предмет и обема, идентичен или сходен стези на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите.Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1 т. 2 от ЗОП изискването се доказва със Списък на дейностите,които са идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датитеи получателите, заедно с доказателство за извършената дейност (препоръки, приемо-предавателни протоколи,референции и др. документи).2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или ръководен състав с определена професионалнакомпетентност за изпълнение на поръчката.Участникът следва да разполага с минимум двама служители, които извършват резервации и продажби на хотелскинастанявания.• да имат завършено висше образование по специалност от професионално направление „Туризъм“ или друговисше или средно образование и придобита професионална квалификация в областта на туризма;• да владеят най-малко един чужд език на ниво В1 спрямо приетата обща езикова европейска рамка.Удостоверяване: Обстоятелството се удостоверява в Част IV, Раздел В от ЕЕДОП с посочване на информация заобразованието, езиковата квалификация, стажа и професионалната компетентност на лицата, които отговарят заизвършването на резервации и продажби на хотелски настанявания.Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1 т. 2 от ЗОП изискването се удостоверява със списък наперсонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членове на ръководния състав, които ще отговарят заизпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

1. За последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнилминимум една дейност, сходна или идентична с предмета и обема на поръчката.Под дейност, сходна с предмета и обема на поръчката, следва да се разбира услуги по организация/осигуряванена хотелско настаняване за група от минимум 70 човека, настанени в един и същи период от време.2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или ръководен състав с определена професионалнакомпетентност за изпълнение на поръчката.Участникът да разполагат с минимум двама служители, които извършват резервации и продажби на хотелскинастанявания.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-11-06 - 2023-12-01
Value
300 000.00 BGN
Minimum value
300 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-672446:obj:1
Classification
CPV / 55110000
Description
Хотелското настаняване ще се изпълнява по заявка на Възложителя, при двойно и/или единично настаняване, в различна категория хотели. В рамките на своите задължение, произтичащи от спецификата на предмета на поръчката, избраният Изпълнител следва да изпълнява следното:1.1. Изпълнение на заявки за хотелско настаняване в работни дни, в часовия диапазон от 8.30 ч. до 17 ч., като при необходимост следва да има възможност за обработка и изпълнение на заявки и извън работно време, в почивни и празнични дни.1.2. При получена заявка да представи писмен отговор до Възложителя в рамките на 4 (четири) часа от получаване на заявката. Срокът на валидност на предложените условия и цени, след направена заявка не може да бъде по-кратък от 72 часа.1.3. В отговор на всяка заявка от страна на Възложителя, Изпълнителят е длъжен да представи минимум 3 (три) варианта за настаняване, съобразени с изискванията на Възложителя. Възложителят има право да избере вариант с потвърждаване на заявката.

Parties

Roles
buyer
Organization name
BaLGARSKA TELEGRAFNA AGENTsIYa
Street address
bul. Tsarigradsko shose No. 49
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1124
Country
BG
Contact name
Penka Staykova Kefalova
E-mail
penka.kefalova@bta.bg
Phone
+359 29262205
Website
Link

Organization data Organization in JSON