Bulgaria - Sofia: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:2023-655858
Date
2023-10-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-655858
Releases
2023-10-27 (ocds-pyfy63:2023-655858:2023-655858)
2023-12-26 (ocds-pyfy63:2023-655858:2023-786937)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price

Award criteria for item 14:
- Price

Award criteria for item 15:
- Price
Award period
2023-11-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 77, ал. 1 или ал. 2 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ) и да притежават Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ), или еквивалентен документ, удостоверявящ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава.Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Участниците следва да предоставят информация за Разрешението, като попълнят Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като посочат номер, дата на издаване и срок на валидност.За доказване изпълнението на поставеното изискване, Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи копие на Разрешението за търговия на едро с медицински изделия или документ, с който да докаже, че има право да извършва търговия на едро с медицински изделия, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.2. Участникът в процедурата следва да е регистриран по реда на чл. 36 от Закона за техническите изисквания към продуктите (ЗТИП) и да притежава Удостоверение за извършване на дейности по поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения с повишена опасност, издадено от Държавна агенция за метерологичен и технически надзор или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на съответната държава. Изисква се само за обособена позиция №15!!!Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Участниците следва да предоставят информация за Удостоверението, като попълнят Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като посочат номер, дата на издаване и срок на валидност.За доказване изпълнението на поставеното изискване, Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи копие на Удостоверение за извършване на дейности по поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения с повишена опасност или друг документ, с който да докаже, че има право да извършва дейности по поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения с повишена опасност, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

1.Участникът да е изпълнил дейност с предмет, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, най-много за последните 3 (три) години, считани от датата на подаване на офертата. – Изисква се за всички обособени позиции!!!За дейности, сходни с предмета на поръчката, се приемат: доставка на медицинска апаратура. Възложителят ще приеме за достатъчни дейности, сходни с предмета на поръчката, независимо от обема, в който са реализирани. При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя.2.Участникът да разполага с персонал, с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката – минимум 1 (едно) лице, което да е обучено от производителя на медицинската апаратура, предмет на обществената поръчка, за извършване на монтаж, техническа и гаранционна поддръжка на медицинската апаратура, предмет на настоящата обществена поръчка. -Изисква се за всички обособени позиции!!!При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП , Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя /две имена, данни за притежаваните сертификати/удостоверения (вид, дата на издаване).3.Участникът да разполага с персонал, притежаващ необходимата квалификация и/или правоспособност за осигуряване на обслужването на съоръжения с повишена опасност – минимум 1 (едно) лице, коeто да е обучено от обучаваща организация, съгласно реда, предвиден в чл. 45 от Закона за техническите изисквания към продуктите (ЗТИП). Допустимо е 1 (едно) лице да притежава повече от 1 сертификат/удостоверение. Изисква се само за обособена позиция №15!!!При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП , Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя /две имена, данни за притежаваните сертификати/удостоверения (вид, дата на издаване).

Technical/professional minimum level:

1.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършените дейности, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.2.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени две имена, професионална компетентност на лицата, към който се прилагат заверени копия на притежаваните сертификати, съгласно чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.3.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени две имена, професионална компетентност на лицата, към който се прилагат заверени копия на притежаваните сертификати/удостоверения, съгласно чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-10-27 - 2023-11-23
Value
1 978 100.00 BGN
Minimum value
1 978 100.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33172100
Description
Анестезиологичен апарат – 8бр.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33112200
Description
Сонографска система - 3бр.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33123210
Description
Пациентен монитор - 20бр. с централна мониторна станция - 3бр.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Description
Флуидно леглоФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Description
Апарат за хистероморселацияФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33168100
Description
ВидеобронхоскопФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:7
Classification
CPV / 33100000
Description
Ултразвуков литотриптер за ендоскопска литотрипсияФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:8
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33122000
Description
Компютърен периметърФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:9
Classification
CPV / 33100000
Description
Дигитална работна станция за рентгенова диагностикаФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:10
Classification
CPV / 33100000
Description
Микроскоп с камераФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:11
Classification
CPV / 33100000
Description
Хладилник за съхранение на кръв - 2бр.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:12
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33123230
Description
Електрокардиограф - 10бр.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:13
Classification
CPV / 33100000
Description
Нагряваща центрофуга - 3бр.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:14
Classification
CPV / 33100000
Description
Бягаща пътекаФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-655858:obj:15
Classification
CPV / 33100000
Description
Паров стерилизаторФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура.На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. Изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора. Когато след изтичане на 3-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане и гаранция за изпълнение. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за въвеждане в експлоатация на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение, в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.ВАЖНО: На основание чл. 114, ал. 2 от Закона за обществените поръчки, изпълнението започва след потвърждение от Възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.Гаранциите за изпълнение на договора и за авансово плащане се представят след уведомление от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за осигурено финансиране в срок, определен в уведомителното писмо. Срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранциите, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennomeditsinska akademiya
Street address
ul. Georgi Sofiyski No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Anna Ivanova Krasteva
E-mail
anna.krasteva@vma.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON