Bulgaria - Varna: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-642475:2023-642475
Date
2023-10-23
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-642475
Releases
2023-10-23 (ocds-pyfy63:2023-642475:2023-642475)
2023-11-10 (ocds-pyfy63:2023-642475:2023-681336)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-11-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Участникът следва да притежава валиден лиценз, издаден от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за „търговия с електрическа енергия”, включващ дейността „координатор на стандартна балансираща група”, съгласно чл. 39 във връзка с чл. 69 и чл. 69а от ЗЕ.Деклариране: При подаване на офертата си, участниците декларират посоченото обстоятелство, като участникът попълва т. 1 от раздел А „Годност“ в Част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП. Доказване: На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП по всяко време на процедурата и на основание чл. 112, ал. 1 от ЗОП преди сключване на договор за обществена поръчка, Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи заверено за вярност копие от валиден лиценз, издаден от КЕВР за търговия с електрическа енергия, включващ дейността координатор на балансираща група. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответ-ния регистър на тази държава.ВАЖНО! Възложителят няма да сключи договор за обществена поръчка, ако участникът, избран за изпълнител не представи заверено копие от валиден лиценз, издаден от КЕВР за търговия с електрическа енергия и за координатор на балансираща група преди подписване на договора.2. Участникът следва да е регистриран в ЕСО като търговец на електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група с посочен кодов номер и статус „активен”.Деклариране: При подаване на офертата си, участниците декларират посоченото обстоятелство, като участникът попълва т. 1 от раздел А „Годност“ в Част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.Доказване: На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП по всяко време на процедурата и на основание чл. 112, ал. 1 от ЗОП и преди сключване на договор за обществена поръчка, Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи, заверено за вярност копие или оригинал на документ, издаден от ЕСО ЕАД, че е регистриран като търговец на електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група с посочен кодов номер и статус „активен“.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономически и финансови състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнени през последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата.Деклариране: При подаване на офертата си, участниците декларират посоченото обстоятелство, като Участникът попълва раздел В: Технически и професионални способ-ности в Част IV: „Критерии за подбор“ ЕЕДОП. 2. Участникът трябва да разполага с изградена платформа или еквивалентна такава система, с „online“ достъп за потребителите, която да позволява да се следи потреблението и количествата консумирана електрическа енергия на отделните обекти на Възложителя, да има възможност за извеждане на справки и отчети за да поддържа архив с издаваните фактури и консумираната електрическа енергия.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил минимум една доставка с идентичен или сходен предмет и обем през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Под доставки които са идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка следва да се разбират:доставки на не по–малко от 14 000 МWh електрическа енергия за мрежи средно и/или ниско напрежение при свободно договорени цени – участниците посочват в списък доставките, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката с посочване на стойностите, датите и получателите – попълва се в ЕЕДОП. Деклариране: При подаване на офертата си, участниците декларират посоченото обстоятелство, като Участникът попълва раздел В: Технически и професионални способ-ности в Част IV: „Критерии за подбор“ ЕЕДОП. Доказване: На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП по всяко време на процедурата и на основание чл. 112, ал. 1 от ЗОП и преди сключване на договор за общест-вена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител: Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета и обема на общес-твената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, доказазващи извършената доставка.Забележка: !!! При подаване на офертите си, участниците декларират съответствието си с този критерий за подбор и поставеното с него минимално изискване за технически и професионални възможности, само като попълват изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности”, поле 1б) от ЕЕДОП, като за всяка, посочена като изпълнена от него доставка, предостави данни и информация относно: (1) конкретните дейности, които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката; (2) лицето, получило услугата; (3) стойност на изпълнените дейности; (4) датата, на която е приключило изпълнението.В случаите, в които участникът декларира дейности при изпълнението на които е участвал като партньор в обединение или като подизпълнител, се описва само тази част от дейностите, които участникът сам е изпълнил и за които може да представи съответните доказателства.2. Участникът трябва да разполага с изградена платформа или еквивалентна такава сис-тема, с „online“ достъп за потребителите, която да позволява да се следи потреблението и количествата консумирана електрическа енергия на отделните обекти на Възложителя.Деклариране: При подаване на офертата си, участниците декларират посоченото обстоятелство кто попълва поле 4) от раздел В „Технически и професионални способнос-ти” в Част IV: „Критерии за подбор“ в ЕЕДОП.Доказване: На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП по всяко време на процедурата и на основание чл. 112, ал. 1 от ЗОП и преди сключване на договор за общест-вена поръчка, Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи описание на системата за управление и проследяване на доставките.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-10-23 - 2023-11-19
Value
4 605 250.00 BGN
Minimum value
4 605 250.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-642475:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Общо прогнозно количество активна електрическа енергия е 14 000 MWh за срок от дванадесет месеца /срока на договора/ за всички посочени обекти на Възложителя. Количеството електроенергия е ориентировъчно и служи само за информация за целите на настоящата поръчка. Общата прогнозна стойност е в размер на: 4 605 250.00 лв. (четири милиона шестстотин пет хиляди двеста и петдесет) лева, без ДДС, която се формира от следните компоненти и включва: 1.цена за доставка на 1 /един/ МWh нетна електрическа енергия без ДДС за всеки отчетен период/месец, формирана на база среднопретеглената месечна цена, съобразно почасовите цени на БНЕБ, пазарен сегмент „Ден напред“, претеглена през профила на потребление на обектите на възложителя. 2.предложена от изпълнителя цена без ДДС на Добавка за 1 МWh нетна активна електрическа енергия, включваща всички административни разходи на участника, включително за прогнозиране, балансиране, разходи към БНЕБ и всички други разходи, свързани с изпълнението на предмета на поръчката. 3.регулаторно определените цени за пренос и достъп през/до електроразпределителните мрежи, цена за пренос и достъп през/до електропреносната мрежа, дължимите преки и косвени данъци, акциз, цена за „Задължение към обществото“ и други нормативно определени разходи /ако има такива или които могат да бъдат поставени с промяна в законодателството, и/или с решение на КЕВР/, които изпълнителят ще администрира /събира, разпределя и превежда/.

Parties

Roles
buyer
Organization name
GRADSKI TRANSPORT EAD
Street address
ul. TROLEYNA No..48
Locality
gr. Varna
Postal code
9009
Country
BG
Contact name
Rositsa Kyuchukova
E-mail
gt_kyuchukova@abv.bg
Phone
+359 882693620
Fax
+359 52755121
Website
Link

Organization data Organization in JSON