Bulgaria - Plovdiv: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-642034:2023-642034
Date
2023-10-23
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-642034
Releases
2023-10-23 (ocds-pyfy63:2023-642034:2023-642034)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-11-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл.3,ал.2 от Закона за камарата на строителите (ЗКС) за изпълнение на строежи от I-ва група, пета категория или по-висока категория.Когато участник е чуждестранно лице, същото следва да има право (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.Доказва се с представянето на заверено копие на удостоверение за вписване в ЦПРС в първа група - за строежи от пета или по-висока категория и валиден контролен талон или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.При подписване на договора, участник, определен за изпълнител представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС и валиден контролен талон. При подписване на договор, ако участникът, определен за изпълнител е чуждестранно лице, представя копие на еквивалентния документ удостоверяващ правото му (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел на ЕЕДОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите съгласно чл. 66, ал.2 ЗОП и третите лица съгласно чл. 65, ал.4 ЗОП, ако има такива и е приложимо за тях.

Economic/financial eligibility:

Участникът да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл.171, ал.1 от ЗУТ за строител, с минимално застрахователно покритие за изпълнение на строежи от пета категория или по-висока, съгласно чл.137, ал.1, т.5, б. „а“ от ЗУТ и съгласно чл.5, ал.2, т.5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Доказва се чрез представяне на заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл.171, ал.1 от ЗУТ за строител, с минимално застрахователно покритие за изпълнение на строежи от пета категория, съгласно чл.137, ал.1, т.5, б. „а“ от ЗУТ и съгласно чл.5, ал.2, т.5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.За участник от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България се прилагат разпоредбите на чл.171а от ЗУТ.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел на ЕЕДОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите съгласно чл. 66, ал.2 ЗОП и третите лица съгласно чл. 65, ал.4 ЗОП, ако има такива и е приложимо за тях.

Economic/financial minimum level:

Участникът да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за строител, с минимално застрахователно покритие за изпълнение на строежи от пета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, б. „а“ от ЗУТ и съгласно чл. 5,ал. 2, т. 5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.За участник от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България се прилагат разпоредбите на чл.171а от ЗУТ.

Technical/professional eligibility:

Участникът да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, строителство, включващо дейности с предмет, идентичен или сходен* с предмета на поръчката.Доказва се с представянето на списък на строителството, включващо дейности с предмет, идентичен или сходен* с предмета на поръчката, изпълнено през последните пет години, от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите (оригинал). Към списъка се прилага доказателство за извършеното строителство (заверено от участника копие). Документите, които са на чужд език, се представят и в превод на български език.*Под строителство, включващо дейности с предмет, сходен с предмета на поръчката следва да се разбира: Изпълнение на строителство, което включва реконструкция и/или основен ремонт и/или изграждане на промишлена сграда.В случай, че участникът ще използва ресурси на трети лица, представя доказателства (декларация за ангажираности др.), че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел на ЕЕДОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите съгласно чл. 66, ал.2 ЗОП и третите лица съгласно чл. 65, ал.4 ЗОП, ако има такива и е приложимо за тях.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил най-малко едно строителство, включващо дейности с предмет идентичен или сходен* с предмета на поръчката за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата. *Под строителство, включващо дейности с предмет, сходен с предмета на поръчката следва да се разбира: Изпълнение на строителство, което включва реконструкция и/или основен ремонт и/или изграждане на промишлена сграда.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-10-23 - 2023-11-20
Value
20 000.00 BGN
Minimum value
20 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-642034:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предмет на настоящата поръчка е изпълнение на строително-ремонтни работи в битови помещения и на помещението за баня с тоалетна в сградата на гаражна база на Управление МЕР „Пловдив“. Предвижда се полагане на топлоизолация на външни стени и над окачен таван, подмяна на окачен растерен таван, ремонт на стените, частична подмяна на осветителна и силова ел.инсталация, подмяна на фаянс и теракота, частична подмяна на водопроводна и канализационна инсталации.

Parties

Roles
buyer
Organization name
UPRAVLENIE MREZhOVI EKSPLOATATsIONEN RAYON - PLOVDIV
Street address
ul. HRISTO G. DANOV No..37
Locality
gr.Plovdiv
Postal code
4000
Country
BG
Contact name
Mihail Mitev Valkanov
E-mail
m.valkanov@pd.eso.bg
Phone
+359 32606740/+359 888950452
Fax
+359 32632493
Website
Link

Organization data Organization in JSON