Bulgaria - Dobrich: Pharmaceutical products

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-635903:2023-635903
Date
2023-10-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Dobrich: Pharmaceutical products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-11-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Участникът трябва да е регистриран и да притежава разрешително/лиценз за производство, издадено по реда на ЗЛПХМ (в случаите по чл. 196, ал. 1 от ЗЛПХМ) и/или за търговия на едро, с лекарствени продукти или да притежава разрешение за внос издадено по реда на ЗЛПХМ. За чуждестранните лица валидно - разрешение на търговия или производство; лицензия издадени от Европейската агенция по лекарствата или регулаторен орган на съответната държава членка съгласно чл. 195 от ЗЛПХМ. Обхватът на съответното разрешение трябва да съответства на предмета на поръчката, съответно за обособената позиция и номенклатурата за която се участва.Деклариране: Участниците попълват част IV, буква „А” от ЕЕДОП, като посочат органа, който е издал документа/разрешението, обхвата на документа, дата на издаване и срок на валидност.Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП изискването се доказва с валидно Разрешително за производство и/или за/търговия на едро/или внос с лекарствени продукти, издадено по реда и смисъла на ЗЛПХМ /чл.195 и чл.196 от ЗЛПХМ - заверено копие/или еквивалент.2. Участниците, участващи за обособени позиции и номенклатури, които са лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества съгласно Списък II и Списък III по чл.3, ал.2, т.2 и 3 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, следва да притежават валидна лицензия, издадена по реда на чл. 32 от същия закон. Лицензията трябва да бъде със срок, не по - кратък от срока на договора. В случай, че срокът на валидността на лиценза изтича преди срока за изпълнение на поръчката, участникът следва да представи декларация в свободен текст, в която да декларира, че ако бъде избран за изпълнител ще поднови лиценза със срок на валидност не по-кратък от срока на договора. Чуждестранните лица – изпълнители следва да представят документ за вписване в аналогични регистри на посочените в предходните точки съгласно законодателството на държавата-членка, в която са регистрирани.Деклариране: Участниците попълват част IV, буква „А” от ЕЕДОП, като посочат органа, който е издал документа, обхвата на документа, дата на издаване и срок на валидност.Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП изискването се доказва със заверено копие на валиден лиценз за търговия на едро с наркотични вещества за медицински цели, в случай, че участникът оферира лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества/или еквивалент.Чуждестранните икономически оператори могат да докажат, правото да изпълняват съответната дейност с документи от държавата в която са установени.Чуждестранни лица за покриване на поставените критерии за подбор - трябва да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изискване относно икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

Критерии за подбор, както е указано в документацията за обществената поръчка.- сертификат за качество на името на участника / ISO или еквивалент/.При подаване на оферта участниците само посочват/декларират съответствието си с изискването като попълват данни (уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа) в предложения към документацията за обществена поръчка образец –еЕЕДОП (част IV, раздел Г).
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-10-20 - 2023-11-16
Value
355 800.00 BGN
Minimum value
355 800.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-635903:obj:1
Classification
CPV / 33600000
Description
Доставка на лекарствени продукти, чрез периодични доставки по заявка за нуждите на "МБАЛ - Добрич"АД, съгласно позитивният лекарствен списък и Приложение №2, подробно описани в техническа спецификация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-635903:obj:2
Classification
CPV / 33600000
Description
Доставка на лекарствени продукти, чрез периодични доставки по заявка за нуждите на "МБАЛ - Добрич" АД, град Добрич”, нефигуриращи в ПЛС, но включени в есенциалната листа на Възложителя, подробно описани в техническа спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE - DOBRICh AD
Street address
ul. PANAYOT HITOV 24
Locality
gr. Dobrich
Postal code
9300
Country
BG
Contact name
Ivelina Valentinova Aleksandrova
E-mail
ivelina_aleksandrova_@abv.bg
Phone
+359 889412147
Website
Link

Organization data Organization in JSON