Bulgaria - Kardzhali: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-614444:2023-614444
Date
2023-10-11
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-614444
Releases
2023-10-11 (ocds-pyfy63:2023-614444:2023-614444)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kardzhali: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-11-07 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ), освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.Деклариране: Изискваната от Възложителя информация се посочва от участника в ЕЕДОП, Част IV Критерии за подбор, А: Годност, с посочване на № на разрешително, обхват и срок на действие. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма поставени изисвания по отношение на икономическото и финансовото състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

няма

Technical/professional eligibility:

1.Опит - участникът трябва да е изпълнил успешно доставки с предмет и обем идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под „изпълнена успешно доставка“ следва се разбира такава, която независимо от датата на договарянето е изпълнена в посочения по-горе период.Под „доставка със сходен предмет и обем” следва да се разбират дейности по доставка, монтаж и пускане в експлоатация на апарати с технически параметри, съпоставими с тези на апаратите по обособени позиции, обект на настоящата поръчка.Деклариране: Обстоятелствата се удостоверяват с представяне на информация - Списък на доставките на медицинска апаратура (идентични или сходни с предмета на поръчката), изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на: стойността, обема, периода на извършването и получателя на дейността и марката, модела и производителя на апаратурата, обект на дейността - таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" на ЕЕДОП – За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретен вид. 2. Участникът следва да разполага със сервиз, оторизиран от производителят на предложената медицинска апаратура на територията на РБългария, който ще обезпечава гаранционната отговорност за целия срок на договора.Деклариране: Участникът декларира това обстоятелство в Част IV: Критерии за подбор, Раздел В, от ЕЕДОП – Инструменти, съоръжения или техническо оборудване.3. Участникът следва да разполага със сервизни специалисти, със съответна професионална компетентност, които са преминали обучения или квалификация за извършване на ремонт на оферираната медицинска апаратура по съответната обособена позиция или на сходна с апаратите от съответната обособена позиция.За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация под формата на списък на техническите лица, които ще са ангажирани с изпълнението на поръчката, в Част IV: Критерии за подбор, Раздел В от ЕЕДОП – Образователна и професионална квалификация, като се посочат и данни за документите за придобита професионална правоспособност /квалификация и за притежаваните сертификати за обучение , вкл. дата на издаване, срок на валидност, обхват.

Technical/professional minimum level:

1.През последните три години, считано от датата на подаване на офертата участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една доставка с предмет и обем идентичен или сходен с предмета на поръчката.Участникът, определен за изпълнител представя списък на доставките и доказателство за опит преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП.Участникът, сам избира формата на документа за доказателство за опит –/договори, препоръки, референции, приемо-предавателни протоколи, отчети, доклади за приключила работа, фактури, удостоверения и други/. Необходимо е в доказателственият документ, съответно в регистъра, да са посочени: стойността, обема, периода на извършването и получателя на дейността и марката, модела и производителя на апаратите, обект на дейността. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.2. Участникът следва да осигури оторизиран сервиз за предложената медицинска апаратура на територията на РБългария, в който ще обезпечава гаранционната отговорност за целия срок на договора.Документите, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са заверени копия на документи, удостоверяващи факта, че участникът разполага за целия срок на договора с оторизиран от производителя на апаратурата сервиз.3. Участникът следва да осигури минимум едно лице – техник медицинска апаратура или лице, притежаващо професионална компетентност, относима към предмета на поръчката по оферираната обособена позиция.Доказване: Документите, които се представят от участника определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са списък на лицата и копия от документите, удостоверяващи придобитата професионална правоспособност/квалификация на посочените в ЕЕДОП технически лица, в т.ч. и притежаваните сертификати за обучение.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-10-11 - 2023-11-07
Value
64 400.00 BGN
Minimum value
64 400.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-614444:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, инсталиране, тестване и пускане в експлоатация на два броя анестезиологични апарата за нуждите на Отделение по анестезиология и интензивно лечение в  МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД гр.Кърджали.  Обучение на отговорния персонал за работа с въведените в експлоатация апарати и гаранционно сервизно обслужване в предложения гаранционен срок. Техническите параметри са подробно описани в раздел "Техническа спецификация"

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-614444:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка, монтаж, инсталиране, тестване и пускане в експлоатация на два броя пациентни монитора за нуждите на Отделение по анестезиология и интензивно лечение в  МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД гр.Кърджали.  Обучение на отговорния персонал за работа с въведените в експлоатация апарати и гаранционно сервизно обслужване в предложения гаранционен срок. Техническите параметри са подробно описани в раздел "Техническа спецификация"

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE-D-R ATANAS DAFOVSKI AD
Street address
BELOMORSKI No..53
Locality
gr. Kardzhali
Postal code
6600
Country
BG
Contact name
Snezhana Stoyanova Karagjozova
E-mail
hospital_kj@abv.bg
Phone
+359 36168241
Website
Link

Organization data Organization in JSON