Bulgaria - Pleven: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-591053:2023-591053
Date
2023-10-02
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-591053
Releases
2023-10-02 (ocds-pyfy63:2023-591053:2023-591053)
2023-12-01 (ocds-pyfy63:2023-591053:2023-730320)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Pleven: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-30 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (3 група, 5 категория или по-висока), съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС). Когато участник е чуждестранно лице, същото трябва да има право (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.Доказва се с представянето на копие на удостоверение за вписване в ЦПРС и валиден контролен талон или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.При подписване на договора, участникът, определен за изпълнител (независимо дали е местно лице, лице от друга държава членка или от трета страна) представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС и валиден контролен талон. При подписване на договор, ако участникът, определен за изпълнител е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително, че е вписан ЦПРС.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изискана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител преди сключването на договора. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива и е приложимо за тях съгласно чл. 66, ал. 2 ЗОП. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Списък и кратко описание на критериите за подбор:Участникът трябва да имат валидна застраховка" Професионална отговорност" по чл. 171 от Закон за устройство на територията (ЗУТ) за строител.Доказва се с представянето на копие на застраховка "Професионална отговорност" за строител с покритие, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.За участник от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България, се прилагат разпоредбите на чл. 171а от ЗУТ.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изискана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива и е приложимо за тях съгласно чл. 66, ал. 2 ЗОП. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

Участникът трябва да имат валидна застраховка "Професионална отговорност" за строител, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, покриващи минималната застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 1 и 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в строителство за категорията строителство, съобразно строежа, предмет на поръчката (пета категория или по-висока). За участник от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България, се прилагат разпоредбите на чл. 171а от ЗУТ.

Technical/professional eligibility:

Участникът трябва да е изпълнил за последните пет години, считано от дата на подаване на офертата, строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката.Доказва се с представянето на списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.

Technical/professional minimum level:

Участникът трябва да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, поне едно строителство с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под сходен предмет на поръчката се разбира изпълнение на ремонтни работи или ново строителство при сгради, включващо най-малко: направа на дървена покривна конструкция, изпълнение на кофражни, армировъчни и бетонови работи, монтаж на покривно покритие от керемиди, изпълнение на довършителни работи - мазилки, настилки и бояджийски работи.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-10-02 - 2023-10-30
Value
97 000.00 BGN
Minimum value
97 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-591053:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предметът на настоящата поръчка е цялостен ремонт на покрива на сградата, чрез направа на нова покривна конструкция с нови керемиди. Отстраняване на увредените участъци от мазилката и полагане на нова вароциментова мазилка на компрометираните участъци по стените на сградите. Ремонт на битовите и санитарни помещения в сградата. Изграждане на нова ВиК и ел. инсталации. Отвеждане на покривните води на сградата с улуци и водосточни тръби. Изграждане на попивна яма за отвеждането на отходни води.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MREZhOVI EKSPLOATATsIONEN RAYON - PLEVEN
Street address
ul."STORGOZIYa" No.28
Locality
gr.Pleven
Postal code
5800
Country
BG
Contact name
Nina Ivanova Koeva-Parvanova
E-mail
n.parvanova@pl.eso.bg
Phone
+359 64880922
Website
Link

Organization data Organization in JSON