Bulgaria - Berkovitsa: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-585773:2023-585773
Date
2023-09-29
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-585773
Releases
2023-09-29 (ocds-pyfy63:2023-585773:2023-585773)
2024-01-12 (ocds-pyfy63:2023-585773:2024-022316)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Berkovitsa: Construction-site supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-26 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава валидно Удостоверение за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобразно изискванията на чл. 166, ал. 2 от ЗУТ и Наредба № РД-02-20-25 от 03.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор за лица, регистрирани на територията на Република България или валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или еквивалентен документ за чуждестранни участници, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава-членка на Европейския съюз или на друга държава-страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство. ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочи в Част IV, раздел А „Годност“ от ЕЕДОП вида, номера и дата на валидност на документа, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще упражняват строителен надзор, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП) - копие на валидно Удостоверение за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) или валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г. или еквивалентен документ за чуждестранни участници, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава-членка на Европейския съюз или на друга държава-страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство. В случай че определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително, че е извършил регистрация в съответствие с чл. 167 от Закона за устройство на територията и Наредба № РД-02-20-25 от 3.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва част IV, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, поле „застрахователна полица за риск „Професионална отговорност“ от ЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, застрахованата дейност, както и номер и валидност на същата.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителен надзор, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП) - копие на документи доказващ наличие на застраховка „Професионална отговорност” или еквивалентна.

Economic/financial minimum level:

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност” съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за упражняване на строителен надзор или еквивалентна за участник - чуждестранно лице, съгласно законодателство на държавата, в която е установен, с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка (първа група, трета категория или по-висока) или еквивалентна за участник – чуждестранно лице съгласно законодателство на държавата в която е установен.

Technical/professional eligibility:

ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез попълване на Част IV, раздел В „Технически и професионални способности“, поле „за поръчки за услуги: извършени услуги от конкретния вид“ от от ЕЕДОП, като предостави и информация за стойностите, датите и получателите на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП) - Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертите, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.

Technical/professional minimum level:

През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил поне една услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката. Под „услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката“ следва да се разбира консултантска услуга, включваща упражняване на строителен надзор или еквивалентни такива (за консултатски услуги, предоставяни в други държави) при изпълнение на строително-монтажни работи свързани с ново строителство/изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт на обществена сграда, представляваща строеж Трета или по-висока категория, съгласно чл.137, ал.1, т.3, буква „в” от ЗУТ, включващо и изпълнение на мерки за енергийна ефективност
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-29 - 2023-10-26
Value
3 750.00 BGN
Minimum value
3 750.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-585773:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Упражняване на строителен надзор при изпълнение на СМР по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура и среда на Второ основно училище "Христо Смирненски" - гр. Берковица“ по процедура чрез подбор BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда”, Компонент 1: Образование и умения на НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТПодробно описание на всички предвидени дейности се съдържа в приложената към документацията техническа спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA BERKOVITsA
Street address
pl. YORDAN RADIChKOV No.4
Locality
gr.Berkovitsa
Postal code
3500
Country
BG
Contact name
Veselka Grigorova Zaharieva
E-mail
zaharieva.v@berkovitsa.com
Phone
+359 95389120
Fax
+359 95388405
Website
Link

Organization data Organization in JSON