Bulgaria - Sofia: Investigation and security services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-578420:2023-578420
Date
2023-09-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-578420
Releases
2023-09-26 (ocds-pyfy63:2023-578420:2023-578420)
2024-01-24 (ocds-pyfy63:2023-578420:2024-046818)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Investigation and security services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-26 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата да притежава валиден към датата на подаване на офертата Лиценз за извършване на дейности по охрана при транспортиране на ценни пратки или товари, по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 8 от Закона за частна охранителна дейност, съгласно който участника извършва охранителна дейност на територията на цялата страна или на територията на областта, попадаща в обхвата посочен в Приложение № А – Техническа спецификация, или еквивалентен документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност за участниците – чуждестранни лица.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/ договора за създаване на обединението.*ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:За доказване на минималното изискване следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването, се доказва с представянето на:Заверено копие на валиден лиценз за извършване на дейности по охрана при транспортиране на ценни пратки или товари, по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 8 от Закона за частна охранителна дейност или еквивалентен документ за чуждестранни лица, по смисъла на чл. 2 от ЗЧОД.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата, за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от 450 000,00 (четиристотин и петдесет хиляди) лв. без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки или 2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или3. справка за общия оборот (в свободен текст).Информацията по т. 2 и т. 3 обхваща последните три приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата, за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от 450 000,00 (четиристотин и петдесет хиляди) лв. без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника.

Technical/professional eligibility:

Изисква се участникът в процедурата:1. да е изпълнил дейност/и с предмет и обем, идентична/и или сходна/и с тези на поръчката, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата*ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:Забележка: За „изпълнена дейност“ се счита тази, за която има документ, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от лицето, възложило дейността, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ и/или съответен линк в публичния регистър!2. да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) *ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП участникът в процедурата трябва да има предвид, че:Забележка: При доказване на минималното изискване е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:по т. 1 - Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.по т. 2 - Валиден/ни сертификат/и, издаден/и от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващ/и съответствието със съответния стандарт.Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден/ни сертификат/и през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критериите за подбор по подт. 3.3.1 се доказват от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, а за тези по подт. 3.3.2 - от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/ договора за създаване на обединението.

Technical/professional minimum level:

Изисква се участникът в процедурата:1. да е изпълнил дейност/и с предмет и обем, идентична/и или сходна/и с тези на поръчката, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, а именно да е изпълнил дейност/и по охрана при транспортиране на ценни пратки и/или товари.2. да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ охрана при транспортиране на ценни пратки и/или товари.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-26 - 2023-10-26
Value
450 000.00 BGN
Minimum value
450 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-578420:obj:1
Classification
CPV / 79700000
Additional classifications
CPV / 79713000
CPV / 79710000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е „Избор на изпълнител за транспортиране и охрана на ценни пратки на територията на страната“.В този смисъл, цел на обществената поръчка е Агенция „Пътна инфраструктура“ да определи изпълнител, на когото да възложи дейност по транспортиране, обработване и охрана на ценни пратки, по смисъла на чл.38, ал.1 от Наредба № 8121з-611 от 11.06.2018 г. за условията и реда за организация и извършване на видовете частна охранителна дейност по чл. 5, ал. 1 от Закона за частната охранителна дейност и за определяне на примерна типова класификация на обектите, на които се осъществява охрана по чл. 5, ал. 1, т. 2 и 3 от Закона за частната охранителна дейност (Наредба № 8121з-611 от 11.06.2018 г.), чрез което да се осигури сигурност и отчетност на постъпващите парични средства в брой при осъществяване на оперативната дейност на Национално тол управление за събиране на пътни такси по чл. 10, ал. 1 и ал. 2 от Закона за пътищата.В обхвата на настоящата обществена поръчка са включени дейности по транспортиране и охрана на ценни пратки от посочените обекти на Възложителя, съгласно списък и график по Приложение 1 – Техническа спецификация, до Касовия център на Българска Народна банка, с адрес: гр. София 1784, м. "Полигона", ул. "Михаил Тенев" № 10, която се явява обслужващата Възложителя банка.ВАЖНО! Подоробно описание на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническа спецификация - Приложение № А към документацията за обществената поръчка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
AGENTsIYa "PaTNA INFRASTRUKTURA"
Street address
bul. MAKEDONIYa No..3
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Lora Batseva/ Kalina Pavlova
E-mail
l.bazeva@api.bg
Phone
+359 29173382
Website
Link

Organization data Organization in JSON