Bulgaria - Burgas: Fans and air-conditioning appliances

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-571058:2023-571058
Date
2023-09-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-571058
Releases
2023-09-22 (ocds-pyfy63:2023-571058:2023-571058)
2023-12-26 (ocds-pyfy63:2023-571058:2023-786522)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Burgas: Fans and air-conditioning appliances
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-20 - ?
Eligibility criteria
Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1.Участниците трябва да имат изпълнени през последните 3 (три) години до датата на подаване на офертите, не по-малко от 1 (една) доставка с идентичен предмет на обществената поръчка, придружена с доказателства за изпълнението. За доказване на техническите и професионалните способности участниците представят списък на доставките в ЕЕДОП, идентични с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за изпълнението.Информацията се декларира в ЕЕДОП, Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В: "Технически и професионални способности" "За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретния вид".ВАЖНО: За целите на тази обществена поръчка под „дейности с предмет идентичен с този на обществената поръчка“ следва да се разбират изпълнени дейности, без значение от източника на финансирането им, чийто предмет включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на климатици.2. Участникът следва да има въведена Система за управление на качеството – БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентна с обхват предмета на настоящата поръчка.Обстоятелството се удостоверява в част IV, раздел „Г“ на ЕЕДОП, като се посочват данни за съответния сертификат – издател, номер, обхват, срок на валидност.За доказване на съответствието си с горното изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участниците представят сертификатите в оригинал или заверено копие, ако същите не са на разположение в електронен формат.Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

Участниците трябва да имат изпълнени през последните 3 (три) години до датата на подаване на офертите, не по-малко от 1 (една) доставка с идентичен предмет на обществената поръчка, придружена с доказателства за изпълнението. За доказване на техническите и професионалните способности участниците представят списък на доставките в ЕЕДОП, идентични с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за изпълнението.Информацията се декларира в ЕЕДОП, Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В: "Технически и професионални способности" "За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретния вид".ВАЖНО: За целите на тази обществена поръчка под „дейности с предмет идентичен с този на обществената поръчка“ следва да се разбират изпълнени дейности, без значение от източника на финансирането им, чийто предмет включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на климатици.2. Участникът следва да има въведена Система за управление на качеството – БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентна с обхват предмета на настоящата поръчка.Обстоятелството се удостоверява в част IV, раздел „Г“ на ЕЕДОП, като се посочват данни за съответния сертификат – издател, номер, обхват, срок на валидност.За доказване на съответствието си с горното изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участниците представят сертификатите в оригинал или заверено копие, ако същите не са на разположение в електронен формат.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-22 - 2023-10-20
Value
101 105.00 BGN
Minimum value
101 105.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-571058:obj:1
Classification
CPV / 39717000
Description
Предметът на обществената поръчка включва доставка, монтаж, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на 73 броя стенни климатици за нуждите на РДСП-Бургас и ДСП от област Бургас.Климатиците обект на доставка и монтаж следва да бъдат нови и неупотребявани.Доставката на климатици следва да е придружена от декларация/сертификати за произход, гаранционни карти, инструкции за експлоатация (на български език) и други относими документи.Гаранционна поддръжка е за срок не по-кратък от 36 (тридесет и шест) месеца, считано от датата на подписване на приемо-предавателните протоколи за доставка и монтаж на климатиците.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya za sotsialno podpomagane chrez Regionalna direktsiya za sotsialno podpomagane - Burgas
Street address
ul. "KONT ANDROVANTI" No. 2
Locality
gr.Burgas
Postal code
8000
Country
BG
Contact name
d-r Snezhana Atanasova
E-mail
burgas-rdsp@asp.government.bg
Phone
+359 56836722
Website
Link

Organization data Organization in JSON