Bulgaria - Byala: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-560529:2023-560529
Date
2023-09-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-560529
Releases
2023-09-18 (ocds-pyfy63:2023-560529:2023-560529)
2023-12-08 (ocds-pyfy63:2023-560529:2023-743994)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Byala: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.1. Участникът следва да притежава валидна Лицензия за производство и/или търговия с електрическа енергия по смисъла на чл. 39, ал. 1, т. 1 и 5 от Закона за енергетиката, издадена от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), с включени в същата права и задължения, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ във връзка с чл. 58 от ПТЕЕ. За участници, които са чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата, в която са установени. 1.2. Участникът следва да е вписани в „Регистъра на координаторите на балансиращи групи“ на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД като координатор с посочен идентификационен номер/EIC код и да е със статус А (активен).Удостоверяване: Участниците декларират съответствието с горепосочените критерии за подбор чрез попълване в приложимото поле на Част IV, раздел А: „Годност” от ЕЕДОП. В това поле участниците следва да посочат: • за т.1.1. – информация относно органа или службата издала съответния документ, номер и дата на издаване, обхват на дейностите, за които е издаден, срок на валидност, както и друга налична информация свързана с документа; • за т.1.2. - информация относно регистрацията си в „ЕСО“ ЕАД - идентификационен номер /EIC код/, под който е вписан в публичния Регистър на търговските участници регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи, дата на регистрация и актуалния статус.В случай, че декларираната информация е на разположение в електронен формат, участникът следва да посочи URL адрес, от който може да бъде установена информацията, съдържаща се в документа. Доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал.1, т.2 ЗОП изискването се доказва чрез: • за т.1.1. заверено копие на валиден лиценз за производство и/или търговия с електрическа енергия съгласно чл. 39, ал. 1, т. 1 и т. 5 от ЗЕ с включени права и задължения, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група по смисъла на Закона за енергетиката, издаден от КЕВР. • за т.1.2. Заверено от участника копие на документ, удостоверяващ вписване в Регистъра на търговските участници регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи на „ЕСО” ЕАД и/или аналогичен документ.Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При участие на обединение, което не е юридическо лице се прилагат правилата на чл.59, ал.6 от ЗОП. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на изискванията съгласно чл. 66 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическото и финансово състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания за икономическото и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

Участникът да прилага система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват „Търговия с електрическа енергия и координатор на балансираща група“.Сертификатът следва да е валиден и да е издаден на името на участника от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговаря на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието, удостоверяващ съответствието с поставения критерий за подбор.

Technical/professional minimum level:

Удостоверяване: Участниците декларират съответствието с горепосочения критерий за подбор чрез попълване в съответното поле на част ІV „Критерии за подбор", Раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление " от ЕЕДОП, като в полето се попълва наименование на стандарта, номер и дата на издаване, обхват, срок на валидност и друга налична информация. Възложителят ще приеме и еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал.1, т.2 ЗОП изискването се доказва чрез предоставяне на заверено копие от валиден Сертификат за система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2015 или от друг еквивалентен/и, с обхват „Търговия с електрическа енергия и координатор на балансираща група“, издаден от акредитирани лица за контрол на качеството.При участие на обединение, което не е юридическо лице се прилагат правилата на чл.59, ал.6 от ЗОП. При участие на трети лица, трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването, на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на изискванията на чл. 66 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-18 - 2023-10-13
Value
285 000.00 BGN
Minimum value
285 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-560529:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Настоящата обществена поръчка се провежда с цел да бъде избран изпълнител, който ще извършва доставка на нетна активна електрическа енергия на ниско напрежение и ще бъде координатор на стандартна балансираща група за нуждите на МБАЛ „Юлия Вревска” – Бяла ЕООД за срок от 12 месеца. Избраният за изпълнител на настоящата обществена поръчка се задължава да осигури непрекъснатост на електроснабдяването и да доставя електрическа енергия с качество и по ред, съгласно предвиденото в Закона за енергетиката и останалите нормативни актове, които уреждат обществените отношения, свързани с доставката на електрическа енергия (в т.ч. наредбите към ЗЕ, Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ) и Правилата за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ).В качеството на „координатор на балансираща група“ изпълнителят следва да поеме отговорността за балансиране, да включи възложителя в пазара на балансираща енергия като участник (непряк член) в стандартна балансираща група, без възложителя да заплаща такса за участие, както и да осигури прогнозиране на потреблението на възложителя, включително администриране на часовите графици за потребление на възложителя.Прогнозното количеството и обем на поръчката са посочени в Техническата спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE YuLIYa VREVSKA-BYaLA EOOD
Street address
ul.VASIL LEVSKI No. 62
Locality
gr. Byala
Postal code
7100
Country
BG
Contact name
Yanitsa Dyakova
E-mail
qnica.dqkova@gmail.com
Phone
+359 81771244
Website
Link

Organization data Organization in JSON