Bulgaria - Straldzha: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-560493:2023-560493
Date
2023-09-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-560493
Releases
2023-09-18 (ocds-pyfy63:2023-560493:2023-560493)
2023-12-15 (ocds-pyfy63:2023-560493:2023-761105)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Straldzha: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-09-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът в обществената поръчка следва да има лиценз за извършване на дейността "Търговия с електрическа енергия" с включени права и задължения на „Координатор на стандартна балансираща група“ съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката. Участникът следва да е регистриран в Електроенергийния системен оператор (ЕСО), като търговец на електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група със статус "активен". Документът с който се доказва съответствието с критерия за подбор при подаване на офертата е ЕЕДОП, при условията на чл. 67, ал. 5 и ал.6 от ЗОП - копие на валиден лиценз за извършване на дейността "търговия с електрическа енергия" с включени права и задължения на „Координатор на стандартна балансираща група“, издаден от Комисията за енергийно и водно регулиране.Деклариране: При подаване на офертите участниците декларират съответствието с този критерий като попълват съответния раздел в ЕЕДОП.Доказване: За доказване на поставеното изискване, преди сключване на договор за обществена поръчка, участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие от валиден лиценз, издаден от КЕВР за търговия с електрическа енергия, съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката, включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на балансираща група“.Когато участникът е обединение, документите се представят само за участника, чрез който обединението доказва съответствието си с критериите за подбор.В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държавата, в която е установен, държава – членка на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответния регистър в тази държава.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изискване.

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата. Под „предмет, идентичен или сходен с този на поръчката“ се разбира дейността по доставка на активна електрическа енергия и предоставянето на дейността координатор на балансираща група.Деклариране: При подаване на оферта участниците декларират съответствието с този критерий за подбор само като попълват съответния раздел в ЕЕДОП.Доказване: Документът, с който се доказва изискването е списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка.

Technical/professional minimum level:

Участникът трябва да има минимум една извършена доставка с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка, през последните 3 /три/ години от датата на подаване на офертата. ***В случай, че при изпълнение на поръчката участникът ще ползва подизпълнители, посочените критерии за подбор се прилагат за подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, които те ще изпълняват. В случай, че участниците ползват подизпълнители в офертата следва да се представи доказателство за поетите от подизпълнителите задължения. ***В случай, че при изпълнение на поръчката участникът ще ползва капацитета на трети лица, последните трябва да отговарят на критериите за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет. В случай, че участникът ще ползва капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи в офертата документи за поетите от третите лица задължения.На основание чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП при сключване на договор, избраният за изпълнител участник представя документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор.В случаите , когато участник е представил документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива, преди сключване на договора определеният изпълнител декларира писмено, че предоставените документи са актуални с представяне на декларация по чл. 112, ал. 10 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Accelerated procedure:

Настоящата обществена поръчка се възлага при условията на чл. 74, ал.4 от ЗОП. Обстоятелствата, поради които е невъзможно спазването на срока по чл. 74, ал.1 от ЗОП и са спешни по своята същност, са свързани с изтичането на срока на действащия договор на община Стралджа за доставка на електрическа енергия. Това от своя страна би довело до обстоятелството общината получава своята електрическа енергия от доставчик последна инстанция.
Tender period
2023-09-18 - 2023-09-28
Value
1 000 000.00 BGN
Minimum value
1 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-560493:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Целта на настоящата обществена поръчка е да се осигури необходимата непрекъсната доставка на нетна активна електрическа енергия от изпълнител, координатор на стандартна балансираща група, за ниско напрежение с пълно администриране на информационния поток с ЕСО и поемане на разходите за небаланси за обекти на община Стралджа.ПРЕДМЕТ НА ПОРЪЧКАТА: „Доставка на нетна активна електрическа енергия за нуждите на община Стралджа“В предмета на поръчката е включена доставка на нетна активна електрическа енергия от изпълнител, координатор на стандартна балансираща група, за ниско напрежение с пълно администриране на информационния поток с ЕСО и поемане на разходите за небаланси за обекти на община Стралджа

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA STRALDZhA
Street address
ul. HEMUS No.12
Locality
gr.Straldzha
Postal code
8680
Country
BG
Contact name
Stoyanka Doncheva Koleva
E-mail
s.koleva@straldzha.bg
Phone
+359 47616911
Website
Link

Organization data Organization in JSON