Bulgaria - Blagoevgrad: Laundry-operation services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-556284:2023-556284
Date
2023-09-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-556284
Releases
2023-09-15 (ocds-pyfy63:2023-556284:2023-556284)
2023-11-24 (ocds-pyfy63:2023-556284:2023-715160)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Blagoevgrad: Laundry-operation services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да бъде вписан в регистъра по чл. 36, ал. 3 от Закона за здравето, воден от съответната Регионална здравна инспекция в съответствие с чл. 6 от Наредба № 12 от 16.11.2018 г. за здравните изисквания към обществените перални, издадена от Министъра на здравеопазването, а за чуждестранни лица – да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или да притежават аналогично разрешение, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.За доказване на съответствието с изискването, участникът декларира в Част IV. „Критерии за подбор", буква А: „Годност", точка „За поръчки за услуги: необходимо е специално разрешение“ от ЕЕДОП, че е вписан в регистъра и да посочат индивидуален регистрационен номер на обекта съгласно чл. 36, ал. 3 от Закона за здравето, както и датата на вписване.В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да декларира наличието на валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган или да докаже регистрацията си в еквивалентен регистър на държавата, в която е установен, или декларира или представя номер на удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи, съгласно националния му закон.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не предявява в настоящата процедура изисквания за икономическото и финансово състояние по смисъла на чл.61 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не предявява в настоящата процедура изисквания за икономическото и финансово състояние по смисъла на чл.61 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

1.Участникът следва да е изпълнил една дейност, която да е идентична или сходна с предмета на обществената поръчка и обема, изпълнена през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на сумите, датите и получателите.Под „дейности, които са идентични или сходни” с предмета на обществената поръчка се разбира: изпиране, изсушаване, гладене, опаковане, транспортиране предоставяне на оборотно постелъчно бельо. Под обем да се има в предвид минимум 60 000 кг. за една година.2.Участникът да разполага с оборудване и персонал: - минимум 2 автомобила, отговарящи на изискванията за транспорт на болнично бельо, оборудване: перални машини , отговарящ/и на изискванията за транспорт на болнично бельо, - минимум 2 перални машини за професионална употреба (бариерен тип), минимум 2 сушилни, минимум 2 каландъра, както и с помещение/я, собствени или наети, в които изпълнява дейностите предмет на настоящата поръчка.- отделна пералня машина и отделно помещение за болничното бельо на инфекциозно отделение, съгласно изискванията на Наредба № 12.- персонал- минимум 2 гладачи, 2 перачи (оператор на перална машина), 1 сортировач, 1 опаковчик и 2 шофьори и ръководител.За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация с посочване на наличните автомобил/и, съоръжения, техническо оборудване и помещения, собствени или наети, необходими при изпълнение на услугата в Част IV: Критерии за подбор, Раздел В от еЕЕДОП Участникът следва да предостави информация за изпълнени дейности с предмет, идентични или сходни с предмета на поръчката и обем- не по-малко от 60 000 кг. На годишна база, като попълни Списъка посочен в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, точка „За поръчки за услуги: извършени услуги от конкретния вид“ от еЕЕДОП.. Участникът да е внедрил и да прилага система за управление на качеството EN ISO 9001:2015 или по-нов или еквивалентен, с обхват, сходен с предмета на настоящата процедурата. Доказва се със сертификат. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация с посочване на валиден сертификат за въведена система за управление качеството, с обхват съгласно предмета на обществената поръчка, издаден на името на производителя, в Част IV: Критерии за подбор, Раздел Г от еЕЕДОП.

Technical/professional minimum level:

Съгласно изискванията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП, Възложителят може да изиска доказателства за извършените и посочените в ЕЕДОП услуги във вид на Удостоверения/Референции или други документи с които се доказва тяхното изпълнение.Съгласно изискванията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл. 112, ал.1, т. 2 от ЗОП, Възложителят може да изиска доказателства за наличието и прилагането на система за управление на качеството EN ISO 9001:2015 или по-нов или еквивалентен, с обхват сходен с предмета на настоящата процедура във вид на сертификат. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-15 - 2023-10-11
Value
322 560.00 BGN
Minimum value
322 560.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-556284:obj:1
Classification
CPV / 98311200
Description
Предметът на обществената поръчка включва следните дейности: събиране и товарене на болничното бельо от корпусите на лечебното заведение, транспорт на бельото да пералнята, изпиране, дезинфекция, сушене, гладене, сортиране по отделения и корпуси, пакетиране, предоставяне за ползване за срока на действие на договора, необходимия брой постелъчно бельо, връщане на бельото в лечебното заведение, съгласно техническата спецификация. Прогнозното количество сухо пране за 24 (двадесет и четири) месеца около 134 400 кг., в това число болнично бельо, одеяла, халати, възглавници за 2 години. Месечно прогнозното количество сухо пране е между 5 300 -5 600 кг.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE - BLAGOEVGRAD AD
Street address
ul. SLAVYaNSKA No..60
Locality
gr. Blagoevgrad
Postal code
2700
Country
BG
Contact name
OGNYAN STEFANOV MITEV
E-mail
mbal_bl@abv.bg
Phone
+359 879535225
Website
Link

Organization data Organization in JSON