Bulgaria - Gorna Oryahovitsa: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-551712:2023-551712
Date
2023-09-13
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-551712
Releases
2023-09-13 (ocds-pyfy63:2023-551712:2023-551712)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Gorna Oryahovitsa: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (45 т.)
- Quality: Т "Срок за изпълнение" (55 т.)
Award period
2023-10-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да са вписани в Централен професионален регистър на строителя за I (първа) група, IV (четвърта) категория строежи, а за чуждестранни лица, участници в процедурата – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.В случай на участие на обединение, критерият за подбор се доказва, съгласно условието на чл. 59, ал. 6 от Закона за обществените поръчки.Доказване:При подаване на оферта, участниците доказват съответствието с критерия за годност, свързан с вписване в ЦПРС чрез деклариране в е-ЕЕДОП, част IV, б. А „Годност“. Участниците посочват номер и валидност на Удостоверението за вписване в ЦПРС, с цел извършване на проверка в публичен безплатен регистър. В случай, че участникът е чуждестранно лице, следва да посочи електронна връзка към аналогичен регистър или е допустимо да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компе¬тентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразуме-нието за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съотве¬тен регистър на тази държава. При сключване на договор, чуждестранният участник задължително трябва да представи удостоверение за вписване в ЦПРС към Камарата на строителите в България /чл. 3, ал. 1 от ЗКС/.Важно ! Тъй като условието за вписване в ЦПРС при обществени поръчки за строителство принад¬лежи към критериите за подбор за годност, на основание чл. 65, ал.1 от ЗОП, съответствието с него не може да се доказва чрез позоваване на капацитета на трети лица!

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да разполагат с валидна към момента на подаване на офертата застраховка „Професионална отговорност“ в строителството, с покритие минимум за съответната група и категория строежи на настоящата обществена поръчка, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалент. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се уста¬новява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за про¬фесионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо простра

Economic/financial minimum level:

Доказване:При подаване на оферта, участниците декларират, в съответната част на е-ЕЕДОП обстоятелството, като посочат сумата, номер и издател на застрахователната полица. При сключване на договор с изпълнител, същият представя копие на валидна застрахователна полица.

Technical/professional eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към участниците.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-13 - 2023-10-16
Value
2 053 000.00 BGN
Minimum value
2 053 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-551712:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предвижда се цялостен ремонт на сградата, внедряване на мерки за енергийна ефективност (топлоизолиране на външни стени, покриви и подове, подмяна на прозорци, врати и други прозрачни ограждащи елементи), ремонт на сградната водопроводна мрежа, включващ подмяна на старите тръби с полипропиленови и на захабените санитарни прибори с нови съвременни, обособяване на тоалетна, отговаряща на изискванията за достъпна среда, подмяна на пожарните кранове. Предвижда се реконструкция и подмяна на съществуващите ел. табла, нови захранващи линии, скрити под мазилка или над окачените тавани, изпълнение на осветителна и аварийно-евакуационна инсталация, силова, контактна и заземителна инсталация, мълниезащитна инсталация, мрежа за видеонаблюдение, звънчева инсталация, кабелна и безжична мрежа за компютри и други микропроцесорни устройства, система за контрол на достъп.Проектът предвижда климатизация, отопление и вентилация на различните помещения, вертикална и хоризонтална тръбна мрежа, въздуховоди и съоръжения за вентилационните инсталации и топлинния център.Видовете работи са съгласно количествена сметка и работен проект, неразделна част към настоящата процедура.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA GORNA ORYaHOVITsA
Street address
pl. GEORGI IZMIRLIEV No..5
Locality
gr.Gorna Oryahovitsa
Postal code
5100
Country
BG
Contact name
Miglena Koleva Petkova
E-mail
go_op_104@abv.bg
Phone
+359 618-21687
Fax
+359 618-602033
Website
Link

Organization data Organization in JSON