Bulgaria - Karlovo: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-547900:2023-547900
Date
2023-09-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-547900
Releases
2023-09-12 (ocds-pyfy63:2023-547900:2023-547900)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Karlovo: Construction-site supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2023-10-09 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Важи за всяка от обособените позиции.Участникът да притежава валидно Удостоверение/Лиценз съгласно чл. 167 от ЗУТ за извършването на консултантски услуги за упражняване на строителен надзор по чл. 166 от ЗУТ. В случай, че участникът е чуждестранно лице съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ тази дейност може да се извършва и от лица, притежаващи документ, издаден от компетентен орган на държава членка на ЕС, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, удостоверяващ правото да извършват такава дейност.Участникът декларира в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелството съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителен надзор.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителен надзор.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).Доказване на посочените изискванияЗа доказване на посоченото изискване, участниците представят при поискване в хода на процедурата, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП или преди сключването на договор за обществена поръчка: Удостоверение за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, съгласно Наредба № РД-02-20-25 от 3 декември 2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор или еквивалентен документ - (заверено копие). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава – чл. 60, ал. 1 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Важи за всяка от обособените позиции.Участниците в обществената поръчка следва да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в проектирането и строителството по чл. 171 от ЗУТ с минимално покритие, съответстващо на категорията на строежа, обект на настоящата обществена поръчка, а именно: 300 000 лева, каквато е минималната застрахователна сума за консултант упражняващ строителен надзор на обекти от първа категория по чл. 137, ал. 1, т.1 ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 3, т. 1 и чл. 5, ал. 4, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България).

Economic/financial minimum level:

Важи за всяка от обособените позиции.Участниците в обществената поръчка следва да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в проектирането и строителството по чл. 171 от ЗУТ с минимално покритие, съответстващо на категорията на строежа, обект на настоящата обществена поръчка, а именно: 300 000 лева, каквато е минималната застрахователна сума за консултант упражняващ строителен надзор на обекти от първа категория по чл. 137, ал. 1, т.1 ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 3, т. 1 и чл. 5, ал. 4, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България).При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в част IV Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, т. „Застрахователна полица за риск „професионална отговорност“ на ЕЕДОП, предоставяйки данни и информация относно: (1) застрахователната полица/еквивалентен документ - вид, номер и дата на издаване; (2) застрахованото лице; (3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката; (4) срок/валидност на застраховката; (5) общ лимит на отговорност и валута.Доказване на посочените изискванияЗа доказване на посоченото изискване, участниците представят при поискване в хода на процедурата, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП или преди сключването на договор за обществена поръчка заверено копие на застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в проектирането и строителството по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за консултант, упражняващ строителен надзор за категорията строеж, в която попада обекта на поръчката или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България или еквивалент, съгласно законодателството на страната, в която е регистриран участникът чуждестранно лице. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

Важи за всяка от обособените позиции.1.Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 години от датата на подаване на офертата, минимум една услуга, с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.Под услуги с предмет, сходен с този на поръчката се разбира: упражняване на строителен надзор при изпълнение на строителство за укрепване и/или корекция на речни корита, или еквивалентни. Изпълнението на сходната услуга може да бъде доказано в рамките на една или повече услуги.2. Участникът следва да разполага с персонал с необходимата професионална компетентност, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, отговарящ на минималните изисквания, а именно:1. Ръководител екип, който има висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и/или „магистър” по инженерна строителна специалност или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина, с професионален опит като ръководител екип или длъжност с еквивалентни функции при изпълнението на минимум една услуга с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка;2. Отговорник Контрол по качеството, който притежава Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ;3. Координатор по безопасност и здраве, който да притежава валидно удостоверение за Длъжностно лице по безопасност и здраве съгласно Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентен документ.Възложителят приема еквивалентни образователни степени и специалности от лица, придобили образованието си в чужбина, или получили специалност с друго наименование, но еквивалентна на изискуемата.

Technical/professional minimum level:

1.Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 години от датата на подаване на офертата, минимум една услуга, с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.Под услуги с предмет, сходен с този на поръчката се разбира: упражняване на строителен надзор при изпълнение на строителство за укрепване и/или корекция на речни корита, или еквивалентни. Изпълнението на сходната услуга може да бъде доказано в рамките на една или повече услуги.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „За поръчки за услуги: извършени услуги от конкретния вид“ на ЕЕДОП.За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 ЗОП участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.2. Участникът следва да разполага с персонал с необходимата професионална компетентност, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, отговарящ на минималните изисквания, а именно:1.Ръководител екип, който има висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и/или „магистър” по инженерна строителна специалност или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина, с професионален опит като ръководител екип или длъжност с еквивалентни функции при изпълнението на минимум една услуга с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка;2.Отговорник Контрол по качеството, който притежава Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ;3.Координатор по безопасност и здраве, който да притежава валидно удостоверение за Длъжностно лице по безопасност и здраве съгласно Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентен документ.Възложителят приема еквивалентни образователни степени и специалности от лица, придобили образованието си в чужбина, или получили специалност с друго наименование, но еквивалентна на изискуемата. При подаване на офертата, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, като посочва информация за Образователна и професионална квалификация“, като посочва: а) лице (имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка); б) Образование, когато такова се изисква (степен, специалност, № на диплома/№ на издадения документ, учебно заведение); в) Професионална квалификация, когато такава се изисква (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); г) Опит, когато такъв се изисква (наименование на обекта, възложител, дейности, включени в обхвата на реализирания обект на строителство, длъжност / основни функции и задължения съобразно изискванията).За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 64, ал. 1, т. 6 участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи: Списък на персонала, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.Не се допуска едно и също лице да съвместява повече от една позиция, т.е. участникът следва да предложи различни експерти с професионална компетентност. Ако един и същи участник подава оферти за повече от една обособена позиция, то същият трябва да предложи различни експерти за всяка позиция.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-12 - 2023-10-09
Value
433 525.00 BGN
Minimum value
433 525.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-547900:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Упражняване на строителен надзор при Възстановяване и укрепване на главно и второстепенно дере в с. Слатина, община Карлово

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-547900:obj:2
Classification
CPV / 71521000
Description
Упражняване на строителен надзор при Възстановяване и укрепване на дере Селската река в с. Богдан, община Карлово

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-547900:obj:3
Classification
CPV / 71521000
Description
Упражняване на строителен надзор при Възстановяване и укрепване на река Татлъ дере в с. Каравелово, община Карлово

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA KARLOVO
Street address
ul. PETKO SaBEV No. 1
Locality
gr. Karlovo
Postal code
4300
Country
BG
Contact name
Yordan Haladzhov
E-mail
yhaladzhov@karlovo.bg
Phone
+359 33554580
Website
Link

Organization data Organization in JSON