Bulgaria - Varna: Mechanical spare parts except engines and engine parts

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-540892:2023-540892
Date
2023-09-08
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-540892
Releases
2023-09-08 (ocds-pyfy63:2023-540892:2023-540892)
2024-01-15 (ocds-pyfy63:2023-540892:2024-024581)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Mechanical spare parts except engines and engine parts
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-10-09 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не поставя изисквания за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност!!!

Economic/financial eligibility:

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил поне 1 (една) дейност по доставка, с предмет идентичен или сходен с този на поръчката, през последните 3 години от датата на подаване на офертата.ВАЖНО! Под идентичен или сходен предмет, следва да се разбира доставка на различни видове резервни части и материали попадащи в обхвата на настоящата поръчка, като ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ще приеме за сходен предмет - доставка на резервни части и материали за токоснемащи елементи за тролейбуси: вставка ВТЛ и/или токоснемателна глава и/или страница за токоснемателна глава. - ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не се интересува от обема на изпълнените дейности !!!Деклариране: При подаване на офертите си, участниците ДЕКЛАРИРАТ съответствието си с този критерий за подбор и поставеното с него минимално изискване за технически и професионални възможности, само като попълват изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности”, поле 1б) от ЕЕДОП, като за всяка, посочена като изпълнена от него доставка, предостави данни и информация относно: (1) конкретните дейности, които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката; (2) лицето, получило услугата; (3) стойност на изпълнените дейности; (4) датата, на която е приключило изпълнението.Доказване: На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1 от ЗОП, в хода на провеждане на процедурата или преди сключване на Договора за възлагане изпълнението ѝ, съответствието с изискването се доказва с представянето на документи по чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП, чрез представяне на Списък на доставките/продажбите, които са идентични с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документите, които доказват извършената доставка. В случаите, в които участникът декларира дейности при изпълнението на които е участвал като партньор в обединение или като подизпълнител, се описва само тази част от дейностите, които участникът сам е изпълнил и за които може да представи съответните доказателства. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не приема представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 54 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ) - (чл. 64, ал. 2 от ЗОП).При участие на обединение, което не е ЮЛ, спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на поръчката предвидено в Договора – т.е. доказва се от обединението участник.Участникът, на основание чл. 107, т. 1 от ЗОП, ще бъде отстранен от участие в настоящата обществена поръчка, ако не отговаря на което и да е от горните изисквания от критериите за подбор (при спазване и след прилагане на процедурния ред по чл. 54, ал. 8 от ППЗОП)!
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-08 - 2023-10-09
Value
78 000.00 BGN
Minimum value
78 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-540892:obj:1
Classification
CPV / 34320000
Description
Обхватът на настоящата обществена поръчка включва „Доставка на резервни части и материали за токоснемащи елементи, във връзка с ремонт на тролейбуси „SKODA 26 Tr - SOLARIS”, за нуждите на „Градски транспорт” ЕАД гр. Варна“, подробно посочени в таблицата на Техническата спецификация, която е част от документацията. Поръчката ще се осъществява чрез покупка, по предварително направена писмена заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, за период от 18 (осемнадесет месеца). Резервните части и материали включени в обхвата на настоящата процедура са необходими за поддържане техническото състояние на посочените в Техническата спецификация марка и модел тролейбуси, собственост на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.Доставките ще се извършват при условията на сключения Договор, съгласно заявените видове резервни части и материали за токоснемащи елементи подробно описани в Техническата спецификация, която е част от документацията по настоящата обществена поръчка, както и съгласно приложените чертежи на включените в настоящата процедура токоснемащи елементи.Настоящата процедура се организира и провежда съобразно нуждите и необходимостта от видове резервни части и материали за токоснемащи елементи, във връзка с ремонт на тролейбуси „SKODA 26 Tr - SOLARIS”, които съставляват част от автопарка на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ разполага с 30 броя тролейбуси марка „SKODA 26 Tr - SOLARIS”, за които е налице необходимост от доставка на резервни части и материали посочени в Техническата спецификация. Към датата на откриване на настоящата процедура, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не може да определи за целия период на поръчката ориентировъчни количества на отделните артикули посочени в Техническата спецификация, поради което не се ангажира с точните бройки от всеки вид.Доставките ще се извършват при условията на сключения Договор, съгласно заявените видове резервни части и материали за токоснемащи елементи подробно описани в Техническата спецификация, която е част от документацията по настоящата обществена поръчка, както и съгласно приложените чертежи на включените в настоящата процедура токоснемащи елементи.Общата прогнозна стойност за целия период на действие на настоящата поръчка, е в размер на 78 000 лв. (седемдесет и осем хиляди лева) без ДДС, която включва ПРОГНОЗНАТА СТОЙНОСТ за 18 месеца – 65 000 лв. (шестдесет и пет хиляди лева) без ДДС, както и предвидената ОПЦИЯ за допълнителни заявки в рамките на 20 % от прогнозната стойност, която е в размер на 13 000 лв. (тринадесет хиляди лева), без да задължава ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ да ги възложи.При уреждане на предпоставките и условията за реализиране на опциите се спазва чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
GRADSKI TRANSPORT EAD gr. Varna
Street address
ul. TROLEYNA No..48
Locality
gr. Varna
Postal code
9009
Country
BG
Contact name
Valentina Georgieva
E-mail
gt-vgeorgieva@abv.bg
Phone
+359 877383798
Fax
+359 52755121
Website
Link

Organization data Organization in JSON