Bulgaria - Targovishte: Motor vehicles

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-535052:2023-535052
Date
2023-09-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-535052

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Targovishte: Motor vehicles
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price (К1 - 40 т. )
- Quality: К2 се определя на база предложеният пробег на автомобила, посочен в техническото предложение на участника - ОК2 = (К2min/ К2i)х40 (40 т.)
- Quality: К3 се определя на база предложената година на производство на автомобила, посочена в техническото предложение на участника - ОК3 = (К3i/К3max) х 20 (20 т.)
- Quality: К1 се определя на база предлаганата Обща цена за изпълнение в лева без ДДС, посочена в ценовото предложение на участника. (ОК1 = (К1min/К1i)х40)
- Quality: Комплексната оценка (КО) на офертата на всеки участник се получава като сбор от оценките по трите показателя и се изчислява по формулата: (КО) = (ОК1) + (ОК2) +(ОК3) (макс. стойност 100 т)

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-10-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка. * Под „изпълнени дейности“ се разбират такива, при които независимо от датата на сключването им, доставката е приключила в посочения по-горе период. Под дейности със сходен предмет да се разбира доставка на минимум 1 (един) брой моторно превозно средство за обособена позиция № 1; Под дейности със сходен предмет да се разбира доставка на минимум 1 (един) брой моторно превозно средство за обособена позиция № 2; ВАЖНО!!! Когато участникът участва за повече от една от обособена позиция е достатъчно доказване съответствието с това изискване с 1 (една) изпълнена доставка. Деклариране: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като посочи информация за дейностите. Информацията се попълва в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, поле: „За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретния вид“ от ЕЕДОП. Доказване: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал.1, т.2 от ЗОП горното изискване се доказва със Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка.Важно! Забележка № 1: На основание чл.67, ал.5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Забележка № 2: При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на съответните изисквания за горепосочените критерии за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. Забележка № 3: Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата. Забележка № 4: При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на случаите в които за определен участник, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, в договора за създаване на обединението е предвидено, че ще извършва съответната доставка.

Technical/professional minimum level:

Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-05 - 2023-10-02
Value
337 500.00 BGN
Minimum value
337 500.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-535052:obj:1
Classification
CPV / 34100000
Additional classifications
CPV / 34114400
Description
Закупуване на нов или употребяван микробус фургон, категория N1, закрит фургон, който следва да е произведен след 2014 г. Пробег до 200 000 км; Брой места: 5+1; Врати: минимум една странична дясна плъзгаща се врата; двойна задна врата. Двигател: Четиритактов дизелов с водно охлаждане; Обем на двигателя: минимум 1900 куб. см.; Мощност на двигателя: минимум 100 к. с.; Скоростна кутия: минимум 5-степенна, механична; Спирачна система: антиблокираща система - ABS или еквивалент; По отношение на отработените газове: Минимум EURO V или еквивалент и др.  Подробни технически характеристики на автомобила са посочени в Раздел II. Технически спецификации, неразделна част от документацията за ОП.; Гаранционен срок - минимум 6 месеца. Гаранционният срок започва да тече от датата на приемане на автомобила и подписване на приемо-предавателен протокол. Изпълнителят се задължава да извършва с предимство сервизно обслужване на автомобила по време на целия гаранционен период, в срок не по-късно от 20 календарни дни от постъпване на заявка за обслужване от страна на Възложителя. В рамките на гаранционния срок Изпълнителят да отстранява със свои сили и средства всички повреди и/или несъответствия на автомобила, съответно подменя дефектирали части и/или компоненти с нови. Изпълнителят трябва да осигури преглед на автомобила от свои квалифицирани представители в срок от 3 (три) работни дни от получаване на рекламационното съобщение на Възложителя. След преглед на автомобила от квалифицирани представители на Изпълнителя да се съставя констативен протокол за вида на повредата и/или несъответствието, работите и срокът необходим за отстраняването ѝ в два еднообразни екземпляра. Изпълнителят се задължава да отстрани настъпилата повреда и/или несъответствието в срок от 20 (двадесет) календарни дни или по-кратък, считано от датата на констатирането им. По време на гаранционния срок Изпълнителят няма право да отказва приемането на автомобила в сервизи за гаранционен ремонт. Всички разходи по отстраняване на всяка техническа неизправност/ повреда по време на гаранционния срок, са за сметка на Изпълнителя. В случай, че се установят скрити недостатъци, за които Изпълнителят е бил уведомен писмено в рамките на гаранционния срок, той е длъжен да отстрани или замени некачествените компоненти или оборудване с нови. Всички разходи по замяната са за сметка на Изпълнителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-535052:obj:2
Classification
CPV / 34100000
Additional classifications
CPV / 34143000
CPV / 34144450
Description
Доставка на един брой нов товарен автомобил със самосвална надстройка, приспособления за зимно почистване и система за измиване на улици с воден резервоар. Базовият автомобил, следва да е фабрично нов с технически допустима максимална маса -минимум 18 000 кг. Колесна формула – (4х2; Междуосие минимум 3800 мм); Двигател – (дизелов; работен обем на двигателя: минимум 8.5 л.; мощност: минимум 240 kW; Брой цилиндри: минимум – 6; Максимален въртящ момент: минимум 1 300 Nm; горивна система: CommonRail ; Резервоар за гориво: минимум 310 литра вместимост). Екологична норма – (Екологична норма минимум Евро 6: Емисия на изгорели газове – Стандарт) и др., всички технически характеристики на базовия автомобил, надстройката, окомплектовка зимно почистване ( машина за разпръскване на пясък и техническа морска сол), снегоринно гребло и системата за измиване на улици са посочени в Раздел II. Технически спецификации, неразделна част от документацията за ОП. Гаранционен срок - минимум 24 месеца. Гаранционният срок започва да тече от датата на приемане на автомобила и подписване на приемо-предавателен протокол. Изпълнителят се задължава да извършва с предимство сервизно обслужване на автомобила/надстройката/ оборудването по време на целия гаранционен период, в срок не по-късно от 20 календарни дни от постъпване на заявка за обслужване от страна на Възложителя. В рамките на гаранционния срок Изпълнителят да отстранява със свои сили и средства всички повреди и/или несъответствия на автомобила/надстройката/оборудването, съответно подменя дефектирали части и/или компоненти с нови. Изпълнителят трябва да осигури преглед на автомобила/надстройката/оборудването от свои квалифицирани представители в срок от 3 (три) работни дни от получаване на рекламационното съобщение на Възложителя. След преглед на автомобила/надстройката/оборудването от квалифицирани представители на Изпълнителя да се съставя констативен протокол за вида на повредата и/или несъответствието, работите и срокът необходим за отстраняването ѝ в два еднообразни екземпляра. Изпълнителят се задължава да отстрани настъпилата повреда и/или несъответствието в срок от 20 (двадесет) календарни дни или по-кратък, считано от датата на констатирането им. По време на гаранционния срок Изпълнителят няма право да отказва приемането на автомобила/надстройката/оборудването в сервизи за гаранционен ремонт. Всички разходи по отстраняване на всяка техническа неизправност/ повреда, по време на гаранционния срок, са за сметка на Изпълнителя. В случай, че се установят скрити недостатъци, за които Изпълнителят е бил уведомен писмено в рамките на гаранционния срок, той е длъжен да отстрани или замени некачествените компоненти или оборудване с нови. Всички разходи по замяната са за сметка на Изпълнителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA TaRGOVIShtE
Street address
pl. SVOBODA
Locality
gr. Targovishte
Postal code
7700
Country
BG
Contact name
Denitsa Yordanova
E-mail
yordanova.d@targovishte.bg
Phone
+359 60168701
Fax
+359 60162057
Website
Link

Organization data Organization in JSON