Bulgaria - Sofia: Railway and tramway locomotives and rolling stock and associated parts

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-531800:2024-003259
Date
2024-01-03
Language
BG
Tags
award

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Railway and tramway locomotives and rolling stock and associated parts
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (макс. бр. точки - 68)
- Quality: Технически параметри, както следва: (макс. бр. точки - 32)
- Quality: 1. Експлоатационни и технически параметри (Е) с включени: (макс. бр. точки - 22)
- Quality: 1.1. „Т“ е теглото без пътници в тонове (t.) за голям състав (макс. бр. точки - 4)
- Quality: 1.2. „Р“ е енергийният разход (консумация) за километър пробег без пътници за голям състав (макс. бр. точки - 13)
- Quality: 1.3. „Сд“ е предложеният брой седящи места (седалки) за пътници (без да се включват местата (седалките) в кетъринг-бюфета, сгъваемите седалки и местата за лица с намалена подвижност) за голям състав (макс. бр. точки - 5)
- Quality: 2. Общ гаранционен срок в месеци (Г) (макс. бр. точки - 5)
- Quality: Срок на доставка в месеци (С) (макс. бр. точки - 5)
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2024-01-03 - ?

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-531800:obj:1
Classification
CPV / 34600000
Description
Дейностите, включени в предмета на обществената поръчка, са следните:1.  Доставка на 20 броя едноетажни нулевоемисионни електрически влака  тип  „push - pull” за 200 км/ч, с капацитет от минимум 300 седящи места;2. Осъществяване на пълна поддръжка по отношение на всяка бройка подвижен състав от датата на регистрирането на името на Възложителя на първата бройка подвижен състав в Националния регистър на превозните средства (НРПС) на Република България до края на 15-годишния период на поддръжка за последната бройка регистриран подвижен състав;3. Обучение на персонал.       Подробното описание на дейностите се съдържа в техническата спецификация (Приложение № 2).Възложителят си запазва правото на опция за доставка и поддръжка на допълнителни количества, както е посочено по-долу. Опцията за допълнителни количества се отнася само до доставка и поддръжка на подвижен състав, посочен в техническото предложение на изпълнителя, съгласно техническата спецификация на възложителя. Възложителят може да реализира правото си на опция за допълнителен брой подвижен състав, в случай че е осигурено финансиране, в срока, предвиден за доставка на подвижния състав, като писмено уведомява изпълнителя за желанието си да реализира опцията за допълнителни доставки. Опцията за допълнителни количества/брой се реализира като страните сключват допълнително споразумение към договора на основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП. В допълнителното споразумение се урежда броя подвижен състав, който изпълнителят се задължава да достави и поддържа за възложителя. Стойността на една бройка от допълнително доставения подвижен състав е същата като на една бройка на вече доставения подвижен състав. Стойностите на поддръжката на допълнително доставения подвижен състав са същите като на вече доставения и са посочени в ценовото предложение на изпълнителя. Срокът на доставка по опцията започва да тече от датата на започване на изпълнение на допълнителното споразумение и е с продължителност не по-голяма от продължителността на срока за доставка по основния договор. Срокът на поддръжката по опцията не може да е по-дълъг от крайната дата на поддръжка за последно доставената бройка подвижен състав по основния договор.Допълнително доставения подвижен състав ще бъде използван от Възложителя за осигуряване на Договор за извършване на обществена услуга – субсидиран и компенсиран пътнически железопътен превоз по смисъла на Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007 година относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт и за отмяна на регламенти (ЕИО) № 1191/69 и (ЕИО) № 1107/70 на Съвета.Възложителят не е длъжен да възложи опцията за допълнителни количества.

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-531800:award:0
Title
„Доставка на 20 броя едноетажни нулевоемисионни електрически влака тип „push - pull” за 200 км/ч, с капацитет от минимум 300 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал“
Status
unsuccessful

Parties

Roles
buyer
Organization name
MINISTERSTVO NA TRANSPORTA I SaOBShtENIYaTA
Street address
ul. DYaKON IGNATIY No. 9
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Galina Valcheva
E-mail
mail@mtitc.government.bg
Phone
+359 29409588
Website
Link

Organization data Organization in JSON