Bulgaria - Sofia: Railway and tramway locomotives and rolling stock and associated parts

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-531182:2023-531182
Date
2023-09-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-531182
Releases
2023-09-04 (ocds-pyfy63:2023-531182:2023-531182)
2023-12-22 (ocds-pyfy63:2023-531182:2023-780581)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Railway and tramway locomotives and rolling stock and associated parts
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (макс. бр. точки 68)
- Quality: Технически параметри, както следва: (макс. бр. точки 32)
- Quality: 1. Експлоатационни и технически параметри (Е) с включени: (макс. бр. точки 22)
- Quality: 1.1. „Т“ е теглото без пътници в тонове (t.) (макс. бр. точки 4)
- Quality: 1.2. „Р“ е енергийният разход (консумация) за километър пробег без пътници (макс. бр. точки 13)
- Quality: 1.3. „Сд“ е предложеният брой седящи места (седалки) за пътници (без включени сгъваемите седалки и местата за лица с намалена подвижност) (макс. бр. точки 5)
- Quality: 2. Общ гаранционен срок в месеци (Г) (макс. бр. точки 5)
- Quality: 3. Срок на доставка в месеци (С) (макс. бр. точки 5)
Award period
2023-10-30 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 80 000 000 лв. Посоченият период може да е по-кратък в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.За участник - чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева към датата на подаване на офертата.Под „сфера, попадаща в обхвата на поръчката“ се разбира доставката и/или поддръжката на пътнически железопътен подвижен състав. Под „оборот в сферата попадаща в обхвата на поръчката“ се разбира сумата, равна на частта от нетните приходи от продажби, реализирани от дейности, попадащи в обхвата на обществената поръчка, съгласно § 2, т. 67 от Допълнителните разпоредби на ЗОП.Участниците декларират съответствието с поставеното изискване чрез попълване на Част ІV, Раздел Б от ЕЕДОП.Документи за доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, съгласно чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП, поставеното изискване се доказва от участника, чрез справка за оборота в сферата на поръчката. Спечелилият участник предоставя заверени годишни финансови отчети за проверка на справката, съгласно чл. 62, ал. 1, т.3 от ЗОП. В случай, че информацията е достъпна по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки, се прилага чл. 67, ал. 8 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 80 000 000 лв. Посоченият период може да е по-кратък в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил дейност с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.Поради естеството на поръчката и съгласно гореизложеното, Възложителят ще приеме опит (дейност с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката), който е по-дълъг, а именно – 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.Под „дейност, с предмет и обем, сходни с този на поръчката“ следва да се разбира: доставка на минимум 3 бр.:1) подвижен състав, състоящ се от: а) електрически и/или хибриден локомотив и/или дизелов локомотив и б) минимум 2 бр.: секции от електрически и/или хибридни мотрисни влакове и/или дизелови мотрисни влакове и/или пътнически вагони;и/или2) електрически и/или хибридни мотрисни влакове и/или дизелови мотрисни влакове.Подвижният състав трябва да отговаря на изискванията на техническите спецификации за оперативна съвместимост за конвенционални влакове или еквивалентни, или европейските стандарти или еквивалентни, или разпоредбите на международния железопътен съюз (UIC) или еквивалентни и да бъде еднакъв или сходен с този, предмет на настоящата обществена поръчка. Дейността може да е осъществена с една или повече изпълнени доставки.Участниците декларират съответствието с поставеното изискване чрез попълване на Част ІV, Раздел В от ЕЕДОП.Документи за доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП поставеното изискване се доказва от участника, чрез представяне на списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват, извършената дейност.Мотиви за удължен срок, съгласно чл. 63, ал. 2 от ЗОП: През периода от 30.01.2020 г. до 05.05.2023 г. Световната здравна организация обяви глобално извънредно положение във връзка с разпространението на вируса SARS-CoV-2 (COVID-19). На 11 март 2020 г. бе обявена пандемия. Разпространението на вируса сред световното население доведе до редица икономически ограничения, забавяния в доставките на суровини, материали, части, възли, агрегати и др., което повлия в голяма степен изпълнението на доставките на нов подвижен състав, които се забавиха. Понастоящем производителите на нов подвижен състав все още не могат да възвърнат темповете на производство отпреди 2020 г. От друга страна, стартираната от Русия война в Украйна доведе до сериозни нарушения на веригите на доставка на суровини за производство, което допълнително забави доставките на нов подвижен състав. Най-силно това се отрази в доставките на алуминий, никел, стомана и изделия от стомана, които имат широко приложение в производството на нов подвижен състав.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил дейност с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.Под „дейност, с предмет и обем, сходни с този на поръчката“ следва да се разбира: доставка на минимум 3 бр.:1) подвижен състав, състоящ се от: а) електрически и/или хибриден локомотив и/или дизелов локомотив и б) минимум 2 бр.: секции от електрически и/или хибридни мотрисни влакове и/или дизелови мотрисни влакове и/или пътнически вагони;и/или2) електрически и/или хибридни мотрисни влакове и/или дизелови мотрисни влакове.Подвижният състав трябва да отговаря на изискванията на техническите спецификации за оперативна съвместимост за конвенционални влакове или еквивалентни, или европейските стандарти или еквивалентни, или разпоредбите на международния железопътен съюз (UIC) или еквивалентни и да бъде еднакъв или сходен с този, предмет на настоящата обществена поръчка. Дейността може да е осъществена с една или повече изпълнени доставки.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-09-04 - 2023-10-30
Value
410 528 580.60 BGN
Minimum value
410 528 580.60 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-531182:obj:1
Classification
CPV / 34600000
Additional classifications
CPV / 50220000
CPV / 80510000
Description
Поръчката включва следните дейности, които Възложителят разглежда като един единствен предмет, а именно: 1. Доставка на 7 броя двуетажни нулевоемисионни електрически мотрисни влакове („ЕМВ“, „влакове“, „подвижен състав“, „мотриси“) за скорост ≥160 км/ч, с капацитет от мин. 300 седящи места. - предварително запазване на европейски номер на превозно средство (EVN) в ИАЖА за всяка една бройка подвижен състав;- предоставяне на разрешение за тип на превозните средства, съгласно Регламент за изпълнение (ЕС) 2018/545, с област на употреба, която включва Р. България; - предоставяне на разрешение за пускане на пазара на превозно средство, съгласно Наредба № 57 от 9.06.2004 г. за постигане на оперативна съвместимост на националната железопътна система с железопътната система в рамките на Европейския съюз (Наредба № 57), с област на употреба, която включва Р. България;- извършване на тестов пробег за установяване на енергийната консумация и времето за обръщане на посоката на движение;- регистрация на всяко превозно средство на името на възложителя в НРПС , с европейски номер на превозно средство (EVN), съгласно Наредба № 57;2. Обучение на персонал;3. Застраховане за първата година на експлоатация на подвижния състав – застраховка срещу вреди или загуби, нанесени на подвижния състав, застраховка „Гражданска отговорност“ и застраховка „Злополука“;4. Гаранционна поддръжка на подвижния състав;5. Пълна поддръжка на подвижния състав;6. Доставка на диагностично оборудване с инструкции за употреба и актуална версия софтуер, с включени актуализации за периода на срока на договора, както и доставка на съпътстваща техническа документация и допълнително оборудване.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MINISTERSTVO NA TRANSPORTA I SaOBShtENIYaTA
Street address
ul. DYaKON IGNATIY No. 9
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Sonya Doncheva
E-mail
mail@mtitc.government.bg
Phone
+359 29409385
Website
Link

Organization data Organization in JSON