Bulgaria - Sofia: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:2023-508899
Date
2023-08-23
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-508899
Releases
2023-08-23 (ocds-pyfy63:2023-508899:2023-508899)
2023-12-13 (ocds-pyfy63:2023-508899:2023-754087)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical equipments
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price (50)
- Quality: K2.1 - Технология за оценка степента на перфузия, посредством 3D реконструкция на кръвоносните съдове, базирана на методика, независима от ъгъла на сканиране (10)
- Quality: K2.2 - Възможност за надграждане с обемна навигация с технология на интегриран сензор в трансдюсерите (10)
- Quality: K2.3 - Технология за интегриране снимки на анатомия, придобити от Android устройство и сравнението им с клинични изображения за цялостно документиране на изследването (10)
- Quality: K2.4 - Наличието на дистанционно клинично обучение – персонализирано от ултразвуковата конзола (10)
- Quality: K2.5 - Възможност за режим на контрастно усилена ехография, приложим при 2D и 3D трансдюсери и акумулирано изображение с натрупване на не по-малко от 7 нива (10)

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price
Award period
2023-09-18 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 77, ал. 1 или ал. 2 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ) и да притежават Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ), или еквивалентен документ, удостоверявящ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава.Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Участниците следва да предоставят информация за Разрешението, като попълнят Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като посочат номер, дата на издаване и срок на валидност.За доказване изпълнението на поставеното изискване, Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи копие на Разрешението за търговия на едро с медицински изделия или документ, с който да докаже, че има право да извършва търговия на едро с медицински изделия, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.2Участникът да е получил разрешение/лицензия за работа с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения) с цел монтаж, демонтаж, техническо обслужване и ремонтни дейности на медицинската апаратура предмет на обществената поръчка, издадено от АЯР (Агенцията за ядрено регулиране) на името на участника по реда на Закона за безопасно използване на ядрената енергия.- Изисква се само за обособена позиция №6Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Участниците следва да предоставят информация за Разрешението/лицензията, като попълнят Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като посочат номер, дата на издаване и срок на валидност.За доказване изпълнението на поставеното изискване, Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи копие на разрешение/лицензия за работа с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения) или документ, с който да докаже, че има право да извършва дейност с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения), както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

1.Участникът да е изпълнил дейност с предмет, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, най-много за последните 3 (три) години, считани от датата на подаване на офертата. – Изисква се за всички обособени позиции!!!За дейности, сходни с предмета на поръчката, се приемат: доставка на медицинска апаратура. Възложителят ще приеме за достатъчни дейности, сходни с предмета на поръчката, независимо от обема, в който са реализирани. При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя2.Участникът да разполага с персонал, с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката – минимум 1 (едно) лице, което да е обучено от производителят на медицинската апаратура, предмет на обществената поръчка, за извършване на монтаж, техническа и гаранционна поддръжка на медицинската апаратура, предмет на настоящата обществена поръчка. -Изисква се за всички обособени позиции!!!При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП , Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя /две имена, данни за притежаваните сертификати/удостоверения (вид, дата на издаване).3.Участникът да разполага с персонал, с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката – минимум 1 (едно) лице, което да притежават удостоверение за правоспособност за работа с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения), съгласно вида на предлаганата медицинската апаратурата, издадено по реда на Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Изисква се само за обособена позиция №6!!!При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП , Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя /две имена, данни за притежаваните сертификати/удостоверения (вид, дата на издаване, обхват).

Technical/professional minimum level:

1.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършените дейности, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.2.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени две имена, професионална компетентност на лицата, към който се прилагат заверени копия на притежаваните сертификати, съгласно чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.3.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени две имена, професионална компетентност на лицата, към който се прилагат заверени копия на притежаваните сертификати, съгласно чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-23 - 2023-09-18
Value
3 450 000.00 BGN
Minimum value
3 450 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33164000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Видеоендоскопска платформа с аргонплазмена коагулация - 1 брой.Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33168000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Видеолапароскопска система за пластична хирургия – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33112200
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Премиум клас сонографска система с еластография и контраст – 2 брояФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33112200
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Висок клас мобилна сонографска система тип таблет, с окомплектовка за отворена и лапароскопска хирургия – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33182300
Description
Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Контрапулсатор - 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33111800
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Роботизирана мултифункционална система за диагностични и интервенционални изследвания – 1 брой.Предметът на Обособена позиция №6 – Роботизирана мултифункционална система за диагностични и интервенционални изследвания включва също:- Изготвяне на инвестиционен проект на помещението-фаза технически проекти по всички необходими части (архитектура, конструктивен проект, ОВК, електро инсталации) и количествени сметки;- Изготвяне на проект за лъчезащита на помещението и съгласуването му с Национален център по радиобиология и радиационна защита /НЦРРЗ/ и Агенция по ядрено регулиране /АЯР/; - Изготвяне на технологичен проект за разположение на медицинската апаратура в помещенията;Финансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:7
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33162100
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Ултразвукова система за фрагментиране, емулсификация и аспирация на мастна тъкан  – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:8
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33112000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Високотехнологична мултимодална система за диагностика на мозъчна хемодинамика– 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:9
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33122000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Апарат за биометрия – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:10
Classification
CPV / 33100000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Модул за джет вентилатор за бронхоскопии – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:11
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33168100
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Фиброгастроскоп с аспиратор – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:12
Classification
CPV / 33100000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Медицинско оборудване за хеликоптер – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508899:obj:13
Classification
CPV / 33100000
Description
Предметът на обособената позиция е:Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционен сервиз на Система за автоматизирано отчитане на антибиограми – 1 бройФинансовите средства за заплащане на доставката са целеви средства за закупуване на медицинска апаратура. На основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки, поради липса на осигурено финансиране при откриване на процедурата, Възложителят поставя изпълнението на договора под условие. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. Възложителят извършва 100 % авансово плащане от стойността на медицинската апаратура в срок до 30 /тридесет/ дни, считано от датата на отправеното уведомително писмо за осигурен целеви финансов ресурс и след представяне от изпълнителя на следните документи: фактура, както и гаранция обезпечаваща в пълен размер авансовото плащане.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане, в размера на авансовото плащане с вкл. ДДС, се представя в една от формите, посочени в настоящата документация.  Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава, в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на следните документи:1) Приемо-предавателен протокол за доставка на медицинската апаратура с всички окомплектовки, сертификати, разрешения и инструкции за съхранение и експлоатация, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на доставката;2) Протокол за монтаж на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица на датата на монтажа.3) Протокол за пускане в действие на медицинската апаратура, подписан от двете Страни или упълномощени от тях лица.Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора.Изпълнителят гарантира изпълнението на произтичащият от настоящия Договор свои задължения с гаранция за изпълнение в размер на 2 (два процента) % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение на договора представлява гаранция за срочно и гаранция за качествено изпълнение на договора, както следва: • гаранция за срочно изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойност на договора без ДДС.• гаранция за качествено изпълнение на договора – в размер на 1 % (един процент) от общата стойността на договора без ДДС.II. Гаранция за обезпечаване на авансовото плащане 1. Изпълнителят предоставя гаранция за обезпечаване на авансовото плащане в пълен размер на авансовото плащане, което представлява 100 % (сто процента) от цената на медицинската апаратура, в лева с включено ДДС. 2. Гаранцията обезпечаваща авансовото плащане се освобождава в срок до 3 (три) дни след връщане или усвояване на аванса. Авансът се счита за усвоен след подписване на документите от РАЗДЕЛ I „СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ” от настоящата документация и в проекта на договор.Изпълнителят представя документи за внесена гаранция за изпълнение на Договора към датата на сключването му.При представяне на гаранция за изпълнеие по чл.111, ал. 5, т. 2 или т. 3 от ЗОП, срокът на валидност и условията за освобождаване/усвояване на гаранцията, следва да бъдат съобразени със срока на действие и условията на проекта на договор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennomeditsinska akademiya
Street address
ul. Georgi Sofiyski No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Anna Ivanova Krasteva
E-mail
anna.krasteva@vma.bg
Phone
+359 29225388
Fax
+359 29526536
Website
Link

Organization data Organization in JSON