Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of medical and precision equipment

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-508115:2023-508115
Date
2023-08-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of medical and precision equipment
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-09-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.1. Участниците да са вписани в съответен професионален регистър, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.За доказване на съответствието си с изискването за годност участникът попълва ЕЕДОП в част IV: Критерии за подбор, б. А „Годност”, като от описанието следва да се установява наличието на разрешително/удостоверение за търговия на едро с медицински изделия, издаден от Изпълнителна агенция по лекарства или еквивалентно, издадено от орган, установен в друга държава членка на ЕС, както и валиден лиценз за сервизна дейност за работа с източници с йонизиращи лъчения издаден от Агенция за ядрено регулиране или еквивалентно, издадено от орган, установен в друга държава членка на ЕС.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.Забележка: Изисква се само от участниците, които оферират поддръжка на такъв вид апаратура.1.2. За Номенклатурни единици № от 75 до 80 участниците следва да представят валидна лицензия от АЯР за работа с източници с йонизиращи лъчения.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1.Участниците следва да са изпълнили дейност/и с предмет и обем, идентичен/ни или сходен/ ни с тези на поръчката. За последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участниците трябва да са изпълнили минимум една дейност, с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, за каквато ще се приема: абонаментно и сервизно обслужване на медицинска апаратура;2. Участникът следва да посочи техническите лица, които ще изпълняват услугите, обект на поръчката, включително на тези отговарящи за контрола на качеството;3. Участникът трябва да посочи образованието, професионалната квалификация и професионалния си опит и/или на ръководните си служители, включително на лицата, които отговорят за извършването на услугите, предмет на поръчката;4. Представляващият участника, следва да представи декларация за средния годишен брой на работниците и служителите си и за броя на ръководните си служители за последните три години, освен когато участникът е посочил в офертата си, че ще използва подизпълнител или ресурсите на трето лице;5. Участникът следва да представи декларация за техническото оборудване, с което разполага за изпълнение на услугите, предмет на поръчката;6. Участниците трябва да представят документи за удостоверяване на уменията и опитът на сервизните специалисти, които ще отговарят за изпълнение на услугите, обект на поръчката; 7. Участникът следва да разполага със специализирани сервизни бази за изпълнение на услугите, предмет на поръчката;8. За обособени позиции от 75 до 80 участникът следва да представи валидна лицензия от АЯР за работа с източници с йонизиращи лъчения.9. Участникът следва да представи сертификати за преминат курс на обучение на сервизните специалисти, или еквивалентни документи доказващи техните професионални умения и обучение за поддръжка на медицинското оборудване, и/или оторизационно писмо от производителя на оборудването, или негов упълномощен представител за територията на Р. България, за това, че е обучен и има право да извършва ремонт на оборудването, за което участва участника по съответната номенклатурна единица със съответните подноменклатурни единици към нея – копие на оригинала, придружено с превод на български език. Изискването се отнася за всички номенклатурни единици към тях .
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-22 - 2023-09-19
Value
900 000.00 BGN
Minimum value
900 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-508115:obj:1
Classification
CPV / 50400000
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка е „Извънгаранционно абонаментно и сервизно обслужване на медицинска апаратура - на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков" ЕАД, съдержаща 89 /осемедесет и девет/ номенклатурни единици. Участниците следва да оферират всички подноменклатури в номенклатурна единица. Неоферирането на всички подноменклатурни единици в номенклатурата ще бъдат отстранени от участиев процедурата.Срокът на договора е 24 /двадесет и четири/ месеца, считано от датата на сключване на договора.Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 900 000 лв. (деветстотин хиляди лева ) без включен ДДС за 24 месеца. Цената включва всички необходими разходи. Плащане: в срок до 60 (шестдесет) дни, считано от приемане на изпълнението на Услугите и получаване на фактура.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Universitetska mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie "Prof. d-r Aleksandar Chirkov" EAD
Street address
bul. PENChO SLAVEYKOV No.52 A
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1431
Country
BG
Contact name
Iva Trifonova Sokolova
E-mail
isokolova@uhsek.com
Phone
+359 898575688
Website
Link

Organization data Organization in JSON