Bulgaria - Vratsa: Motor vehicles

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-506083:2023-506083
Date
2023-08-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Vratsa: Motor vehicles
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-09-18 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания по чл. 60 от ЗОП за доказване на годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност на участниците за настоящата обществена поръчка.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания по чл. 61 от ЗОП за доказване на икономическо и финансово състояние на участниците за настоящата обществена поръчка.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания по чл. 61 от ЗОП за доказване на икономическо и финансово състояние на участниците за настоящата обществена поръчка.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на съответната обособена позиция. 2. Изисква се участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки), включващ в обхвата си продажба и/или доставка на автомобили/моторни превозни средства.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на съответната обособена позиция. Под “сходен или идентичен с предмета на съответната обособена позиция” се разбира: Изпълнение на дейности по доставка на нови, неупотребявани автомобили. Под “сходен или идентичен с обема на съответната обособена позиция” се разбира: Минимум броя автомобили, включен в предмета на съответната обособена позиция. Обемът следва да се изпълни общо от всички посочени от участника дейности за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата. Забележка № 1: За „изпълнена дейност“ се счита доставката, за която има документ, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от лицето, възложило доставката, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ и/или съответен линк в публичния регистър!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка.2. Изисква се участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки), включващ в обхвата си продажба и/или доставка на автомобили/моторни превозни средства. При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискванята по т.3.3.2. то се доказва с представянето на:Валидни сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието със съответния стандарт.Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден/и сертификат/и през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-22 - 2023-09-18
Value
2 101 410.00 BGN
Minimum value
2 101 410.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-506083:obj:1
Classification
CPV / 34100000
Additional classifications
CPV / 34113200
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка чрез финансов лизинг на 21 /двадесет и един/ броя неупотребявани високопроходими автомобили – N1.Общата лизингова стойност е платима на вноски – първоначална и месечни вноски, съгласно лизинговия план (представен към Ценовото предложение) за срок от 24 месеца, който започва да тече от приемане на извършената доставка на автомобилите без забележки.Възложителят заплаща първоначалната вноска за доставка на автомобилите в размер на 40% от доставната стойност на автомобилите по съответната обособена позиция, в срок до 3 (три) работни дни от получаване на оригинална фактура (издадена от Изпълнителя, подписана от страна на Възложителя) и подписване на приемо-предавателен протокол без забележки от двете страни за извършена доставка и предаване на автомобилите по установения в договора ред. Останалата стойност в размер на 60% от доставната стойност на автомобилите по съответната обособена позиция се разпределя на 24 равни месечни вноски - ежемесечни плащания в срок до 30 (тридесет) дни от получаване на оригинална фактура за дължимите вноски (издадена от Изпълнителя, подписана от страна на Възложителя), съгласно лизинговия план от офертата на Изпълнителя.Цялото ДДС върху доставната цена на автомобилите Възложителят заплаща в срок от 30 (тридесет) дни след предаването им.Първоначалните разходи по застраховане, регистрация, такси за одобрение и управление на лизинга, винетни стикери Възложителят заплаща в срок от 30 (тридесет) дни от получаване на оригиналната фактура (издадена от Изпълнителя, подписана от страна на Възложителя.Цената за изпълнение на договора по съответната обособена позиция включва всички разходи и възнаграждения на Изпълнителя за изпълнение предмета на настоящата поръчка както и: за доставка на автомобилите; за транспортиране на автомобилите до мястото на доставка; за заплащане на продуктовата такса (Екотакса); както и разходи за отстраняване от Изпълнителя на всички технически неизправности и повреди, възникнали не по вина на Възложителя и покрити от гаранционните условия и гаранционната отговорност на изпълнителя, както и разходите, свързани с регистрацията на автомобилите в КАТ, застраховане на автомобилите със застраховки Пълно „Автокаско“ и „Гражданска отговорност“ за срока на лизинга, годишен данък МПС за срока на лизинга, осигуряване на годишни винетни стикери за автомобилите за срока на лизинга, както и всякакви други разходи, необходими за изпълнение на договора.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-506083:obj:2
Classification
CPV / 34100000
Additional classifications
CPV / 34113200
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка чрез финансов лизинг на 18 /осемнадесет/ броя неупотребявани представителни автомобили тип SUV.Общата лизингова стойност е платима на вноски – първоначална и месечни вноски, съгласно лизинговия план (представен към Ценовото предложение) за срок от 24 месеца, който започва да тече от приемане на извършената доставка на автомобилите без забележки.Възложителят заплаща първоначалната вноска за доставка на автомобилите в размер на 40% от доставната стойност на автомобилите по съответната обособена позиция, в срок до 3 (три) работни дни от получаване на оригинална фактура (издадена от Изпълнителя, подписана от страна на Възложителя) и подписване на приемо-предавателен протокол без забележки от двете страни за извършена доставка и предаване на автомобилите по установения в договора ред. Останалата стойност в размер на 60% от доставната стойност на автомобилите по съответната обособена позиция се разпределя на 24 равни месечни вноски - ежемесечни плащания в срок до 30 (тридесет) дни от получаване на оригинална фактура за дължимите вноски (издадена от Изпълнителя, подписана от страна на Възложителя), съгласно лизинговия план от офертата на Изпълнителя.Цялото ДДС върху доставната цена на автомобилите Възложителят заплаща в срок от 30 (тридесет) дни след предаването им.Първоначалните разходи по застраховане, регистрация, такси за одобрение и управление на лизинга, винетни стикери Възложителят заплаща в срок от 30 (тридесет) дни от получаване на оригиналната фактура (издадена от Изпълнителя, подписана от страна на Възложителя. Цената за изпълнение на договора по съответната обособена позиция включва всички разходи и възнаграждения на Изпълнителя за изпълнение предмета на настоящата поръчка както и: за доставка на автомобилите; за транспортиране на автомобилите до мястото на доставка; за заплащане на продуктовата такса (Екотакса); както и разходи за отстраняване от Изпълнителя на всички технически неизправности и повреди, възникнали не по вина на Възложителя и покрити от гаранционните условия и гаранционната отговорност на изпълнителя, както и разходите, свързани с регистрацията на автомобилите в КАТ, застраховане на автомобилите със застраховки Пълно „Автокаско“ и „Гражданска отговорност“ за срока на лизинга, годишен данък МПС за срока на лизинга, осигуряване на годишни винетни стикери за автомобилите за срока на лизинга, както и всякакви други разходи, необходими за изпълнение на договора.

Parties

Roles
buyer
Organization name
SEVEROZAPADNO DaRZhAVNO PREDPRIYaTIE DP
Street address
bul. HRISTO BOTEV No.2 et.3
Locality
gr. Vratsa
Postal code
3000
Country
BG
Contact name
Petrana Petrova, Toshko Braykov, inzh. Ivan Ivanov
E-mail
office@szdp.bg
Phone
+359 92620032
Website
Link

Organization data Organization in JSON