Bulgaria - Pazardzhik: Ultrasonic unit

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-503207:2023-503207
Date
2023-08-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-503207
Releases
2023-08-18 (ocds-pyfy63:2023-503207:2023-503207)
2023-11-06 (ocds-pyfy63:2023-503207:2023-672754)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Pazardzhik: Ultrasonic unit
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: ТП.1 Наличие на вградена технология за изследване хемодинамиката на кръвотока, директна визуализация на кръвните рефлектори, независимо от ъгъла на сканиране и без загуба на кадрова честота. (10)
- Quality: ТП.2 Наличие на вискосензитивен недоплеров режим на визуализация на малки съдове и бавен кръвоток за повишаване на диагностичната увереност при изследване на венозна чернодробна функция (10)
- Quality: ТП.3 Наличие на интегриран софтуерен модул за киберсигурност с многостепенна защита на функционалността на апарата и пациентска база данни. (10)
- Quality: ТП.4 Възможност за детайлен анализ от произволна равнина и оценка на лезиите от обемни данни (10)
Award period
2023-09-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са регистрирани като търговци по българското законодателство или по законодателство на държава-членка на Европейския съюз, или държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство и да имат право да осъществяват търговия на едро с медицински изделия, съгласно чл. 77. ал.1 от Закона за Медицинските Изделия. Чуждестранните лица могат да притежават аналогично разрешение съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени (чл.60, ал.1 от ЗОП).При сключването на договор избраният изпълнител следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява дейностите, предмет на поръчката, на територията на Република България, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо (вж. чл. 112, ал. 1, т. 4 ЗОП).Изискването се доказва като участникът попълва раздел А:ГОДНОСТ в Част IV: „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника да представи копие на горепосоченото разрешително. Документите, с които се доказва съответствие със зададения критерий за подбор, могат да се изискват от възложителя при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът в процедурата да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката - сервизен специалист, преминал курс на обучение за монтаж и сервизно поддържане/обслужване на предлаганото медицинско оборудване при производителя или упълномощен негов представител.2. Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2015, с обхват доставка и сервизно поддържане/обслужване на медицинско оборудване/апаратура или еквивалентно.При подаване на офертата участниците декларират наличието на посочените по-горе критерии за подбор, като във връзка с това попълват в ЕЕДОП с посочване на данните. Преди сключването на договор за обществена поръчка, участникът, определен за изпълнител, следва да предостави актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор.

Technical/professional minimum level:

Документи за доказване на техническите възможности на участниците и изисквано минимално/ни ниво/а:1.1. Участникът да разполага с минимум един квалифициран сервизен специалист, преминали курс на обучение за монтаж и сервизно поддържане/обслужване на предлаганото медицинско оборудване при производителя или упълномощен негов представител.Информацията се посочва в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности - Технически лица или органи за контрол на качеството. Участникът следва да попълни идентификационни данни за Сертификатите/Удостоверенията на техническите лица. В случай че някой от посочените документи е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да попълни и данни за съответния интернет адрес.Преди сключването на договор участникът следва да представи Удостоверения/Сертификати и/или други документи доказващи преминал курс на обучение при производителя на предлаганата апаратура.2.1 Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2015, с обхват доставка и сервизно поддържане/обслужване на медицинско оборудване/апаратура или еквивалентно.Преди сключването на договор участникът следва да представи Сертификат EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват на сертификата – доставка, монтаж и поддръжка на медицинска апаратура.Информацията се посочва в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, Раздел Г: Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление В случай че някой от посочените документи е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да попълни и данни за съответния интернет адрес.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-18 - 2023-09-15
Value
145 000.00 BGN
Minimum value
145 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-503207:obj:1
Classification
CPV / 33112200
Description
1. Предмет на обществената поръчка: „Доставка на Ехограф за нуждите на сектор гастроентерология, част от Първо Вътрешно Отделение“2. Изпълнението на поръчката обхваща: 1. Доставка на апаратурата, нова, не демонстрационна, неупотребявана, придружена с оригинална техническа документация и пълната останала необходима документация, ръководство /инструкция/ за експлоатация, гаранционна карта; 2. Извършване на настройки и техническо изпитване на апаратурата, съгласно изискванията на производителя; 3. Пускане в експлоатация на апаратурата; 4. Обучение на персонала на Възложителя за работа с апаратурата. Участниците в процедурата за възлагане на обществената поръчка задължително оферират и доставят разрешена за употреба „апаратура”, на територията на Република България, по реда на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/. Предлаганият апарат трябва да отговаря на всички поставени за него изисквания в Техническата спецификация, да притежава всички необходими обозначения, маркировки и други данни, в съответствие с действащото в страната законодателство и да е придружен от всички необходими документи, съгласно изискванията на българските и съответните международни норми и стандарти. 3. Срок за изпълнение на обществената поръчка: Срок предложен от участникът , но не повече от :– до 40 календарни дни считано от Възлагателно писмо от Възложителя след сключване на договора за обществена поръчка до датата на доставка.4. Технически условия за изпълнение на обществената поръчка: Всеки участник може да представи само едно предложение, включващо цялостното изпълнение на поръчката Всеки участник да изготви таблица за съответствие-по образец на предлаганата от него апаратура съдържаща технически характеристики съответни или по- добри от заложените в Техническата спецификация от възложителя.Предложения неотговарящи на посочените ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ - Задължителни минимални технически параметри и характеристики е основание за недопускане на кандидата до класиране.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE - PAZARDZhIK AD
Street address
ul. BOLNIChNA No..15
Locality
gr. Pazardzhik
Postal code
4400
Country
BG
Contact name
Vladimir Tomov
E-mail
mbalpz.op.kt@gmail.com
Phone
+34 408603
Website
Link

Organization data Organization in JSON