Bulgaria - Sofia: Data services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-483923:2023-483923
Date
2023-08-09
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-483923
Releases
2023-08-09 (ocds-pyfy63:2023-483923:2023-483923)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Data services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40 т.)
- Quality: Показател 2 (Б) „Предложение за изпълнение на поръчката” (60 т. )
- Quality: Б1 - „Подход за изпълнение на Поръчката“ (30 т.)
- Quality: Б2 - „Възможности за разширяване на достъпността на услугите, свързани с паркиране на ППС на територията на Столична община, чрез дигитална трансформация” (15 т. )
- Quality: Б3 - „Стратегия за прилагане професионалната компетентност на персонала” (15 т.)
Award period
2023-09-07 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания за годност за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

Участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на базата на годишните обороти за последните 3 /три/ приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си. За доказване на съответствието относно икономическото и финансовото състояние при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП участниците представят един или няколко от следните документи:1. удостоверения от банки;2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;3. справка за общия оборот. Информацията по т. 1,2 и 3 обхваща последните три приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Economic/financial minimum level:

Участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от 700 000,00 /седемстотин хиляди/ лева или тяхната равностойност в посочената от участника валута по официалния фиксинг на БНБ към крайната дата за получаване на оферти, във връзка с чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП.При подаване на офертата, участникът декларира в ЕЕДОП, Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, данни за неговия общ годишен оборот за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, съгласно годишните му финансови отчети, както и информация за документите, въз основа на които участникът декларира данните.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка за последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата.Деклариране: При подаване на офертата, участникът попълва в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), Част IV: „Критерии за подбор“, буква В: Технически и професионални способности, поле 1б), списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на описание на дейността (предмет), вид, обем, стойности, дати и получатели, заедно с документи, които доказват извършената услуга, съобразно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП. Посочва се информацията, необходима да се установи съответствие с изискванията на Възложителя. Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП, изискването се доказва с представяне на списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, изпълнени от участника през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на описание на дейността (предмет), вид, обем, стойности, дати и получатели, заедно с документите, които доказват извършената услуга (удостоверения/референции, издадени от получателите на услугите; удостоверение от компетентен орган и др. по преценка на участниците).2. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството и система за управление на околната среда (чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП)Деклариране: При подаване на офертата, за удостоверяване на съответствие с посоченото изискване, участникът декларира горното обстоятелство в ЕЕДОП, Част IV „Критерии за подбор”, раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление, поле: „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандарти за осигуряване на качеството“, като предоставя информация за номер и дата на сертификата, кое е сертифицираното лице (на чие име е документа), дали документът е на разположение в електронен формат (посочва се уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа), обхватът на сертификацията и периодът на валидност на сертификата или еквивалентния документ, въз основа на които участникът декларира наличие на внедрена система за управление на качеството и внедрена система за управление на околната среда.Доказване: В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП за доказване на съответствие с поставения критерий за подбор, участникът представя заверено от участника копие на сертификати за управление на качеството и околната среда (или еквивалентните документи), декларирани в ЕЕДОП, а ако срокът на валидност е изтекъл – нов валиден сертификат или еквивалентен документ.Сертификатите следва да са издадени от лице/а по смисъла на чл. 64, ал. 5 от ЗОП.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да е изпълнил поне 1 /една/ дейност, и/или услуга, и/или платформа, и/или договор с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката за последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата.Под „сходен“ предмет, следва да се разбира:1) минимум 1 (една) изпълнена дейност и/или услуга, и/или платформа, и/или договор свързани с осигуряване на заплащане на престой за паркиране в зони за почасово платено паркиране на територията на административна единица - община чрез канали за текстови съобщения (SMS) посредством мобилно приложение и/или платформа за незабавен обмен на текстови съобщения и/или чрез платежна карта посредством мобилно приложение, и2) минимум 1 (една) изпълнена дейност и/или услуга и/или платформа, и/или договор за предоставяне и/или разработване на мобилно приложение за Android и iOS, интегрирано към система за контрол на паркирането на територията на административна единица - община, и/или свързано с осъществяване на контрол на паркиране, и3) минимален брой на обработени транзакции за заплащане на престой за паркиране в зони за почасово платено паркиране на територията на административна единица - община в размер на минимум 200 000 (двеста хиляди) броя, и4) минимум 1 (една) интеграция с доставчици на платежни услуги и/или с платформи, свързани към лицензирани телекомуникационни оператори за обмен на кратки текстови съобщения, и5) минимум 1 (една) изпълнена дейност и/или услуга, и/или платформа, и/или договор за предоставяне на софтуер като услуга в сферата на почасовото платено паркиране и/или с други услуги, свързани с градска мобилност, и6) минимум 1 (една) изпълнена дейност и/или услуга, и/или платформа, и/или договор за предоставяне на платформи за плащания (Payment Gateway/ Payment Connector) под формата на софтуер като услуга.Забележка: Изпълнението на дейност и/или услуга, и/или платформа, и/или договор с по т. 1), 2), 3), 4), 5) и 6) може да бъде доказано на база една и/или повече дейност/система/платформа/договор, доколкото отговаря/т кумулативно на изискванията и по т. 1), 2), 3), 4), 5) и 6). 2. Участникът следва да е внедрил и да използва система за управление на качеството и система за управление на околната среда :2.1. Участникът да прилага система за управление на качеството БДС ЕN ISO 9001:2015 или еквивалентно/и, с обхват: внедряване и поддръжка на интелигентни транспортни системи и/или системи за мобилно/електронно разплащане, в това число управление на електронни, мобилни SMS услуги/разплащания;2. 2. Участникът следва да прилага система за управление на околната среда БДС ISO 14001:2015 или еквивалентно/и с обхват: внедряване и поддръжка на интелигентни транспортни системи и/или системи за мобилно/електронно разплащане, в това число управление на електронни, мобилни SMS услуги/разплащания.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-09 - 2023-09-07
Value
5 900 000.00 BGN
Minimum value
5 900 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-483923:obj:1
Classification
CPV / 72300000
Description
Предметът на поръчката е: “Дигитализация на съществуващи услуги и предоставяне на нови дигитални услуги за събиране, обработка, анализ, обмен и визуализация на данни за управление и контрол на паркирането на ППС в местата, отредени за паркиране на територията на Столична община”. В обхвата на поръчката се включват следните дейности:Дейност 1. Бизнес анализ на съществуващите услуги и софтуер, обслужващи паркиране на ППС в местата за паркиране, интеграция на съществуващи и създаване и/или конфигуриране на нови процеси и/или интерфейси, с цел предоставяне на услуги и обучение на служители на „Център за градска мобилност” ЕАДДейност 2. Осигуряване на услуги за събиране, обработка, анализ, обмен и визуализация на данни за управление и контрол на паркирането на ППС в местата за паркиране на територията на Столична община и тяхното безпроблемно ползване.

Parties

Roles
buyer
Organization name
TsENTaR ZA GRADSKA MOBILNOST EAD
Street address
bul. "Knyaginya Mariya Luiza" No.84
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1202
Country
BG
Contact name
Elitsa Peeva
E-mail
procurement@sofiatraffic.bg
Phone
+359 24054037
Website
Link

Organization data Organization in JSON