Bulgaria - Plovdiv: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-478687:2023-478687
Date
2023-08-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-478687
Releases
2023-08-07 (ocds-pyfy63:2023-478687:2023-478687)
2023-12-08 (ocds-pyfy63:2023-478687:2023-744811)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Construction-site supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-09-05 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да е вписан в публичния регистър при Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и да притежава валидно към дата на подаване на офертата Удостоверение от ДНСК за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ. В случай че участникът е чуждестранно лице, той следва да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен и да притежава валиден към датата на подаване на офертата документ, удостоверяващ правото му да извършва дейностите оценяване на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор при изпълнението на строежите, съгласно законодателството на държавата, в която е установен.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира чрез ЕЕДОП (в Част ІV, Раздел А се посочва информация за съответната регистрация/вписване, удостоверяващо правото на икономическия оператор на осъществява консултантските услуги, предмет на поръчката).За доказване изпълнението на поставеното изискване, преди сключване на договор или при изискване от страна на възложителя в хода на процедурата, се представя копие на валидно Удостоверение от ДНСК за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, ведно със списъка на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността, неразделна част от удостоверението.Когато участникът е чуждестранно лице, за доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства, той следва да представи копие на валиден документ, удостоверяващ правото му да извършва дейностите оценяване на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор при изпълнението на строежите, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът следва да притежава и да поддържа за целия период на изпълнение на договора валидна застрахователна полица за застраховка "Професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ за консултант, за извършване на оценка за съответствие на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите и за упражняване на строителен надзор, съгласно чл.171 от ЗУТ, със застрахователна сума не по-малка от посочената в Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането, за съответната категория строежи (ПМС № 38/24.02.2004 г., публ. ДВ бр. 17 от 02.03.2004 г.) или еквивалентен документ в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира чрез ЕЕДОП (в Част ІV, Раздел Б, се попълва информация за размера на застрахователната сума по сключената застраховка с покритието, описано от възложителя, категория на обектите, номер на полицата и валидност).За доказване изпълнението на поставеното изискване, преди сключване на договор или при изискване от страна на възложителя в хода на процедурата се представя заверено копие от валидна застрахователна полица за застраховка "Професионална отговорност” или друг еквивалентен документ за чуждестранните лица.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на случаите, при които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, посочено в договора за създаване на обединението, е предвидено, че тези лица ще изпълняват консултантски услуги, свързани с оценяване на съответствието на инвестиционния проект и/или упражняване на строителен надзор.Когато участникът използва подизпълнители, същите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да притежава и да поддържа за целия период на изпълнение на договора валидна застрахователна полица за застраховка "Професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ за консултант, за извършване на оценка за съответствие на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите и за упражняване на строителен надзор, съгласно чл.171 от ЗУТ, със застрахователна сума не по-малка от посочената в Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането, за съответната категория строежи (ПМС № 38/24.02.2004 г., публ. ДВ бр. 17 от 02.03.2004 г.) – минимум трета категория.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил за последните три години, считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с тези на настоящата поръчка.*Под дейности, сходни с предмета на настоящата поръчка, следва да се разбират консултантски услуги по смисъла на чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, извършени по отношение на площадкови и/или линейни енергийни обекти (по смисъла на Закона за енергетиката) минимум трета категория.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира чрез ЕЕДОП (в Част ІV, Раздел В се попълва следната информация за всеки деклариран изпълнен обект: вид на обекта, вид изпълнена консултантска услуга, категория на обекта, възложител, период на изпълнение (като крайна дата на изпълнение следва да бъде посочена датата на акта удостоверяващ въвеждане в експлоатация на обекта).За доказване изпълнението на поставеното изискване, преди сключване на договор или при изискване от страна на възложителя в хода на процедурата, се представя списък по чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга. От представените доказателства следва еднозначно и безспорно да установява вида на консултантската услуга, обекта, за който е изпълнена, нейният изпълнител и получател, времето на изпълнението й и по възможност нейната стойност и координати за контакт с получателя на услугата.2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на предмета на обществената поръчка.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира чрез ЕЕДОП (в Част ІV, Раздел В се попълва следната информация за всяко лице: имена, длъжност, която ще изпълнява на обекта, № и дата на издаване на удостоверението за Координатор по безопасност и здраве).За доказване изпълнението на поставеното изискване, преди сключване на договор или при изискване от страна на възложителя в хода на процедурата, се представя списък по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

1. За посочения период участникът да е изпълнил и приключил с акт удостоверяващ въвеждане в експлоатация най-малко 1 дейност за предоставяне на консултантски услуги по смисъла на чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ за оценка на съответствието на инвестиционен проект със съществените изисквания към строежите на площадков и/или линеен енергиен обект (по смисъла на Закона за енергетиката) минимум трета категория, или упражняване на строителен надзор при изпълнение на площадков и/или линеен енергиен обект /по смисъла на ЗЕ/ минимум трета категория.2. Участникът трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на предмета на обществената поръчка - извършване на консултантски услуги по смисъла на чл. 166 от ЗУТ – минимум едно лице за Координатор по безопасност и здраве.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-07 - 2023-09-05
Value
114 015.00 BGN
Minimum value
114 015.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-478687:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Избор на изпълнител за извършване на консултантски услуги, свързани с оценяване на съответствието на инвестиционния проект и упражняване на строителен надзор (по смисъла на Закона за устройство на територията („ЗУТ“) и нормативните актове по неговото приложение), при изпълнение строежи по програмата за инвестиции, поддръжка и присъединяване нови клиенти.Обектите, предмет на настоящата процедура, са строежи от трета, четвърта и/или пета категория, съгласно ЗУТ, като по-голяма част от обектите са строежи от трета категория. Обектите, които се изграждат или подлежат на основен ремонт, представляват в по-голямата си част линейни обекти средно и ниско напрежение /въздушни или кабелни линии/, както и площадкови обекти /трансформаторен пост, възлов трафопост, възлова станция/.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Elektrorazpredelenie Yug EAD
Street address
ul. Hristo G. Danov No.37
Locality
gr. Plovdiv
Postal code
4000
Country
BG
Contact name
Boyana Kalinova Boyadzhieva
E-mail
boyana.boyadzhieva@evn.bg
Phone
+359 882831739
Website
Link

Organization data Organization in JSON