Bulgaria - Haskovo: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-465134:2023-465134
Date
2023-08-01
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-465134
Releases
2023-08-01 (ocds-pyfy63:2023-465134:2023-465134)
2023-12-27 (ocds-pyfy63:2023-465134:2023-789503)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Haskovo: Medical consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-08-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 77, ал.1 или ал. 2 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ) и да притежават Разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията или да са производители, установени на територията на Република България.Съответствието на участника с посочените изисквания се удостоверява с посочване на номер и дата на издаване на съответните разрешителни за търговия на едро с медицински изделия, съгласно ЗМИ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията, или с посочване на информация, че участника е производител на оферираното/те от него изделие/я.Деклариране: При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в част IV, раздел А: Годност, от ЕЕДОП, като се посочва информация за органа, издал разрешението, номер, срок на валидност.Доказване на годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, възложителят изисква от участниците или от определения за изпълнител:- валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията или да са производители, установени на територията на Република България с приложение за медицинските изделия, за които се отнася - заверено копие.Производителите, установени на територията на Република България, могат да извършват търговски сделки с произведените от тях изделия без този документ, на основание чл.77, ал. 2 от ЗМИ.

Economic/financial eligibility:

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания за икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

Предлаганите медицинските изделия от участниците трябва да притежават СЕ маркировка съгласно Закона за медицинските изделия.

Technical/professional minimum level:

Деклариране: При подаване на офертата участникът попълва съответното поле на Част IV, Раздел В, „За поръчки за доставки: Сертификати от институции по контрол на качеството“ от еЕЕДОП. Доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т.2 от ЗОП, възложителят изисква от участниците или от определения за изпълнител: заверено копие на Декларация за съответствие на медицинското изделие по смисъла на ЗМИ, съставена от производителя или от негов упълномощен представител и заверено копие на валиден сертификат за СЕ маркировка съгласно Закона за медицинските изделия или еквивалент, издаден от нотифициран орган. В случай, че декларацията или сертификатът са на чужд език, трябва да се представят и в превод.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-01 - 2023-08-29
Value
156 000.00 BGN
Minimum value
156 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-465134:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
В предмета на обществената поръчка са включени общи и специфични медицински изделия и консумативи по смисъла на ЗМИ за нуждите на „МБАЛ - Хасково” АД, които ще се доставят периодично, с транспорт на Изпълнителя, след предварителна писмена заявка от страна на Възложителя.Количествата на изделията, посочени в Приложенията от № 1 към Техническата спецификация са ориентировъчни и Възложителят не се ангажира със заявяването и закупуването на прогнозните количества.В настоящата обществена поръчка са включени поредица от конкретни артикули – номенклатури. Възложителят допуска представяне на оферта за една или повече от номенклатурите, включени в предмета на обществената поръчка. Непредставянето на предложение по някои от номенклатурите не е основание за отстраняване на участника от процедурата.Възложителят не поставя ограничение на броя на номенклатурите, които ще възложи на един изпълнител.Оценяването и класирането на предложенията се извършва за всяка номенклатура поотделно.Настоящата процедура се провежда по реда на чл. 104, ал. 2 от ЗОП (т.нар. „обърнат ред“ на разглеждане – оценката и техническите и ценовите предложения на участниците де извършва преди провеждане на предварителен подбор).

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE - HASKOVO AD
Street address
BUL. "SaEDINENIE" No..49
Locality
gr. Haskovo
Postal code
6300
Country
BG
Contact name
Dimitrina Ivanova Dimitrova
E-mail
ddimitrova_79@abv.bg
Phone
+359 38606783
Fax
+359 38606722
Website
Link

Organization data Organization in JSON