Bulgaria - Sofia: Disposable non-chemical medical consumables and haematological consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:2023-463094
Date
2023-07-31
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-463094
Releases
2023-07-31 (ocds-pyfy63:2023-463094:2023-463094)
2024-01-26 (ocds-pyfy63:2023-463094:2024-051804)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Disposable non-chemical medical consumables and haematological consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price
Award period
2023-08-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът да има право да осъществява търговия на едро с медицински изделия на територията на Република България.Доказване: За доказване на съответствието с посочения критерий, при подаване на оферта участникът попълва част IV, буква А от ЕЕДОП, с посочване на органа, издал документа, обхват, дата на издаване, срок на валидност и посочване на националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация. В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и преди сключването на договор за обществена поръчка, поставеното изискване се доказва с представянето на: - Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от ИАЛ, или друг документ, удостоверяващ правото на участника да търгува с медицински изделия, издаден от компетентен орган на държава членка или на друга държава - страна по Споразумението за ЕИП, или на Конфедерация Швейцария (при участник - търговец с медицински изделия); или Документ, удостоверяващ, че участникът е производител на медицински изделия, установен на територията на Република България и съдържащ данни за медицинското изделие (при участник – производител на медицински изделия, установен на територията на Република България).Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.При участие на обединение, което не е юридическо лице се прилагат правилата на чл.59, ал.6 от ЗОП. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на изискванията на чл. 66 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания, свързани с икономическото и финансово състояние на участниците

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания, свързани с икономическото и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към техническите и професионални способности на участниците.По отношение на критериите за подбор, свързани с техническите и професионалните способности, участниците могат да използват капацитета на трети лица, съгласно разпоредбите на чл. 65 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към техническите и професионални способности на участниците
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-31 - 2023-08-28
Value
2 872 953.55 BGN
Minimum value
2 872 953.55 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:1
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Двуредни циркулярни ушиватели с чупеща се глава и фиксирана височина на скобите в затворена позиция. Триредни циркулярни ушиватели с чупеща се глава и фиксирана височина на скобите в затворена позиция.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:2
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Двуредни циркулярни ушиватели с чупеща се глава и възможност за регулиране височината на скобите в затворена позиция .ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:3
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Кръгови ушиватели с нечупеща се глава и възможност за регулиране височината на скобите в затворена позиция.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:4
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Линеарни ушиватели за конвенционална хирургия с едновременно съшиване и разрязване.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:5
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Линеарни и триредни линеарни ушиватели с два тройни реда различни по височина скоби,  пълнители с едновременно съшиване и разрязване, линеарни ушиватели  без разрязване за конвенционална хирургия.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:6
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Линеарни ушиватели за конвенционална хирургия без разрязване.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:7
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Ушиватели, пълнители, пълнители с два тройни реда различни повисочина скоби и пълнители с два тройни реда различни повисочина скоби с вграден чип за ендоскопска хирургия.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:8
Classification
CPV / 33141000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Ендоскопски ушиватели и пълнители.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-463094:obj:9
Classification
CPV / 33141000
Additional classifications
CPV / 33190000
Description
Предметът на обществената поръчка включва периодично повтарящи се доставки на Хирургични инструменти за рязане и  едновременно налагане на линеен шев с дължина на линията на разрязване 45мм. и 60 мм. Снабдени с пълнители с 6 реда фини скоби, изработени от титаниева сплав, с еднаква височина на затваряне -2; 2,5; 3,5; 3,8; 4,1 и 4,4 мм. Стерилни инструменти с възможност за многократно презареждане.ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ:1. Предлаганите медицински изделия да са пуснати на пазара и/или в действие съобразно изискванията на Закона за медицинските изделия /ЗМИ/.2. Предлаганите медицински изделия да имат:- нанесена "СЕ" маркировка в съответствие с изискванията на чл. 15 от ЗМИ;- декларация за съответствие от производителя или от упълномощено от него лице;- нанесен партиден/сериен номер върху опаковките, когато е приложимо;- инструкция за употреба на български език, с изключение на медицинските изделия, за които не се изисква инструкция за употреба, съгласно чл.16, ал.1 от ЗМИ.- нанесени наименование и адрес на управление на производителя и/или упълномощения представител и вносител, когато е приложимо; - нанесен идентификационен номер на нотифицирания орган, когато такъв се изисква от действащото законодателство.3. Предлаганите медицински изделия да са включени в група 24 „Медицински изделия при оперативни интервенции с голям и много голям обем и сложност“ на Списък с медицински изделия по групи, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ, и стойността, до която НЗОК заплаща за всяка група, съставен по реда на чл. 13, ал. 2, т. 2, буква “а“ от Наредба № 10 от 2009 г. за условията, реда, механизма и критериите за заплащане от Националната здравноосигурителна каса на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и възстановяване на превишените средства при прилагане на механизъм, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК, в сила от 01 февруари 2023 г. (РД-НС-04-1/12.01.2023 г.), актуален към крайния срок за подаване на офертите.4. Предлаганите медицински изделия да са включени в Списъка на медицинските изделия, заплащани по реда на Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, когато е приложимо.Пълната информация относно техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Parties

Roles
buyer
Organization name
UNIVERSITETSKA SPETsIALIZIRANA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE PO ONKOLOGIYa EAD
Street address
Plovdivsko pole No..6
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1756
Country
BG
Contact name
Kristiyan Sotirov
E-mail
ksotirov@sbaloncology.bg
Phone
+359 887900990
Website
Link

Organization data Organization in JSON